Wemo Smart Video Doorbell review: Ding-dong, deze HomeKit-cam laat zien wie er is

Finger about to press the Wemo Smart Video Doorbell

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Snelle en eenvoudige installatie Volledig compatibel met HomeKitBreed gezichtsveld

nadelen

Alleen compatibel binnen het Apple-ecosysteemAfhankelijk van laagspanningsbedrading (geen batterijoptie)

Ons oordeel

HomeKit-liefhebbers hebben niet veel keuze als het gaat om videodeurbellen; gelukkig is de Wemo Smart Video Doorbell van Belkin een uitstekende eerste poging.

Prijs bij beoordeling

$ 249,99

Beste prijzen vandaag

Huiseigenaren die diep in het HomeKit smart home-ecosysteem van Apple zitten, hebben niet veel keuzes als het gaat om videodeurbellen. De Wemo Smart Video Doorbell van Belkin is slechts het derde product in zijn klasse. Hoewel het prijskaartje van $ 250 $ 50 hoger is dan de Logitech Circle Doorbell, is het $ 50 lager dan de Netatmo Smart Video Doorbell.

Net als zijn concurrenten in de HomeKit-ruimte, is de Wemo Smart Video Doorbell afhankelijk van laagspanningsbedrading, dus het is het meest geschikt als vervanging voor een bestaande bedrade deurbel en belbox. Als je de bedrading hebt maar geen bel, hoor je alleen bezoekersmeldingen op je iPhone en andere Apple-apparaten. (Je kunt onze HomeKit-introductie lezen als je niet bekend bent met het platform.) Exclusief ontworpen voor HomeKit, je moet een iPhone 7 of nieuwer hebben – het is niet compatibel met Android-telefoons. U wilt ook een HomeKit-hub op uw netwerk hebben geïnstalleerd. Dat kan een HomePod, een HomePod mini, een Apple TV of een iPad zijn.

De videodeurbel maakt via wifi verbinding met je thuisnetwerk – zowel 2,4- als 5GHz-netwerken worden ondersteund – en alles is te zien in de Apple Home-app.

Belkin Wemo slimme videodeurbel

Belkin

Met afmetingen van 4,9 x 1,7 x 1,4 inch (HxBxD), is de Wemo-deurbel vergelijkbaar in grootte, maar dikker dan zowel de Logitech- als de Netatmo-producten, die beide 1,1 inch diep zijn. Dit betekent dat de deurbel uit de muur steekt waarop hij is gemonteerd. Gelukkig heeft het zwarte en saaie zilveren apparaat een zeer hoge IP65-weersbestendigheidsclassificatie die bestand moet zijn tegen regen, sneeuw en stofstormen (we hebben een diepgaande uitleg van IP-codes op de voorgaande link). Drie LED’s en een horizontale lichtbalk geven de status van het apparaat aan. Het blauwe licht en de witte balk geven aan dat hij aan en actief is.

In staat om te werken met een verscheidenheid aan bestaande mechanische klokken die tussen 16 en 24 volt werken, paste het goed bij mijn 20 volt-model. Het gaf me de mogelijkheid om de bestaande mechanische bel te blijven gebruiken of deze te omzeilen, zodat deze zich alleen in de app registreert. Deze deurbel werkt niet met een digitale deurbel.

Het wordt klaar voor installatie geleverd met een montagebeugel, stroomomvormer, schroeven, bevestigingsankers en zelfs een T6 Torx-schroevendraaier en boor. U moet uw eigen boormachine en een kleine kruiskopschroevendraaier meenemen.

In de Wemo Smart Video Doorbell

De Wemo Smart Video Doorbell knijpt veel in zijn zwart-grijze behuizing. Het heeft de cameralens aan de bovenkant en de deurbelknop eronder. In plaats van een strak zicht op wie er voor de deur staat, heeft de Wemo-deurbel een zeer breed diagonaal gezichtsveld van 223 graden, wat meer laat zien dan de diagonale weergaven van 140 en 160 graden van respectievelijk de Logitech- en Netatmo-apparaten. De camera van de deurbel legt video vast in een resolutie van 1.200 bij 1.600 en heeft uitstekend infrarood nachtzicht.

