Wil Sonos de markt voor streaming video betreden?

Sonos

We hebben lang gedacht dat Sonos draait om verbonden audio, van de Sonos One slimme luidspreker tot de Sonos Amp. Maar het blijkt dat Sonos meer dan alleen audio aan zijn hoofd heeft, waarbij het bedrijf voelsprieten uitspreekt over een “nieuw thuisbioscoopproject” dat mogelijk streaming video omvat.

Protocol heeft een reeks vacatures blootgelegd met betrekking tot een “Next Generation Home Theater OS”, waaronder een UX (user experience) lead, een productmanager voor het ontwikkelen van een “OS & Media Platform-roadmap” en een “Head of Partnerships” voor thuisbioscoop die “een cruciale rol zou spelen bij het verbinden van gebruikers met de inhoud en services waar ze van houden.”

Ondertussen plaatste Sonos Chief Innovation Officer Nick Millington een oproep op LinkedIn over een “nieuw thuisbioscoopproject” voor mensen met “ervaring … in een streaming media-gerelateerd veld” zoals video.

Sonos is zeker geen onbekende in het streamen van media, met zijn diepe bank van aangesloten luidsprekers en zijn Sonos Radio-streamingservice. Sonos heeft ook zijn home theater-gerichte soundbars, waaronder de Beam (de versie van de tweede generatie kwam afgelopen herfst uit) en de Sonos Arc.

Maar Sonos heeft niet zoiets als een streaming videospeler, noch een soundbar met een geïntegreerde streamingspeler, zoals de Roku Streambar.

De vacatures die Protocol heeft gevonden, geven geen enkele aanwijzing over wat voor nieuwe hardware Sonos van plan is.

Dat gezegd hebbende, de vacatures (die slechts enkele dagen geleden lijken te zijn geplaatst) hebben betrekking op kwalificaties als kennis van “OS-productbeheer”, “moderne besturingssystemen” zoals Android TV, “A/V-codecs” en DRM, waardoor het klinkt alsof Sonos iets meer overweegt dan alleen een andere soundbar.

Protocol meldt ook dat het idee van een Sonos-soundbar “die smart-tv-apps kan uitvoeren” op een gegeven moment (op zijn minst) “in overweging” was.

Een vertegenwoordiger van Sonos zei dat het bedrijf geen commentaar heeft op zijn vacatures.

0 Shares:
You May Also Like