Wi-Fi in, aantrekkelijk design uit

kwikset halo

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Vrij eenvoudig te gebruiken in het dagelijkse gebruikWi-Fi ingeschakeld, dus het is gemakkelijker om overal verbinding te maken

nadelen

Industriële lelijke installatie is een beproeving, zowel in hardware als software Als u andere modellen Kwikset slimme sloten heeft, kunt u niet dezelfde app gebruiken om alles te bedienen

Ons oordeel

Kwikset krijgt eindelijk wifi, maar het rauwe, industriële ontwerp van dit slot is erg onaantrekkelijk.

Kwikset was een vroege verhuizer op de markt voor slimme nachtschoot en heeft in de loop der jaren een verscheidenheid aan slimme slotproducten uitgebracht, van de Kevo tot de Obsidian tot de Premis. Met de Kwikset Halo brengt het eindelijk voor het eerst wifi naar zijn merk, hoewel het onderweg elk gevoel voor stijl overboord gooit.

Voor een bedrijf dat vooral bekend staat om hardware voor hardware-sloten, heeft Kwikset tot nu toe opmerkelijk werk geleverd bij het ontwerpen van industriële slimme sloten. De originele Kevo maakte de weg vrij voor kleine sloten en de Obsidian bood een ultramoderne maar onopvallende kijk op het touchscreen-systeem.

kwikset-app 3

Wat te denken van de Kwikset Halo, een erfenis die eruitziet als iets uit een ander tijdperk. Het is een enorm, kolossaal stuk hardware dat een rekwisiet zou kunnen zijn van en niet de reboot – het origineel uit 1978.

Het ontwerp van dit slot verdeeldheid zaaien is duidelijk een understatement, en ik denk dat de meeste mensen er door zullen worden afgestoten. (

Afgezien van het ontwerp, kost het wat moeite om de Halo in elkaar te zetten, aangezien het slot is gebouwd met (minstens) zes afzonderlijke componenten die volledig moeten worden gedemonteerd en met negen verschillende schroeven in elkaar moeten worden gezet.

Als u bekend bent met slimme sloten, is het proces niet zo’n beproeving; het is gewoon een tijdrovende. Dat gezegd hebbende, kwam ik een probleem tegen met een van de primaire bouten die de twee rozetten bij elkaar houdt en de deur klemt. Een van de bouten weigerde absoluut om er helemaal in te schroeven en liep vast met nog ongeveer 1/2 inch over. Omdat je de installatie niet kunt voltooien als de bouten niet volledig op hun plaats zitten, moest ik uiteindelijk deze bout verwijderen en het slot testen met slechts één bout geïnstalleerd. Dit werkte goed genoeg voor casual testen, maar het is niet veilig genoeg voor langdurig gebruik.

Voor het configureren van het slot heb je de Kwikset-app op je telefoon nodig – een andere app dan waar zowel de Kevo als de Kwikset Premis op vertrouwen – en om hier aan de slag te gaan kan ook een moeizame beproeving zijn. Alleen al het instellen van uw account en het registreren van uw slot vereist een e-mailadres, telefoonnummer, wachtwoord, twee afzonderlijke bevestigingscodes, drie beveiligingsvragen en een laatste verificatiestap voordat u daadwerkelijk met het slot kunt communiceren. Dit proces alleen al nam bijna 15 minuten in beslag. Ik ben helemaal voor veiligheid, maar er bestaat ook zoiets als overkill.

kwikset-app 2

Nu voor het goede nieuws: als je eenmaal door alles heen bent, werkt de Halo goed. Standaard vergrendel-/ontgrendelingsacties, compleet met weinig meer dan een tik, en hoewel het een beetje moeite kan kosten om het touchscreen uit de slaapstand te krijgen, reageert het wanneer er rechtstreeks op codes wordt getikt. Het toevoegen van nieuwe codes (250 worden ondersteund) is eenvoudig en codes kunnen worden beperkt door tijd en datum, of worden ingesteld voor eenmalig gebruik. Er is geen inherent mechanisme om deze codes te koppelen aan of te verzenden naar een specifieke naam of smartphonegebruiker, dus u moet ze afzonderlijk communiceren, buiten de app om. Als u gebruikers meer volwaardige toegang wilt geven, kunt u extra apps koppelen om rechtstreeks met het slot te werken.

Extra functies zijn onder meer een automatische vergrendelingsmodus en een Secure Screen-functie die helpt beschermen tegen “veegaanvallen”, waarbij een hacker gemakkelijker een pincode kan raden op basis van vingerafdrukken. Ondersteuning voor zowel Bluetooth als Wi-Fi betekent dat je altijd bij de Halo kunt komen, zelfs als je router het doet, en een gedetailleerd logboek biedt veel informatie over wie er komt en gaat. En tot slot bevat het slot ook een standaard sleutelgat als failsafe. Met de SmartKey-functie van Kwikset kunt u zelfs een meegeleverde tool gebruiken om de Halo opnieuw te sleutelen, zodat deze kan worden ontgrendeld met uw bestaande sleutel (op voorwaarde dat de sleutel van een ander Kwikset-slot is).

Een ding dat ik niet echt kan testen, is de levensduur van de batterij. Aangedreven door de standaard 4 AA-cellen, zegt Kwikset dat de levensduur van de batterij naar verwachting zes maanden zal zijn, hoewel dat, gezien de relatieve stroomhonger van wifi in vergelijking met Bluetooth, optimistisch lijkt.

Het grootste probleem met de Halo is dat je elke dag naar dit slot op je deur moet kijken. Hoewel het verkrijgbaar is in verschillende afwerkingen en kan worden gekocht met een touchscreen (eigentijds) of een fysiek toetsenbord (traditioneel), is er geen permutatie waarin dit er aantrekkelijk uitziet. Als u op zoek bent naar een slim slot om mensen uit Area 51 te houden, is de Halo misschien iets voor u. Voor de gemiddelde woning zullen de esthetiek en het prijskaartje waarschijnlijk een dealbreaker zijn.

0 Shares:
You May Also Like