Welke Roku moet je kopen? Zo kies je

Roku home screen

Als je probeert te achterhalen welke Roku-speler je moet kopen, kan het antwoord snel ingewikkeld worden.

Roku biedt zeven zelfstandige streamingproducten, met prijzen variërend van $ 30 tot $ 180. Om nog meer verwarring te creëren, hebben sommige goedkopere modellen functies die duurdere opties niet hebben, en een paar van de streaming-spelers doen zelfs dienst als tv-soundbars.

Met de Roku Ultra-opknapbeurt van vorige week en enkele aankomende deals op Roku-apparaten, is dit een goed moment om de opties door te nemen. Ik heb al deze apparaten zelf beoordeeld, dus dit is allemaal gebaseerd op persoonlijke ervaring.

Roku is natuurlijk niet de enige optie als je op zoek bent naar een streaming-speler – er zijn ook Fire TV-, Chromecast-, Apple TV- en Android TV-apparaten om te overwegen – maar als je al geniet van Roku’s eenvoudige interface en handige functies , hier is hoe te kiezen tussen modellen:

Het stroomschema van de Roku-beslissing

Geen zin om de verschillen tussen Roku-modellen door te lezen? Ik heb een stroomdiagram samengesteld dat u door het aankoopproces van het Roku-apparaat leidt.

Roku-beslissingsstroomschema

Jared Newman / Gieterij

Je zult misschien opmerken dat ik de $ 30 Roku Express uit het stroomschema heb gelaten. Zoals altijd raad ik mensen af ​​om dit model te kopen, waarvan de afstandsbediening geen stembediening, RF-connectiviteit en tv-volume- en aan / uit-knoppen heeft. Tenzij u al een afzonderlijke universele afstandsbediening gebruikt, besteedt u minimaal de extra $ 10 aan de Roku Express+.

Terwijl je toch bezig bent, pas op voor verouderde Roku-modellen die nog steeds in de winkelrekken hangen, zoals de Roku Streaming Stick+ uit 2017 (niet te verwarren met de Roku Streaming Stick 4K+) en de Roku Ultra zonder de nieuwe Voice Remote Pro. Let op wat je koopt en vermijd beschimmelde spullen, tenzij je een geweldige deal krijgt.

Roku Express 4K+ — Voor standaard 4K-streaming

Roku Express 4K+ -- Voor basis 4K-streaming

Pluspunten

Pittige prestaties, 4K-resolutie en een capabele afstandsbediening Leuke extra’s zoals privé luisteren en ondertiteling afspelen Voegt Apple AirPlay goedkoop toe aan elke tv

nadelen

Wi-Fi-prestaties kunnen beter Geen uniforme streaminggids om door te bladeren

De Roku Express 4K+ van $ 40 is een goede keuze als je Dolby Vision HDR niet nodig hebt, omdat hij nog steeds 4K-video, HDR10 en HDR10+ ondersteunt. Tenzij je een tv hebt met Dolby Vision-ondersteuning voor op scène gebaseerde kleuraanpassingen, zul je geen verschil in beeldkwaliteit merken.

Houd er echter rekening mee dat de Roku Express 4K+ de verouderde Wi-Fi 4-standaard gebruikt, wat kan resulteren in een zwakkere connectiviteit op lange afstand, vooral op de 5GHz-band die doorgaans minder overbelast is. Het ondersteunt bekabelde Ethernet-connectiviteit via een adapter van derden, en het heeft een infraroodontvanger voor universele afstandsbedieningen, die geen van beide beschikbaar zijn met de step-up Roku Streaming Stick 4K.

Lees onze volledige Roku Express 4K+ review

Roku Streaming Stick 4K — De allround optie

Roku Streaming Stick 4K -- De allround optie

Pluspunten

Snelle, vloeiende prestaties met betrouwbare Wi-Fi-connectiviteit Gebruiksvriendelijke interface met krachtige spraakbedieningsfuncties Vol met leuke details die andere goedkope streamers missen, zoals AirPlay en een Replay-knop

nadelen

Het ontdekken en volgen van shows kan een stuk eenvoudiger Geen Dolby Atmos-ondersteuning of IR-bediening voor externe geluidssystemen Ondersteunt alleen draadloze verbindingen

In vergelijking met de Express 4K+ voegt Roku’s Streaming Stick 4K Dolby Vision HDR-ondersteuning toe en gebruikt het de nieuwere Wi-Fi 5-standaard, die verbindingen met een groter bereik mogelijk maakt op de minder drukke 5GHz-band van nieuwere routers. Roku herbergt ook de Wi-Fi-radio’s een aparte module ingebouwd in het netsnoer, wat een sterkere verbinding in het algemeen mogelijk maakt.

De Streaming Stick 4K is ook draagbaarder dan andere modellen, omdat de HDMI-aansluiting in de streaming-dongle zelf is ingebouwd en de USB-kabel rechtstreeks op de USB-poort kan worden aangesloten voor stroom op veel tv’s. Dat betekent dat het beter is voor op reis, maar misschien wilt u toch een netsnoer en HDMI-verlenger meenemen. (Roku stuurt je de laatste voor) free op verzoek.)

Die verbeteringen, en de meerprijs van slechts $ 10 ten opzichte van de Express 4K+, maken de Roku Streaming Stick 4K+ de beste optie voor de meeste kopers.

