Windows 10 21H2 November 2021 Update-problemen en hoe deze op te lossen

Microsoft heeft Windows 10 21H2 uitgebracht met veel nieuwe functies en verbeteringen. En het bedrijf brengt regelmatig cumulatieve updates uit om bugs op te lossen en de systeemprestaties te verbeteren. Maar soms melden gebruikers verschillende problemen, zoals het downloaden van Windows-update urenlang vastgelopen, of kan niet worden geïnstalleerd met verschillende fouten. Voor sommige anderen “functie-update naar” Windows 10 versie 21H2 vastgelopen bij het voorbereiden om te installeren “Als u ook worstelt met installatieproblemen met Windows 10 update, Hier enkele effectieve oplossingen die u moet toepassen om Windows 10 Update-problemen op te lossen.

Windows 10-update kan niet worden geïnstalleerd

Zorg ervoor dat u voldoende vrije schijfruimte op uw harde schijf hebt. Om updates te downloaden en te installeren. Controleer en controleer of de tijdzone, datum en tijd correct zijn op uw computer. Een datum in het verleden of in de toekomst voorkomt dat Windows Update en Legitieme Windows Validatie-tool correct werken. Schakel antivirussoftware tijdelijk uit en verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd) en probeer updates te installeren. Voer het Windows SFC-hulpprogramma uit, als een beschadigd systeembestand voorkomt dat Windows Update installeert. systeembestandscontroletool (SFC-hulpprogramma) zal ze automatisch controleren en repareren. Controleer de harde schijf op fouten, (als de harde schijf fouten of bedsectoren heeft, kan dit voorkomen dat updates worden gedownload en geïnstalleerd.) Open hiervoor de opdrachtprompt als beheerder en type chkdsk /f /r /x druk op de enter-toets. druk op Y. Sluit de opdrachtprompt en start Windows opnieuw. Wacht tot het scanproces 100% is voltooid.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor Windows-updates uit, die identificeert of er problemen zijn waardoor uw computer Windows Updates niet kan downloaden en installeren.

De probleemoplosser voor Windows-updates uitvoeren:

Druk op Windows + I om Windows-instellingen te openen. Klik op Update en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossen. Selecteer nu aan de rechterkant Windows-update en voer vervolgens de probleemoplosser uit. De probleemoplosser voor updates wist de Windows Update-gerelateerde tijdelijke bestanden, wist de inhoud van de map SoftwareDistribution , controleer de status van Windows Update-gerelateerde services, repareer en reset Windows Update-componenten, controleer op updates die in behandeling zijn en meer. Start Windows opnieuw nadat u het probleemoplossingsproces hebt voltooid en controleer opnieuw op updates.

Windows-updatecomponenten resetten

Als niets het probleem lijkt op te lossen, kunt u proberen de Windows Update-componenten opnieuw in te stellen die het probleem waarschijnlijk oplossen.

Stop de Windows-update en de bijbehorende services

  Zoek naar Command Prompt, klik met de rechtermuisknop op het bovenste resultaat en selecteer Als administrator uitvoeren. Stop de Background Intelligent Transfer Service (BITS), Windows Update-service en Cryptographic-service. Typ de volgende opdrachten en zorg ervoor dat u op elke regel op Enter drukt:

  net stop bits
  net stop wuauserv
  net stop appidsvc
  net stop cryptsvc

Ga als volgt te werk om de cache te wissen:

Druk op “Windows + R”, voer het onderstaande pad in en druk op de knop Enter. C:\Windows\SoftwareDistribution\Deze map bevat alle bestanden met betrekking tot Windows-updates. Open de map “Download”, selecteer alle bestanden en verwijder alle bestanden.

Start de Windows-services opnieuw

  Start de BITS-, Windows Update- en Cryptographic-services opnieuw met behulp van de volgende opdrachten en zorg ervoor dat u op drukt Binnenkomen op elke regel:

  net start bits
  net start wuauserv
  net start appidsvc
  net start cryptsvc

  Start uw computer opnieuw op. Controleer nu op updates, ik weet zeker dat u deze keer zult slagen.

Updates handmatig installeren

Als u nog steeds problemen ondervindt bij het installeren van cumulatieve updates voor Windows 10, kunt u het probleem handmatig oplossen door de nieuwste Windows 10-updates te installeren.

Bezoek de webpagina met de updategeschiedenis van Windows 10 waar u de logboeken kunt zien van alle eerdere Windows-updates die zijn uitgebracht. Noteer het KB-nummer voor de meest recent uitgebrachte update. Gebruik nu de Windows Update Catalog-website om te zoeken naar de update die is gespecificeerd door het door u genoteerde KB-nummer. Download de update afhankelijk van of uw computer 32-bit = x86 of 64-bit=x64 is. Open het gedownloade bestand om de update te installeren.

De laatste stap is om de computer opnieuw op te starten nadat de update is geïnstalleerd. Dit lost normaal gesproken eventuele problemen met de Windows Update-component op en u kunt nu een kruiscontrole uitvoeren door de knop Controleren op updates in het updategedeelte van de instellingenpagina te gebruiken.

Windows Media Creation Tool gebruiken

Als de Windows-update vastloopt tijdens het installeren of controleren op updates tijdens een upgrade naar Windows 10 21H2, gebruik dan de officiële tool voor het maken van media. Dat helpt u eenvoudig de update van Windows 10 oktober 2020 zonder enig probleem of fout te upgraden.

Upgrade Windows 10 met behulp van de tool voor het maken van media

Download het hulpprogramma voor het maken van media van Microsoft en voer het uit als beheerder. Klik op de Aanvaarden om akkoord te gaan met de Microsoft-voorwaarden.Selecteer de Upgrade deze pc nu optie.

Klik op de Aanvaarden knop nog een keer om akkoord te gaan met de kennisgeving en licentievoorwaarden. Hiermee worden de updatebestanden gedownload, wacht even en daarna. Bevestig dat de Bewaar persoonlijke bestanden en applicaties optie is geselecteerd. En volg de instructies op het scherm om Windows 10 21H2 te upgraden.

Windows-update mislukt fout 0x80070522

Als u een foutmelding krijgt 0x80070522 tijdens het installeren van Windows Update of het upgraden van Windows 21H2 betekent dit dat u de update van november 2021 probeert te installeren met een standaardaccount.

Om de nieuwe versie van Windows 10 te installeren, moet u ervoor zorgen dat u de installatie uitvoert met een account met beheerdersrechten. Controleer hoe u het beheerdersaccount in Windows 10 inschakelt Als u aan het werk bent, moet u contact opnemen met uw systeembeheerder voor hulp.

Hebben deze oplossingen geholpen om Windows 10 21H2 November 2021 Update-installatieproblemen op te lossen? Laat het ons weten in reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like