Windows 10 21H2 Werkt traag na Windows-update? Hier hoe op te lossen!

Laptop Werkt erg traag na de Windows 10 21H2-update? Systeem loopt lang vast bij opstarten of Windows 10 reageert niet op muisklikken na update van november 2021? Voor sommige anderen, Windows 10 start niet op na update, crasht met verschillende blauwe schermfouten of blijft hangen op een zwart scherm met een cursor. Al deze problemen duiden erop dat updates niet correct zijn geïnstalleerd, de recente update niet compatibel is met uw huidige systeem, Windows-systeembestanden beschadigd raken enz. Als u ook met dit probleem worstelt, “windows 10 is erg traag en reageert niet”, volgen hier enkele effectieve tips om helpen de prestaties van Windows 10 versnellen.

Windows 10 Werkt traag

Microsoft brengt regelmatig cumulatieve updates met verfijningen uit. Installeer de nieuwste Windows-update die mogelijk de bugfix bevat waardoor Windows niet reageert of vastloopt.

Druk op Windows + I om de Windows-instellingen te openen, klik op Bijwerken en beveiliging dan Windows-update, klik nu op de knop Controleren op updates om de nieuwste Windows-updates te installeren. Start daarna Windows opnieuw en controleer of Windows soepel draait.

Een virus, malware of schadelijke software zorgt er ook voor dat uw pc traag werkt. Andere symptomen zijn onder meer onverwachte pop-upberichten, programma’s die onverwacht automatisch starten of het geluid van uw harde schijf die constant werkt. De beste manier om met virussen en schadelijke software om te gaan, is ze te voorkomen door antimalware en antivirussoftware uit te voeren en deze up-to-date te houden.

Voer een schone start uit

Er wordt een schone start uitgevoerd om Windows te starten met een minimale set stuurprogramma’s en opstartprogramma’s. Dit helpt bij het elimineren van softwareconflicten die optreden wanneer u een programma of een update installeert of wanneer u een programma uitvoert in Windows 10. U kunt ook problemen oplossen of bepalen welk conflict het probleem veroorzaakt door schoon op te starten.

Druk op Windows + R, typ msconfig en ok om het hulpprogramma voor systeemconfiguratie te openen Klik op het tabblad Algemeen op Selectief opstarten. Wis het selectievakje Opstartitems laden. Klik op het tabblad Services. Selecteer het selectievakje Alle Microsoft-services verbergen (onderaan). Klik op Alles uitschakelen, klik op OK. Opnieuw opstarten Windows, en controleer of de vensters soepel lopen. Zo ja, dan is een van de services die het probleem veroorzaakt.

Corrupte systeembestanden herstellen

Meestal veroorzaken corrupte systeembestanden een aantal problemen met het Windows 10-systeem, zoals een blauw schermfout, het systeem reageert niet, apps niet openen, verschillende foutcodes weergeven terwijl de verkenner of een andere toepassing wordt geopend. En kan dit probleem met het niet reageren van Windows 10 optreden als gevolg van corrupte systeembestanden. We raden aan om uw systeembestanden te controleren met behulp van de Windows System File Checker Utility.

Type cmd in het startmenu zoeken, uit zoekresultaten Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder, Typ opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets. Dit zal beginnen met het scannen van Windows-systeembestanden op corruptie sfc-hulpprogramma probeert het te repareren door een kopie in de cache te kopiëren van elk beschadigd bestand van de %WinDir% \system32\dllcache map.Wacht tot het scanproces 100% is voltooid.

Als er in de vorige staat geen beschadigde systeembestanden zijn gevonden, raad ik u aan de volgende stappen te proberen:

Open opnieuw de opdrachtprompt en voer de onderstaande DISM-opdracht uit:

DISM.exe /Online /Opschonen-image /Restorehealth

Hiermee worden Windows-images hersteld, inclusief die voor Windows PE, Windows Recovery Environment (Windows RE) en Windows Setup. Sluit de opdrachtprompt en start de pc opnieuw op en controleer of deze werkt.