Lees onze volledige Roku Streaming Stick 4K-recensie

Roku Streaming Stick 4K+ — Voor een liefhebber op afstand

Roku Streaming Stick 4K+ -- Voor een liefhebber op afstand

Pluspunten

Inclusief Roku’s Voice Remote Pro Remote heeft een oplaadbare batterij, koptelefoonaansluiting en “remote finder”-functie

nadelen

Kost $20 meer dan de verder identieke Streaming Stick 4K

De Roku Streaming Stick 4K+ is precies hetzelfde als de Streaming Stick 4K, behalve dat hij Roku’s Voice Remote Pro bundelt voor $ 20 extra. Deze afstandsbediening heeft een oplaadbare batterij, ondersteuning voor hands-free “Hey Roku” spraakopdrachten, twee programmeerbare knoppen om je favoriete apps te starten, een koptelefoonaansluiting voor privé luisteren en een “remote finder” -functie waarmee je de Roku’s mobiele app kunt activeren.

Dat zijn handige functies, maar houd er rekening mee dat de Voice Remote Pro ook beschikbaar is als een zelfstandige aankoop van $ 30. Als je een deal krijgt op de Streaming Stick 4K, kun je afstandsbedieningen later altijd zonder boete upgraden.

Roku Ultra (2022) — Voor alle franje

Roku Ultra (2022) -- Voor alle franjes

Pluspunten

Inclusief Roku’s Voice Remote Pro USB-poort voor het afspelen van media vanaf lokale opslag De enige Roku van de huidige generatie met een ethernetpoort naast dual-band Wi-Fi-connectiviteit

nadelen

Niet significant sneller dan goedkopere modellen Roku’s duurste speler

De Cadillac of Roku-modellen hebben een ethernetpoort, een USB-poort voor het afspelen van lokale media en een infraroodontvanger voor universele afstandsbedieningen van derden. Het is ook Roku’s snelste streamer, hoewel het prestatieverschil met andere modellen niet drastisch is.

De Roku Streaming Stick 4K+ zal nog steeds de beste optie zijn voor mensen die Roku’s chicste afstandsbediening willen, maar de Ultra vult nog steeds een paar niche-gebruiksgevallen en is geschikt voor diegenen die gewoon Roku’s eersteklas hardware willen.

Roku Streambar — Een soundbar op instapniveau met een geïntegreerde streamer

Roku Streambar -- Een soundbar op instapniveau met een geïntegreerde streamer

Pluspunten

Een redelijk goede soundbar geïntegreerd met een zeer goede mediastreamer Kan worden geüpgraded met een draadloze subwoofer en surround-luidsprekers Kan ook inhoud streamen vanaf een NAS-box of USB-drive

nadelen

Niet zo goed als een luidspreker als een streamer Een beetje zwak in basrespons Geen Dolby Vision-ondersteuning

De Roku Streambar is uniek omdat het een soundbar en streamingbox in één is. Sluit hem aan op de HDMI-ARC-sleuf van je tv (of gebruik zowel HDMI- als optische audiopoorten), en hij levert beter geluid naast Roku’s streaming-interface.

Lees onze volledige Roku Streambar-recensie

Roku Streambar Pro — Een grote stap voorwaarts in audioprestaties

Roku Streambar Pro -- Een grote stap voorwaarts in audioprestaties

Pluspunten

Solide audioprestaties voor de prijs Effectieve virtuele surround-modus Alexa, Google Assistant, HomeKit en AirPlay 2-ondersteuning

nadelen

Hit-of-miss muziekprestaties Slechts één HDMI-poort Uitbreidingsupgrades (subwoofer en surrounds) zijn prijzig

De Streambar Pro levert een breder geluidsbeeld, virtueel surround-geluid en wordt geleverd met een betere afstandsbediening met een koptelefoonaansluiting, programmeerbare knoppen en een afstandsbedieningsfunctie. (Het is echter nog steeds een stap lager dan de Voice Remote Pro, maar zonder oplaadbare batterij of hands-free spraakbesturing.)

Lees onze volledige Roku Streambar Pro-recensie

Natuurlijk kun je altijd elk Roku-apparaat met elke tv-soundbar gebruiken, maar de Roku Streambar en Roku Streambar Pro zijn het overwegen waard als je een eenvoudigere installatie en handige geluidsbediening op het scherm wilt. Houd er rekening mee dat geen van beide Dolby Vision HDR of Dolby Atmos ondersteunt.

Roku-deals om op te letten

Nu je het Roku-landschap hebt bekeken, moet je er rekening mee houden dat Roku-apparaten vaak in de uitverkoop gaan. Hier zijn enkele aankomende verkopen die Roku aan TechHive heeft bevestigd:

15 mei t/m 29 mei: De Roku Streambar is $ 30 korting, $ 100.29 mei tot en met 4 juni: De Roku Express 4K is $ 10 korting, $ 30, terwijl de Roku Express $ 5 is, $ 25.5 t/m 18 juni: De Roku Streaming Stick 4K is $ 10 korting, $ 40, en de Roku Streambar Pro $ 30, $ 150.

Zoek naar deze deals op Roku’s website en bij de meeste grote retailers.

0 Shares:
You May Also Like