Welke tv-antenne moet ik kopen?

Het plaatsen van een tv-antenne is een van de beste stappen die u kunt nemen om uw afhankelijkheid van betaaltelevisie te doorbreken en honderden dollars per jaar te besparen. De meeste delen van de VS hebben toegang tot tussen de 50 en 100 tv-stations die gratis via de ether uitzenden.

Als bonus laten ze uw tv op groot scherm schitteren. Over-the-air TV-signalen worden doorgaans minder gecomprimeerd dan kabel- of satellietuitzendingen, dus beelden zullen van dezelfde kwaliteit of beter zijn. Alle grote omroepnetwerken zenden nu uit in high-definition en in gebieden zijn uitzendingen met de nieuwe ATSC 3.0-standaard, ook bekend als NextGen TV, ook beschikbaar.

Dus, hier leest u hoe u de juiste antenne voor u kiest.

Bepaal welke zenders beschikbaar zijn waar je woontKies welke zenders je wilt kijkenBepaal welk type antenne je nodig hebtSelecteer de antenne

Welke zenders zijn beschikbaar op een antenne?

Je eerste stap is uitzoeken welke kanalen beschikbaar zijn waar je woont en welke je wilt bekijken.

Ga hiervoor naar Rabbit Ears. Het koppelt de uitgezonden tv-database van de FCC met topografische kaarten om u een vrij gedetailleerde schatting te geven van welke signalen uw huis zullen bereiken en hoe sterk ze zullen zijn.

Selecteer de “Signal Search Map” en zoom in op de kaart naar uw huis of probeer het adres in het zoekvak in te voeren. Ik heb gemengde resultaten met het zoekvak, dus zoomen is misschien beter. Zodra uw huis in het midden van de kaart staat, klikt u op de knop “Punaise verplaatsen naar het midden van de kaartweergave” onder de kaart.

Klik op “Go” en je krijgt zoiets als dit terug:

Rabbit Ears zendt een tv-kaart uit met de kanaalsterkte

Martyn Williams / IDG

Die grafiek hierboven ziet er behoorlijk ingewikkeld uit, maar dat is het echt niet. De sterkste signalen staan ​​bovenaan en de zwakste onderaan. Houd deze pagina open in een browsertabblad.

De grafiek geeft het voorspelde signaalniveau bij u thuis weer, van het sterkst bovenaan tot het zwakst onderaan. Het eerste nummer toont het kanaalnummer dat in de lucht wordt geadverteerd en het nummer tussen haakjes is het werkelijke kanaalnummer (lees verder). Dan zijn details van het tv-netwerk, de naam van de zender en de afstand tot de zender. De ontvangst hangt sterk af van de lokale omstandigheden, maar wat de omgeving ook is, vanaf 50-75 mijl begint het moeilijk te worden.

De lijst bevat ook de richting van de zender, wat belangrijk is. Niet alle gewenste tv-signalen komen noodzakelijkerwijs van dezelfde plaats!

Welke zenders wil ik kijken?

De volgende stap is om erachter te komen naar welke zenders je wilt kijken. Het heeft tenslotte geen zin tijd te verspillen aan het zoeken naar zwakke zenders als al je favoriete programma’s op sterke staan.

U kunt een tv-gids raadplegen om te zien wat er in uw omgeving wordt uitgezonden en een lijst maken van de zenders die u wilt bekijken. U moet waarschijnlijk uw postcode invoeren en ervoor zorgen dat u “antenne” of “over-the-air” kiest als uw tv-aanbieder in de online programmagids, zodat u geen kabelzenders krijgt.

Nadat u uw lijst hebt gemaakt, bekijkt u de resultaten van Konijnenoren om de kanalen te vinden die u wilt bekijken. Noteer het nummer tussen haakjes, dat is het ‘echte kanaal’, de ‘Richting (waar)’ en de kleur (groen, geel of rood). De kleuren vertellen u of een binnenantenne voldoende is, of dat u een zolder- of dakmodel nodig heeft om ze naar binnen te trekken.

Het is belangrijk om te onthouden dat een binnenantenne altijd een compromis zal zijn. Met een buitenantenne krijg je altijd betere resultaten.

