Wemo WiFi Smart Outdoor Plug review: niet aanbevolen

wemo outdoor smart plug

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Bevat een gerandomiseerde Afwezig-modus (als je het kunt laten werken)

nadelen

Stopcontacten kunnen niet onafhankelijk worden bestuurd.Probleemloos installatieprocesHet planningssysteem was volledig defect tijdens onze tests

Ons oordeel

De buitenstekker van Wemo heeft geen speciale functies om het een aantrekkelijk smart home-apparaat te maken, en de prestatieproblemen die we tegenkwamen, laten ons aarzelen om het aan te bevelen.

Hier is de tl;dr op Wemo’s nieuwe outdoor smart plug: Skip it. Dit is waarom.

Wemo is een al lang bestaande en gerespecteerde naam in de smart home-ruimte, maar de nieuwe Wemo WiFi Smart Outdoor Plug doet het merk – of bestaande Wemo-gebruikers die hun slimme huis willen uitbreiden naar de tuin – gewoon geen plezier. Laten we beginnen met de hardware, die solide aanvoelt maar functies mist.

Het 2,4 GHz Wi-Fi-apparaat heeft twee stopcontacten, maar ze kunnen niet afzonderlijk worden bestuurd door hardware of software: beide zijn in- of uitgeschakeld. De IP44-classificatie voor weersbestendigheid geeft aan dat u de geborgde rubberen pluggen geïnstalleerd wilt houden wanneer een van beide stopcontacten niet in gebruik is, omdat het alleen wordt beschermd tegen deeltjes groter dan 1 mm (dwz er is niet genoeg stofbescherming om defecten te voorkomen).

Het is beter beschermd tegen water en moet bestand zijn tegen besproeiing met een tuinslang. (U kunt meer lezen over IP-codes in dit artikel.) Een kleine LED brandt op de enkele aan/uit-schakelaar wanneer het apparaat actief is, maar de LED kan niet worden uitgeschakeld.

wemo outdoor smart plug stock.installed

Aan de positieve kant – in ieder geval voor iPhone-gebruikers – is deze slimme plug compatibel met het HomeKit-ecosysteem van Apple (er is ook Android-software beschikbaar). iPhone-gebruikers worden gevraagd om de installatie in de Wemo-app te starten en vervolgens te wachten tot ze worden overgezet naar de iOS Home-app om het installatieproces te voltooien door de HomeKit QR-code op de achterkant van het apparaat te scannen.

wemo link-foutmelding

Toen ik voor het eerst probeerde de stekker met een iPhone in te stellen, liep dit deel van de installatie vast, waarbij Home me herhaaldelijk de foutmelding “Accessoire niet gevonden” gaf, zelfs nadat het apparaat opnieuw was ingesteld. Uiteindelijk schakelde ik het ondersteuningspersoneel van Wemo in om een ​​oplossing te vinden, en uiteindelijk deed een fabrieksreset het, waardoor het installatieproces kon worden voltooid. Er was geen duidelijk antwoord op wat de eerste keer niet werkte, maar de technici van Wemo merkten wel op dat het resetten van dit specifieke apparaat moeilijk kan zijn, en dat mijn eerdere pogingen om dit te doen misschien niet waren geslaagd (ondanks dat LED’s in een bepaald patroon, wat het tegendeel suggereert).

Toen het apparaat eenmaal was ingesteld, kon ik er normaal mee werken – dat wil zeggen, het in- en uitschakelen – via de Wemo-app, althans een deel van de tijd. Helaas merkte ik dat de stekker duidelijk geneigd was mijn wifi-netwerk zonder waarschuwing te laten vallen, soms een paar seconden en soms een paar minuten om te herstellen en weer toegankelijk te zijn. (De switch was betrouwbaarder bij toegang via de iOS Home-app, die ik zou aanraden als primaire interface te gebruiken als je dit apparaat uiteindelijk koopt.)

De frequente verbroken verbindingen op het apparaat lijken een erger neveneffect te hebben dan simpelweg het creëren van vertraging bij het proberen om met het apparaat te communiceren: ze doden ook het planningssysteem van de Wemo-app volledig. Ik heb nooit een regel of automatisering gemaakt in de Wemo-app om met deze plug te werken, hoewel ik geen problemen heb met andere Wemo-apparaten. Ook het plannen binnen de iOS Home-app was succesvol.

Zoals altijd kan uw kilometerstand variëren, afhankelijk van de specifieke kenmerken van uw infrastructuur, maar ik zou zeggen dat er andere buitenstekkers zijn in de prijsklasse van $ 40 die u veel minder hoofdpijn bezorgen.

0 Shares:
You May Also Like