De camera ondersteunt Apple’s HomeKit Secure Video-technologie. Dat betekent dat uw video-opnamen met end-to-end-codering worden geüpload naar uw Apple iCloud-account. Aangezien video-analyse niet kan worden uitgevoerd op gecodeerde video, wordt gezichtsherkenning lokaal uitgevoerd, op uw HomeKit-hub.

Liveweergave van Wemo Smart Video Doorbell

Brian Nadel / IDG

De Wemo Smart Video Doorbell instellen

De Wemo Smart Video Doorbell is zeer eenvoudig te installeren en wordt geleverd met een gedetailleerd boekje met stapsgewijze instructies. Ik begon door de stroom naar mijn bestaande deurbel uit te zetten en te verwijderen. Vervolgens schroefde ik de meegeleverde kleine stroomomvormer in de aansluitingen van mijn bestaande bel en bevestigde de montagebeugel van de deurbel aan de muur. Met de plaat op zijn plaats, verbond ik de twee draden van de deurbel met de contacten van de beugel.

Ik wilde dat de camera recht naar buiten zou wijzen, dus ik klikte hem direct op de plaat en schroefde de T6 Torx-schroef op zijn plaats om hem te sluiten; wees voorzichtig, het is heel gemakkelijk om deze kleine bout te verliezen. Als ik wilde dat de camera naar links of naar rechts zou wijzen, had ik de meegeleverde wigvormige afstandhouder kunnen gebruiken.

Toen de stroom weer aan was, gloeiden de LED en de lichtbalk blauw, wat aangeeft dat hij klaar was om verbinding te maken met mijn iPhone 12. Ik gebruikte de NFC-mogelijkheden van de deurbel om verbinding te maken met de Apple Home-app op mijn telefoon. Als alternatief kan het handmatig worden geconfigureerd met behulp van de HomeKit-installatiecode die zorgvuldig is afgedrukt op stickers onder de deurbelcamera en in het installatieboekje. Alles bij elkaar een opzet van vijf minuten.

De Apple Home-app gebruiken

De Wemo Smart Video Doorbell heeft geen eigen app, maar vertrouwt in plaats daarvan op de Home-software van Apple. Ik kan op elk moment een stream bekijken van wat er in mijn deuropening gebeurt (zoals wanneer ik wacht tot iemand arriveert), opgenomen clips bekijken (om te controleren op een ontbrekende levering) en zelfs inzoomen op elke actie door op het scherm te knijpen .

De Home-app integreert al je Home Kit-producten op één handige plek. Het kan bijvoorbeeld worden gekoppeld aan een HomePod Mini om als een bel te fungeren, evenals een Apple TV om te zien wie er voor de deur staat. Sterker nog, de Smart Video Doorbell werkt met items zoals het Level Lock of Yale Assure Lock SL om de deur voor een gast te openen of een compatibele buitenverlichting aan te zetten. Er zijn aanpassingsopties die variëren van het in- of uitschakelen van de bel tot het instellen van meldingen.

Wemo Smart Video Doorbell in de echte wereld

In de loop van twee weken dagelijks gebruik presteerde de Wemo Smart Video Doorbell goed onder moeilijke omstandigheden, waaronder regen, sneeuw, ijs en temperaturen die tot enkele cijfers daalden. Met een camera die veel gezichtsdetail biedt, kunnen bezoekers tot wel 1,20 meter ver van de camera verwijderd zijn en herkenbaar blijven. Door het brede zicht heeft het zicht in de extremen last van tonvormige vertekening waardoor rechte lijnen er afgerond uitzien.

De Wemo Smart Video Doorbell is een uitstekend product als je all-in bent op HomeKit, maar het werkt alleen met Apple-apparatuur en is niet compatibel met Alexa, Google Assistant of Samsung SmartThings. Als HomeKit-apparaat is het net zo goed als de Logitech Circle View Doorbell, en het is minder duur dan het product van Netatmo (dat een aantal functies heeft, zoals video-opslag aan boord, die noch het product van Belkin noch van Logitech hebben). U krijgt niet het volledige voordeel van dit product, tenzij u ook een HomeKit-hub heeft. En als je bredere compatibiliteit met slimme huizen wilt, overweeg dan het beste dat Ring of Nest te bieden heeft.

Brian Nadel is een bijdragende schrijver voor TechHive en Computerworld en is de voormalige hoofdredacteur van het tijdschrift Mobile Computing & Communications.

0 Shares:
You May Also Like