Binnenantennes – zoals onze huidige favoriete goedkope antenne (de Channel Master Flatenna 35) en onze favoriete antenne (de Winegard FlatWave Amped) – zijn meestal plat, dus ze zijn gemakkelijk op te zetten, meestal door ze in een raam op te hangen. de zijkant van het huis die naar de zender is gericht. Sommige zien er anders uit, maar het principe is hetzelfde: installeer ze op een gunstige locatie.

Binnenantennes zijn meestal prima voor alle sterke lokale zenders, maar als je zenders wilt die zwakker of verder weg zijn, moet je misschien groter gaan en een antenne op je zolderruimte of op je dak plaatsen.

Er zijn verschillende uitstekende opties, waaronder onze huidige topkeuze voor installatie op zolder, de Winegard Elite 7550, en voor een dakmontage, de Antennas Direct DB8e.

Notatie van tv-zenders, hun locatie en signaalsterkte

Als je je antenne op zolder installeert, krijg je waarschijnlijk iets minder signaal dan wanneer hij op het dak staat omdat het een afgesloten ruimte is, maar het kan voldoende zijn om een ​​stabiele tv-ontvangst te krijgen. Als je een hekel hebt aan het uiterlijk van een buitenantenne, experimenteer dan. Een op zolder gemonteerde antenne is ook gemakkelijker te onderhouden.

De richting van de tv-zendmast is ook belangrijk. Als je een binnenantenne gebruikt, moet je deze in een raam in die richting plaatsen. Als u een buitenantenne gebruikt, moet deze in die richting worden gericht. Naarmate de signalen zwakker worden, van groen naar geel naar rood, wordt de richting belangrijker. Als je zwakkere zenders van torens in verschillende richtingen wilt afstemmen, heb je waarschijnlijk een rotator nodig. Dit gemotoriseerde apparaat zal de antenne draaien zodat deze gericht is om die zwakkere signalen binnen te halen.

Als u het echte kanaalnummer kent, kunt u een antenne kiezen. Tv-uitzendingen in Noord-Amerika zijn verspreid over drie frequentiebanden: VHF-Low (kanalen 2 tot en met 6), VHF-High (kanalen 7 tot en met 13) en UHF (kanalen 14 tot en met 51). Vanwege de verschillende frequenties die worden gebruikt, zijn antennes ontworpen om één, twee of drie banden te bestrijken. Niet elke antenne dekt ze allemaal.

Winegard Elite 7550

Martyn Williams / IDG

Het echte kanaalnummer helpt je dit te achterhalen. Nadat tv-stations digitaal waren geworden, verschoven sommige zenders, maar bleven het kanaalnummer bekendmaken dat iedereen kende. Kanaal 5 in San Francisco zendt bijvoorbeeld daadwerkelijk uit op kanaal 29. Daarom is het echte kanaal belangrijk bij de antenneselectie.

De meeste antennes, vooral die voor gebruik binnenshuis en op zolder, zijn ontworpen voor VHF-High en UHF-ontvangst. Sommige buitenantennes voor dakmontage bestrijken slechts een enkele band. TechHive’s antenne-recensies merken dit op. Antennes voor VHF-Low-stations zijn moeilijker te vinden, maar die frequenties worden over het algemeen gebruikt door kleinere stations die mogelijk met een lager vermogen uitzenden.

Wees bereid om veel marketingspraat te verdragen bij het bekijken van antennes. Voor de goede orde, er bestaat niet zoiets als een “HD”-antenne of “digitale” antenne – het formaat van de ontvangen signalen doet er niet toe – en neem die “mijls”-bereikclaims in de productspecificaties met een korreltje zout . Geen enkele fabrikant kan garanderen dat hun antenne een signaal van een bepaald aantal mijlen zal ontvangen, omdat te veel afhangt van de lokale topologie, signaalsterkte, interferentie en andere factoren die uniek zijn voor uw locatie.

Dat gezegd hebbende, zijn die bereikclaims nuttig bij het evalueren van antennes van dezelfde fabrikant. Het is een goede gok dat een antenne die een bereik van 65 mijl claimt, over het algemeen beter is voor ontvangst op lange afstand dan een van hetzelfde bedrijf dat beweert 50 mijl bereik te leveren.

Channel Master Flatenna

Kanaalmaster

Uw lijst analyseren

In het bovenstaande voorbeeld van de Rabbit Ears-website, zal een binnenantenne waarschijnlijk alle groene kanalen naar binnen trekken, en dezelfde antenne zal waarschijnlijk ook werken voor sommige van de gele “eerlijke” kanalen, maar als je de lijst doorloopt, wordt het meer en belangrijker om een ​​goede buitenantenne te hebben.

