Windows 10 20H2, ook bekend als de update van oktober 2020 Loopt regelmatig vast tijdens het spelen van games

Windows 10 is een zeer gamervriendelijk besturingssysteem, en het feit dat het het toonaangevende gamingplatform ter wereld wordt, bewijst dat. Maar sommige gebruikers melden dat het recente Windows 10 20H2-upgradesysteem onstabiel werd tijdens het spelen van games, Windows 10 loopt vaak vast tijdens het spelen van games.

De meest voorkomende oorzaak van dit probleem is het verouderde, incompatibele beeldschermstuurprogramma. Beschadigde systeembestanden, schijffouten veroorzaken ook dit probleem. Als u merkt dat het systeem vaak vastloopt tijdens het spelen van games op Windows 10 20H2? Het systeem werd onstabiel tijdens het spelen van een game? Hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om te voorkomen dat uw computer crasht of vastloopt tijdens het spelen van games.

Windows 10 loopt vast tijdens het spelen van games

Begin eerst met basis Schakel alle beveiligingssoftware uit (indien geïnstalleerd). Voer systeemoptimalisatie uit zoals Ccleaner om cache, rommel, geheugendump enz. Op te schonen. En het opruimen brak registerproblemen.

Zorg er ook voor dat uw systeem is bijgewerkt en de nieuwste Windows-updates heeft geïnstalleerd. Of u kunt handmatig controleren en bijwerken via Instellingen -> update en beveiliging -> Windows-update -> controleren op updates.

Voer een schone start uit om Windows te starten met een minimale set stuurprogramma’s en opstartprogramma’s. Dit helpt bij het elimineren van softwareconflicten die optreden wanneer u een programma of een update installeert of wanneer u een programma uitvoert. En voer het spel uit (dat crasht tijdens het spelen) en controleer of het normaal werkt. Zo ja, dan kan een toepassing van derden het probleem veroorzaken. Identificeer de veroorzakende toepassing en verwijder de installatie.

USB-apparaten zoals externe harde schijven, printers, enz. kunnen er soms voor zorgen dat Windows 10 willekeurig vastloopt. Als er USB-apparaten op uw computer zijn aangesloten, moet u deze loskoppelen voordat u uw computer inschakelt.

Programma’s op de achtergrond uitschakelen

De meeste games nemen veel geheugen in beslag, dus het is altijd verstandig om achtergrondprogramma’s af te sluiten voordat je gaat spelen. Als een spel geen toegang kan krijgen tot het geheugen dat het nodig heeft, zal het ofwel crashen of erg langzaam werken. Om apps op de achtergrond uit te schakelen:

Open Windows-instellingen (Windows + I) Klik op Privacy en selecteer vervolgens Achtergrond-apps. Schakel hier de knop “Laat apps op de achtergrond draaien” uit, zoals onderstaande afbeelding toont.

Als u een Windows 7- en 8-gebruiker bent U kunt als volgt apps op de achtergrond uitschakelen om met het systeem te starten:

    Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en open Taakbeheer. Selecteer het tabblad Opstarten. Hierdoor wordt alle lijst met opstartprogramma’s weergegeven. Klik er gewoon met de rechtermuisknop op en selecteer uitschakelen.

Beeldschermstuurprogramma’s bijwerken/opnieuw installeren

Bestuurder!!! het belangrijkste onderdeel van uw systeem. Als het incompatibel is met de huidige Windows-versie, Verouderd, beschadigd raakt, zal het systeem crashen. En vooral als het grafische/display-stuurprogramma verouderd is en niet compatibel is, zal dit er meestal voor zorgen dat het systeem vastloopt tijdens het laden van zware grafische toepassingen. We raden aan om eerst uw grafische stuurprogramma te controleren en bij te werken voordat u andere stappen voor probleemoplossing uitvoert. Om het beeldschermstuurprogramma te controleren en bij te werken,

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en klik op ok om apparaatbeheer te openen. Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven. Breid hier de beeldschermadapter uit, klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde beeldschermstuurprogramma en selecteer stuurprogramma bijwerken. Selecteer vervolgens Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware en laat Windows controleren en installeer het nieuwste beeldschermstuurprogramma.

U kunt ook het beeldschermstuurprogramma opnieuw installeren en het nieuwe beeldschermstuurprogramma op uw systeem installeren. Ga hiervoor naar de website van de fabrikant van het apparaat, download het nieuwste beschikbare beeldschermstuurprogramma en sla het op uw lokale schijf op.

Open nu opnieuw Apparaatbeheer, vouw beeldschermadapters uit. Klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde grafische stuurprogramma en selecteer het apparaat verwijderen. klik op ok om te bevestigen en Windows opnieuw te starten. Installeer daarna het nieuwste stuurprogramma dat u eerder van de website van de fabrikant hebt gedownload.

