WhatsApp-back-up vast op Android of iPhone? Probeer deze oplossingen

Als je een WhatsApp-back-up maakt, vooral op mobiel en niet op wifi, kan het gebeuren dat je WhatsApp-back-up loopt vast.

Dit probleem komt niet zo vaak voor, maar het komt nog steeds bij veel mensen voor. Het kan erg verwarrend en frustrerend zijn. Dus als dat is wat er met jou gebeurt, dan kun je onze post verder lezen. Hier vindt u de oplossing voor: zowel iPhone als Android.

iPhone

Als je WhatsApp-back-up vastzit op je iPhone, volg dan deze methoden om dit probleem te verhelpen.

Controleer iCloud-opslag

U moet zich ervan bewust zijn dat de WhatsApp-back-up op de iPhone op iCloud wordt gedaan. Het moet dus zo zijn dat er niet veel lege ruimte is om de back-up te voltooien, en daarom is de back-up ertussen blijven steken. Voer de volgende stappen uit om de iCloud-opslag te controleren.

    Ga naar instellingen en tik vervolgens op je naam om je Apple ID te openen.
open je Apple ID

2. Tik nu op iCloud om de algehele opslag te bekijken.

controleer iCloud-opslag

3. Als de lege ruimte te laag is, tik dan op “Beheer van de opslag.”

icloud-opslag beheren

4. Om nu gegevens van een app te verwijderen, selecteert u die app en tikt u vervolgens op “Verwijder data.”

ruimte vrijmaken in icloud

Opmerking:

Doe een harde reboot

Bijna 90% van de problemen op de iPhone worden opgelost door een harde reboot. De methode om de telefoon hard opnieuw op te starten, is afhankelijk van het iPhone-model dat u gebruikt.

Voor iPhone 6 en oudere versies: Houd de aan / uit-knop samen met de startknop ongeveer 10 seconden ingedrukt. Daarna ga je het Apple-logo op het scherm zien en laat je de knoppen los om opnieuw op te starten.

Voor iPhone 7 en 7 Plus: Voor deze versies is de procedure bijna hetzelfde, maar de toetsen die u moet indrukken zijn de aan/uit- en volume-omlaag-knoppen.

Voor iPhone 8, 8 plus, 10, 11 en 12: In deze versies moet u drie toetsen indrukken. Druk eerst op de toets Volume omhoog, vervolgens op de toets Volume omlaag en houd ten slotte de zijknop ingedrukt. Laat de zijknop los wanneer u het Apple-logo ziet.

Android

Als hetzelfde probleem zich voordoet op uw Android-smartphone, kunt u proberen uw telefoon opnieuw op te starten nadat u de WhatsApp-app geforceerd hebt gestopt:

    Ga naar Instellingen > Apps en meldingenDaar, tik op Alle apps bekijkenZoek en tik op WhatsAppTik ten slotte op Forceer stopStart je telefoon opnieuw op

Opmerking: De locatie van de applicatiebeheeroptie kan verschillen voor verschillende Android-versies.

Laatste woorden

We hopen dat ons artikel je heeft geholpen om het probleem met de WhatsApp-back-up op te lossen, of je nu een iPhone of Android hebt.

Het hebben van een back-up is belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw kostbare gegevens niet verliest of als u van de ene telefoon naar de andere wilt overschakelen.

Als je de back-up volledig wilt uitschakelen of wilt stoppen wanneer deze al actief is, lees dan deze instructies over hoe je de WhatsApp-back-up kunt stoppen.

Laat ons weten wat je ervan vindt in de comments!

0 Shares:
You May Also Like