De lagere stations op de lijst zullen meer werk vergen en die in het rood, gemarkeerd als “slecht” zijn misschien onmogelijk te ontvangen zonder veel werk of geluk. Als uw tv-zenders uit vele richtingen komen, heeft u mogelijk een tweede antenne of een rotator nodig. Maar voordat je teveel geld uitgeeft, probeer een antenne en kijk wat je kunt aantrekken. Als je ontvangst middelmatig is, moet je beslissen of je extra apparatuur wilt kopen om meer stations aan te trekken.

Heb ik een signaalversterker of een rotator nodig?

Als je verre tv-zenders niet kunt ontvangen vanwege lage signaalniveaus, moet je een signaalversterker overwegen. Het is altijd het beste om zoveel mogelijk signaal bij de antenne te verzamelen, dus beknibbel niet op een kleine en probeer het goed te maken met een versterker.

Maar als een grote antenne het station nog steeds niet binnenhaalt zonder beeldonderbreking, kan een signaalversterker helpen. Je hebt er misschien ook een nodig als je een te lange kabel hebt, bijvoorbeeld van een verre plek op een stuk land naar een huis.

TechHive raadt een van de modellen van Channel Master aan, zoals de CM-7777 Titan 2. Deze wordt op de antennemast gemonteerd en wordt via de coaxkabel van stroom voorzien.

Een rotator draait de tv-antenne in elke richting met een klik op een afstandsbediening. Deze zijn handig als u zwakkere stations van verschillende locaties wilt ontvangen, hoewel het de moeite waard is om te testen of een vaste antenne al uw stations kan krijgen voordat u in een rotator investeert.

Veel antennes zijn goed in het aantrekken van stations vanuit verschillende richtingen, vooral als het sterke, lokale signalen zijn. Mocht je toch een rotator nodig hebben, dan is de Channel Master CM-9521HD een uitstekende keuze.

Een antennerotator gemonteerd op een antennemast

Welk type kabel heb ik nodig voor een tv-antenne?

De verbinding van je antenne naar je tv is net zo belangrijk als de antenne zelf. Voor de klus heb je een hoogwaardige coaxkabel (kortweg “coax”) nodig. Coax heeft een centrale draad die het signaal draagt ​​en is omgeven door een plastic isolator. Dan is er een buitenste omvlechting die de middenkabel afschermt tegen interferentie, en een buitenmantel om de kabel te beschermen tegen de elementen.

Als je satelliet voor over-the-air-tv weggooit, kun je waarschijnlijk de bestaande coaxkabel van de satellietschotel gebruiken, maar als het niet werkt, wees dan voorbereid op het kopen en gebruiken van nieuwe coax. Maak de kabel indien mogelijk één keer door, want elke keer dat u kortere kabels met elkaar verbindt, gaat er een klein signaal verloren. Het meest voorkomende type kabel voor tv wordt RG-6 genoemd.

Een gestripte coaxkabel die de constructie laat zien.

Een laatste advies

Met zekerheid voorspellen welke antenne zal werken is bijna onmogelijk. De informatie die wordt verzameld van sites als Rabbit Ears zal een sterke indicatie geven van wat zou moeten werken, maar er zijn andere variabelen aan het werk.

In sommige gebieden, vooral in steden of gebieden met veel heuvels, kunnen signalen weerkaatsen op obstakels zoals gebouwen en interferentie veroorzaken, bomen kunnen in de lente bladeren laten groeien en stations blokkeren die in de winter goed zijn, en atmosferische omstandigheden kunnen de manier veranderen waarop signalen uw huis bereiken.

Een antenne een klein beetje naar één kant of op en neer een raam verplaatsen kan een groot effect hebben op de ontvangst. Als je een externe antenne plaatst, kan de ene kant van je dak niets opleveren en de andere kant zorgt voor een perfecte ontvangst.

Wees bereid om te experimenteren.

Martyn Williams produceert technologienieuws en productrecensies in tekst en video voor PC World, Macworld en TechHive vanuit zijn huis buiten Washington DC. Hij werkte eerder voor IDG News Service als correspondent in San Francisco en Tokio en deed verslag van technologienieuws uit Azië en Europa.

0 Shares:
You May Also Like