Achtergrond-apps uitschakelen

Microsoft is een grote fan van zijn native universele apps, wat misschien de reden is waarom ze op de achtergrond kunnen worden uitgevoerd, zelfs als je ze niet echt hebt gestart. Dat betekent dat je sneller toegang hebt tot hun functies, maar het is een verspilling van systeembronnen. En wanneer de meeste systeembronnen worden gebruikt door achtergrond-apps, kan ook het systeem ervoor zorgen dat Windows 10 niet reageert.

Druk op Windows + I om de Windows-instellingen te openen, klik op privacy en vervolgens op Achtergrond-apps, zet de tuimelschakelaars uit naast de apps die u niet altijd wilt hebben. U kunt deze programma’s natuurlijk nog steeds handmatig starten als u dat nodig hebt hen.

Wijzig de grootte van het wisselbestand om de prestaties te verbeteren

Het wisselbestand is een gebied op uw harde schijf dat Windows als geheugen gebruikt. Door de grootte van het wisselbestand te vergroten, kunnen de prestaties van uw pc worden verbeterd.

    Typ geavanceerd systeem in het zoekvak op de taakbalk en selecteer vervolgens Geavanceerde systeeminstellingen weergeven, met daaronder het Configuratiescherm. Selecteer in Systeemeigenschappen op het tabblad Geavanceerd Instellingen in het gebied Prestaties. Selecteer in Prestatieopties Geavanceerd > Wijzig in het gebied Virtueel geheugen. Schakel het selectievakje Wisselbestandsgrootte automatisch beheren voor alle stations uit. Selecteer Aangepast formaat en voer vervolgens een begingrootte (in MB) en maximale grootte in de overeenkomstige vakken in. Selecteer Instellen > OK. Start uw pc opnieuw op door Start > Aan/uit > Opnieuw opstarten te selecteren.

Gebruik uw pc en kijk of deze beter werkt. Als dit niet het geval is, probeer dan de volgende tip.

Opmerking: om de grootte van het paginabestand altijd te berekenen, is de begingrootte anderhalf (1,5) x de totale hoeveelheid systeemgeheugen. De maximale grootte is drie (3) x de oorspronkelijke grootte. Dus laten we zeggen dat je 4 GB (1 GB = 1.024 MB x 4 = 4.096 MB) geheugen hebt. De initiële grootte zou 1,5 x 4.096 = 6.144 MB zijn en de maximale grootte zou 3 x 4.096 = 12.207 MB zijn.

Pas het uiterlijk en de prestaties van Windows aan

Windows 10 bevat veel visuele effecten, zoals animaties en schaduweffecten. Deze zien er geweldig uit, maar ze kunnen ook extra systeembronnen gebruiken en kunnen uw pc vertragen – dit is vooral het geval als u een pc heeft met een kleinere hoeveelheid geheugen (RAM).

De visuele effecten in Windows aanpassen

    Typ prestatie in het zoekvak op de taakbalk en selecteer vervolgens Het uiterlijk en de prestaties van Windows aanpassen. Selecteer op het tabblad Visuele effecten de optie Aanpassen voor de beste prestaties > Toepassen. Start uw pc opnieuw op en kijk of dat uw pc versnelt.

Geïnstalleerd apparaatstuurprogramma bijwerken

Na de upgrade naar de Windows 10 21H2-update werken sommige van uw programma’s en stuurprogramma’s mogelijk zonder problemen, maar sommige kunnen gewoon incompatibel worden, waarvan de meest voorkomende de video-/grafische driver is. Naast video-/grafische stuurprogramma’s zijn er nog andere oorzaken, maar aangezien dit de meest voorkomende is. We raden aan om de nieuwste stuurprogrammasoftware voor uw huidige Windows-versie te controleren en te installeren.

    Druk op de Windows + X-toets op het toetsenbord, ga naar apparaatbeheer, vouw beeldschermadapter uit,

Klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde grafische stuurprogramma, selecteer Stuurprogramma bijwerken,

    Klik op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware en laat Windows de nieuwste stuurprogrammasoftware voor u controleren en installeren.

Of bezoek de website van de fabrikant van het apparaat, download en installeer de nieuwste display/grafisch/video en audio/geluid/Realtek chauffeurs. Start vensters opnieuw en controleer of de vensters soepel lopen.

Hebben deze oplossingen geholpen om de prestaties van Windows 10 1903 te optimaliseren? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like