Welkom bij Amazon Sidewalk! Hier is hoe het uit te schakelen

new amazon echo

Op 8 juni, een week vanaf vandaag, zal Amazon een nieuwe functie op Echo slimme luidsprekers inschakelen: Amazon Sidewalk, een gedeeld netwerkprotocol voor de buurt waarmee apparaten zoals bewegingsdetectoren en huisdiertrackers verbinding kunnen maken met internet, zelfs als ze niet in de buurt zijn. Wi-Fi-bereik.

Het is een handig idee, en met voldoende Echo-luidsprekers en Ring-apparaten (sommige Ring-camera’s van Amazon werken ook met Sidewalk) die samenwerken als Sidewalk-bruggen, zou je een Sidewalk-netwerk met laag vermogen en een groot bereik kunnen hebben dat een hele buurt omspant.

Stoep is opt-out, niet opt-in

Maar hier is het ding over Sidewalk: in plaats van een opt-in-functie te zijn, is het opt-, wat betekent dat tenzij u Sidewalk-ondersteuning actief uitschakelt, deze standaard wordt ingeschakeld. (Een woordvoerder van Amazon bevestigde aan TechHive dat Sidewalk inderdaad een opt-out-functie zal zijn.)

Dus, wat zijn precies de gevolgen als Sidewalk op je Echo- en Ring-apparaten draait? Zullen vreemden met Sidewalk-compatibele gadgets hierdoor een gratis ritje maken op uw internetverbinding thuis? En wat zijn de voordelen van het ingeschakeld houden van Sidewalk?

Stoep, privacy en jij

Amazon belooft van zijn kant een reeks veiligheidsmaatregelen die zijn ontworpen om zowel de eigenaren van Sidewalk-bruggen als voorbijgangers te beschermen met apparaten die verbinding kunnen maken met Sidewalk.

Gegevens die via Sidewalk-netwerken reizen, worden beveiligd door drie coderingsniveaus, zegt Amazon, terwijl eenrichtings-hashingsleutels, cryptografische algoritmen en roterende apparaat-ID’s helpen om de gegevens van Sidewalk-gebruikers te “minimaliseren”. Met andere woorden, degenen die verbinding maken met uw Sidewalk-brug kunnen u of uw gegevens niet zien, en u zult hen niet zien. (Amazon heeft een hele whitepaper gewijd aan Sidewalk-beveiliging.)

Amazon belooft ook dat Sidewalk-gebruikers in de buurt je internetverbinding niet onnodig zullen ondermijnen, aangezien Sidewalk op elk moment maximaal 80 Kbps bandbreedte gebruikt en niet meer dan 500 MB totale maandelijkse gegevens. Nu is 500 MB niet niets, vooral niet voor mensen met datalimieten thuis, maar zoals Amazon opmerkt, komt het slechts overeen met ongeveer 10 minuten HD-videostreaming.

Er zijn ook dingen over Sidewalk

Laten we niet vergeten dat een Sidewalk-netwerk in uw buurt ook tal van aantrekkelijke voordelen kan bieden. Dankzij Sidewalk kun je (bijvoorbeeld) meldingen ontvangen van een bewegingssensor aan de rand van je eigendom, inclusief de Ring Mailbox Sensor die we onlangs hebben beoordeeld, zelfs als deze buiten het wifi-bereik is. Het zou het ook veel gemakkelijker maken om ontbrekende items op te sporen die je hebt getagd met een Tile-tracker, die (samen met Level smart locks) een van de eerste apparaten van derden is die verbinding kunnen maken met Sidewalk-netwerken.

Maar had Amazon een opt-in-beleid moeten hebben voor Sidewalk in plaats van een opt-out-beleid? Welnu, vooral gezien de privacycontroverses die de afgelopen jaren Echo- en Ring-apparaten hebben achtervolgd. En hoewel ik kan zien waarom Amazon dacht dat de opt-out manier Sidewalk een vliegende start zou geven, zorgt het ook voor een ongelukkige – en vermijdbare – privacy die recht uit de poort strompelt.

Hoe Sidewalk op Echo, Ring-apparaten uit te schakelen

Als u besluit om Sidewalk niet te gebruiken, kunt u dit in slechts een paar stappen doen – en deze instellingen hebben trouwens invloed op al uw aangesloten Echo- en Ring-apparaten.

    Open de Alexa-app, tik op Meer > Instellingen > Accountinstellingen > Amazon Sidewalk. Als u Sidewalk-ondersteuning volledig wilt uitschakelen, schakelt u de Amazone stoep instelling, en je bent klaar. Een andere optie is om Sidewalk toe te staan ​​maar uit te schakelen Community zoeken, een functie waarmee eigenaren van trackers met Sidewalk-functionaliteit hun verloren apparaten of huisdieren kunnen lokaliseren. Amazon belooft dat de Community Finding-functie gebruikers alleen een “geschatte” locatie laat zien en dat locatiegegevens geen persoonlijke informatie onthullen. Toch, als je wilt, kun je doorgaan en draaien Community zoeken uit.

0 Shares:
You May Also Like