Werkte linkermuisknop niet op computer of laptop? Laten we het repareren

Heb je gemerkt, linkermuisklik werkt niet, of de linkermuisknop werkt maar soms of de linkermuisknop blijft hangen en blijft alles selecteren na de Windows 10-update? Of het is een hardwarefout of een softwareprobleem, zoals een verouderd of een toepassingsconflict van een derde partij kan de oorzaak zijn muis linkermuisklik stopt willekeurig met werken. Als de linkermuisknop vastloopt, blijft alles selecteren of werkt de linkermuisknop niet goed op uw Windows 10-laptop of pc, pas dan de volgende oplossingen toe voordat u een nieuwe muis koopt.

Laten we eerst controleren en identificeren of de hardware zelf niet defect is. Om de hardware te controleren, sluit u de muis eenvoudig aan op een andere pc en kijkt u of deze daar werkt of niet. Als alles werkt zoals verwacht, is er mogelijk iets mis met het muisstuurprogramma of conflicterende software van derden. Als blijkt dat de hardware defect was, “muis linkermuisknop werkt niet op een andere pc”, dan moet u uiteraard de muis laten vervangen.

Linkermuisklik werkt niet windows 10

Start uw computer of laptop opnieuw op, waardoor het probleem waarschijnlijk wordt opgelost als een tijdelijke storing waardoor de linkermuisknop vastloopt, alles op Windows 10 blijft selecteren.

Koppel de muis los en sluit deze aan op een andere USB-poort, soms zonder reden, kan helpen.

Voer een schone start uit en kijk of de linkermuisknop werkt. Dit helpt waarschijnlijk als softwareconflicten van derden het probleem veroorzaken.

Nogmaals. Als u een externe muis op uw laptop gebruikt en de linkermuisknop rechtsklikt, of de linkermuisknop willekeurig stopt met werken, schakelt u het touchpad op de laptop uit. Er is een kans dat het touchpad de externe muis verstoort.

Muisstuurprogramma bijwerken

Meestal treedt dit probleem “muis linkermuisknop werkt niet” op als u het verkeerde muisstuurprogramma gebruikt of als het verouderd is. of we kunnen zeggen dat een verouderd of beschadigd apparaatstuurprogramma dit probleem kan veroorzaken.

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok, hierdoor wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, zoek Muizen en andere aanwijsapparaten en vouwt u deze uit. Dubbelklik op uw muisapparaat, klik op stuurprogramma bijwerken, kies Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware om Windows-updatecontrole toe te staan ​​en installeer de nieuwste stuurprogramma voor de muis. Windows begint het stuurprogramma bij te werken als er een nieuwe versie beschikbaar is. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of dit het muisprobleem in Windows 10 helpt oplossen.

Muisstuurprogramma opnieuw installeren

Dit is een andere eenvoudige oplossing die het probleem meestal voor u oplost.

Open apparaatbeheer met behulp van devmgmt.msclocate en vouw Muizen en andere aanwijsapparaten uit. Rechts op het muisapparaat selecteert u het apparaat verwijderen, klik opnieuw op Verwijderen wanneer u om bevestiging vraagt, Koppel de muis los van de USB-poort en start uw pc opnieuw op,

Sluit nu de muis opnieuw aan op een andere USB-poort, hierdoor wordt automatisch de driversoftware op uw pc geïnstalleerd en wordt deze keer gecontroleerd of de muis werkt zoals verwacht.

U kunt ook de site van de muisfabrikant bezoeken om de nieuwste beschikbare driver voor uw pc te downloaden en te installeren.

Maak een nieuw gebruikersaccount aan

Soms kan een beschadigd gebruikersprofiel ook dergelijke problemen op uw computer veroorzaken. Maak een nieuw gebruikersprofiel en wijzig de instellingen naar beheerdersrechten, volg hieronder en controleer of het probleem is opgelost.

Een gebruikersaccount maken op Windows 10

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ command net user gebruikersnaam wachtwoord /add (zie bijvoorbeeld onderstaande afbeelding) en druk op de enter-toets.Nu uitvoeren net localgroup beheerders gebruikersnaam /add commando om een ​​gebruiker toe te voegen aan de lokale beheerdersgroep.

Start uw computer opnieuw op en log in op het nieuwe account dat u zojuist hebt gemaakt. Als het probleem “linkermuisklik werkt niet” verdwijnt, kan dit betekenen dat uw andere gebruikersprofiel beschadigd is.

Corrupte Windows-systeembestanden repareren

Als het probleem is begonnen na een recente Windows-update, bestaat de kans dat het een probleem is met een beschadigd Windows-systeembestand of een update. Voer de opdracht DISM restore health en het SFC-hulpprogramma uit dat helpt bij het repareren en herstellen van beschadigde Windows-systeembestanden met de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ de opdracht DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth en druk op de enter-toets. Dit zal Windows 10-beeldproblemen detecteren en repareren en het scanproces 100% laten voltooien. Voer vervolgens de opdracht uit sfc /scannow en druk op de enter-toets, dit zal helpen bij het detecteren en herstellen van ontbrekende beschadigde Windows-systeembestanden met de juiste. Zodra het scanproces is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem met de muis niet werkt.

Tabletmodus uitschakelen

Heb je nog steeds hulp nodig, probeer dan de tabletmodus uit of uit te schakelen en controleer of het probleem dat de rechtermuisknop niet werkt is opgelost.

Druk de Windows-toets en de I-toets samen in om Instellingen te openen. Klik in het pop-upvenster op Systeem. Kies vervolgens Tabletmodus in het linkerdeelvenster. Kies vervolgens Bureaubladmodus gebruiken onder Tabletmodus in het rechterdeelvenster.

Nogmaals, als je onlangs software, games of stuurprogramma’s van derden hebt geïnstalleerd en aangezien die linkermuisklik willekeurig stopt met werken, moet je proberen die te verwijderen.

Schakel de optie Click Lock in en uit via Instellingen> Apparaten> Muisopties en controleer of dit helpt.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van muisklikproblemen in Windows 10? Laat het ons weten in reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like