Installeer de juiste software

De meeste games van tegenwoordig hebben wat extra software nodig om goed te kunnen werken. In de meeste gevallen zijn deze programma’s DirectX en Java. Zorg er dus voor dat je alle benodigde software installeert en probeer het spel dan opnieuw te spelen. Als je niet zeker weet welke programma’s je moet installeren om het gewenste spel te spelen, probeer dan een beetje te googlen of lees de documentatie van het spel.

Voer SFC en CHKDSK uit

Opnieuw veroorzaken soms beschadigde systeembestanden een systeemcrash, start het spel niet of loopt het vast bij het opstarten en opnieuw opstarten van Windows. Hetzelfde met schijffouten Het spel loopt vast tijdens het spelen, Windows herstart en start niet met een fout zoals geen schijfstation, selecteer het juiste opstartapparaat enz.

open de opdrachtprompt als beheerder, typ sfc /scannow en druk op de enter-toets om de systeembestandscontrole uit te voeren die scant en herstelt als er ontbrekende beschadigde systeembestanden zijn die het probleem veroorzaken. Voer ook opdracht uit chkdsk C: /f /r om Schijfcontrole uit te voeren, die schijffouten en beschadigde sectoren controleert en herstelt.

Installeer de games in de compatibiliteitsmodus

Als je merkt dat een bepaald spel ervoor zorgt dat Windows 10 vastloopt, volg dan de onderstaande stappen om het spel in de compatibiliteitsmodus te installeren.

Download het spel en sla het op het bureaublad op. Klik met de rechtermuisknop op het .exe-bestand en selecteer Eigenschappen. Ga naar het tabblad Compatibiliteit. Vink onder Compatibiliteitsmodus het vakje aan voor “Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus”. Kies Windows 7.Als u wilt pas de instellingen voor dat programma toe op alle accounts op de pc, tik of klik op Instellingen wijzigen voor alle gebruikers. Mogelijk wordt u om een ​​beheerderswachtwoord gevraagd of om uw keuze te bevestigen. Breng wijzigingen aan en druk op OK. Controleer of het probleem aanhoudt.

Voer de opdracht netsh winsock reset uit

    Druk op Windows-toets + X en kies Opdrachtprompt in het menu. Wanneer de opdrachtprompt start, voert u het volgende in en drukt u op Enter om het uit te voeren:netsh winsock resetSluit de opdrachtprompt en start uw computer opnieuw op.

Verwijder problematische software

Bepaalde software kan een willekeurige bevriezing van Windows 10 veroorzaken. Gebruikers hebben gemeld dat software zoals Speccy, Acronis True Image, Privatefirewall, McAfee en Office Hub App problemen kunnen veroorzaken met Windows 10. Als u een van deze programma’s op uw computer hebt geïnstalleerd, we raden u aan ze te verwijderen door deze stappen te volgen:

    Open de app Instellingen en ga naar Systeem. Ga naar het gedeelte Apps en functies en verwijder de bovengenoemde apps. Nadat u deze apps hebt verwijderd, start u uw computer opnieuw op.

Zorg ervoor dat de pc niet oververhit raakt

Oververhitting is een van de meest voorkomende oorzaken van plotselinge crashes op pc’s. Vooral als je iets draait dat veel energie vraagt, zoals moderne games dat zeker zijn. Uw pc is automatisch geprogrammeerd om uit te schakelen als de temperatuur van de CPU of GPU de kritieke niveaus bereikt. Op die manier beschermt het zichzelf tegen grote hardwarestoringen. Die vrij gebruikelijk zijn na langdurige blootstelling aan de hitte.

Wat u dus moet doen, is het koelsysteem controleren, alle ventilatoren reinigen, alle stof en vuil verwijderen en vanaf daar verder gaan. Ook het aanbrengen van de koelpasta op de CPU is een must. Het zal de oververhitting aanzienlijk verminderen. Bovendien moet je ook wat extra koelers toevoegen als er vrije ruimte is om dit te doen. Zorg er wel voor dat uw stroomvoorziening niet overbelast raakt

Controleer fysieke hardwarecomponenten

Als mijn persoonlijke ervaring, begon het systeem soms te crashen en loste het oplossen van alle softwaregerelateerde probleemoplossing het probleem niet op. Sommige problemen hebben niets te maken met de software, maar met de hardware. Er zijn momenten waarop u moet kijken of componenten correct zijn geïnstalleerd en geen problemen veroorzaken.

Afhankelijk van de leeftijd van uw componenten, kan het ook tijd zijn om te upgraden naar nieuwere hardware. Als uw moederbord van de moderne variëteit is, is de kans groot dat het upgraden van uw beestachtige spelcomputer uw nieren niet kost, en nog wat.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like