Wemo betreedt de markt voor videodeurbellen met een HomeKit-compatibel model

wemo doorbell

Apple HomeKit-gebruikers hebben een nieuwe optie voor een slimme deurbel. Wemo, het slimme huismerk van Belkin, pronkt met zijn nieuwe Smart Video Doorbell op CES. De bedrade deurbel heeft een gezichtsveld van 178 graden, een camera van 4 megapixels en persoonsdetectie op basis van de mensen die je tagt in de iOS Photos-app van Apple.

De Wemo Smart Video Doorbell werkt exclusief met Apple’s HomeKit Secure Video-platform en levert end-to-end video-encryptie voor privacy. Om van deze functie te profiteren, moet u een HomePod, Apple TV of iPad hebben ingesteld als thuishub. Alle videoverwerking wordt lokaal uitgevoerd voordat het wordt geüpload naar uw iCloud-account, waar u alleen toegang toe hebt. Klik op deze link voor een uitgebreide HomeKit-uitleg.

De bedrade deurbel werkt op je bestaande 16-24V-bedrading, dus het is geen goede keuze als je huis nog geen deurbel heeft. Belkin’s persmateriaal vermeldt geen aparte bel, dus het hangt waarschijnlijk af van degene die je al hebt. De deurbel heeft een dual-band wifi-adapter aan boord (2,4/5GHz) en kan beweging toeschrijven aan de aanwezigheid van een persoon, dier of voertuig in zijn gezichtsveld. Het stuurt vervolgens slimme meldingen naar uw iOS-apparaat.

wemo deurbel in de regen

Belkin beoordeelt de Wemo Video Doorbell als zijnde IP55 weerbestendig, wat betekent dat het voldoende stof buiten houdt om storingen te voorkomen, en het bestand is tegen matige waterstralen vanuit elke richting.

Dit is het derde HomeKit-compatibele apparaat in de Wemo-productlijn, naast de Wemo Stage Scene Controller en de meest recente Wemo Smart Plug. Wemo zegt dat de strakke HomeKit-integratie een “strategische zet” is die erop gericht is de afhankelijkheid van zijn apparaten van servers in de cloud te verminderen. Deze stap laat gebruikers van Android-smartphones echter in de kou staan.

Belkin zegt dat de Wemo Video Doorbell, die $ 250 kost, nu te bestellen is in de VS en Canada. Als u wars bent van het omgaan met laagspanningsbedrading, werkt het bedrijf samen met de externe serviceprovider OnTech, die het werk voor u zal doen voor $ 100.

Naast het deurbelnieuws heeft Belkin plannen aangekondigd om nieuwe versies van zijn Wemo slimme stekker, lichtschakelaar en dimmer uit te brengen die Matter over Thread zullen ondersteunen, de smart home-interoperabiliteitsinspanning die wordt geleid door de Connectivity Standards Alliance ondersteund door Amazon, Google, Signify (Philips Hue), Samsung SmartThings en andere grote spelers in de smart home-ruimte. De lancering van Matter staat gepland voor de eerste helft van dit jaar.

0 Shares:
You May Also Like