Welke processor is de beste Intel’s Core i7 versus AMD’s Ryzen? (Kies de juiste processor voor Desktop/Laptop)

Als u een computergebruiker bent die hoge prestaties, snelheid en veel functies van uw processor wil, dan moet u een zeer belangrijke beslissing nemen tussen AMD Ryzen- en Intel-processors. Beide merken hebben hun eigen set van goede eigenschappen en eigenschappen die je niet mag missen. Maar het debat tussen AMD Ryzen en Intel is erg lang en eindeloos.

Op internet kunt u tal van technische recensies en bladvergelijkingen vinden tussen deze twee soorten processors, maar als u ze allebei wilt begrijpen vanuit het oogpunt van een koper die gewoon de beste computer wil, dan hebben wij die voor u. We hebben het verschil tussen beide merken op een duidelijke manier verteld, zodat iedereen het kan begrijpen.

Hoe koop je de juiste processor?

Bij het kiezen van een processor voor uw computer, hoeft u alleen maar rekening te houden met de toepassing ervan. Afhankelijk van de toepassing kunt u de snelheid, flexibiliteit, grafische weergave en prijs bepalen.

Kloksnelheid: Kloksnelheid verwijst naar het aantal verwerkingscycli dat de processor per seconde voltooit.kernen: Het aantal fysieke cores dat de CPU heeft. Meer cores betekent meer verwerkingskracht.Instructies per seconde: Hoeveel miljoenen instructies kan de processor aan?cache: Grote CPU-caches zorgen voor de opslag van informatie die vaak wordt gebruikt.Voorkant bus: Met de bus aan de voorkant kan de CPU communiceren met de rest van uw systeem en moet deze met een vergelijkbare snelheid werken.

Welke processor is het beste, Intel of AMD?

Intel heeft een aantal jaren een sterke keuze gemaakt op de high-performance CPU-markt, terwijl AMD moeite had om bij te blijven. Maar de dingen veranderden in 2017 toen AMD de Zen-microarchitectuur en zijn Ryzen-desktop-CPU’s met een hoog aantal cores lanceerde met de 8-core, 16-thread Ryzen 7 en 6-core 12-thread Ryzen 5 CPU’s op de markt. AMD-CPU’s zijn lange tijd gericht geweest op het inpakken van CPU-kernen, wat theoretische winsten opleverde in multi-threading-prestaties, terwijl Intel zich concentreerde op hoge kloksnelheden en individuele kernefficiëntie.

AMD Ryzen

AMD Ryzen-chip wordt geïntroduceerd in drie verschillende variaties – Ryzen 7, Ryzen 5 en Ryzen 3. Hoe hoger het nummer, hoe beter en verbeterde chip het is, dit is een vrij eenvoudig systeem.

Functies

Elke Ryzen-chip wordt geïntroduceerd om te concurreren met zijn kernconcurrent Intel. Zoals Ryzen 3 op instapniveau tegenover Intel i3 staat, Ryzen 5 mainstream een ​​alternatief is voor Intel i5 en Ryzen 7 wordt gelanceerd tegen Intel i7. Later, in 2018, introduceerde AMD Ryzen zijn tweede golf CPU-chips. De tweede golf is verdeeld in vier delen die zijn ontworpen met een 12nm-productieproces en Zen+-architectuur. De uitgelichte kenmerken van deze serie – hoge snelheid en laag stroomverbruik.

Maar al snel voert AMD Ryzen hun spel op en presenteerde hun krachtige CPU – Threadrippers. Waar normaal gesproken mainstream Ryzen-chips maximaal 8 cores en 16 threads bieden, wordt de Threadrippers-serie daarentegen geleverd met 12 cores en 24 threads, wat oploopt tot 32 cores en 64 threads. Deze extra serie AMD Ryzen wordt vergeleken met Intel’s Kaby en Coffee Lake CPU’s.

Als je graag 3D-renderingvideo’s of hoogwaardige videogames op je computer speelt, moet je ook wat extra geld uitgeven aan een krachtig CPU-systeem. De hoge prestaties kunnen je dat voordeel geven aan je videogames, waar je altijd naar op zoek was. AMD Ryzen heeft dus momenteel vier verschillende processors op de markt.

Intel

Als we het in een notendop over Intel hebben, dan kunnen we gewoon zeggen dat Intel i7 beter is dan Intel i5 en op dezelfde manier is Intel i5 een verbeterde versie van i3. Nu, cijfers hier definiëren niet het aantal kernen of kloksnelheid of iets technisch in de naam, het is gewoon een manier om de ene versie van de andere te onderscheiden. Raak dus niet in de war als u op zoek bent naar Intel CPU’s.

Verschillende kernen

Nu hebben we Intel i9-kern die in 2017 is geïntroduceerd. Het is een zeer krachtige kern die kan bogen op een zeer groot aantal threads en cores. De topklasse Core i9-7980X heeft 18 cores (geklokt op 2,6 Ghz) en kan 32 threads tegelijk aan, terwijl de goedkoopste optie is: de i9-7900X heeft 10 cores (die 20 threads kan bedienen) en een basiskloksnelheid van 3,3 GHz.

Deze cijfers zien er geweldig uit, maar als je vereisten niet erg technisch zijn en je geen high-gerenderde video’s hoeft af te spelen, hoef je niet te investeren in dure CPU’s. Je functioneert eenvoudig met Intel i5 of i3 processors.

Vergelijk Intel Core i3 versus i5 versus i7-processors Welke moet je kopen?

Prijs

AMD-chips zijn over het algemeen goedkoper in vergelijking met hun Intel-tegenhangers. De prijs van Intel’s nieuwste i9 7980 Extreme Edition-processor zal naar verwachting rond de $2000 liggen, terwijl die van Ryzen Threadripper 1950X naar verwachting rond de $1000 zal liggen.

Intel heeft de overhand in compatibiliteit met andere hardware. Maar bij het ontwerp van de hardware zijn AMD-chips verstandiger.

Zowel Intel als AMD hebben on-chip grafische kaarten beschikbaar voor sommige van hun processors. Deze on-chip kaarten zijn geschikt voor mid-level gaming en AMD heeft hierin een voorsprong op Intel.

De processors van Intel hebben een lage TDP rating in vergelijking met AMD. Dit houdt in dat het minder warmte trekt en dus minder stroom verbruikt. Dit komt door de hyperthreading-technologie. AMD Ryzen heeft Simultaneous Multithreading (SMT) geïmplementeerd in zijn processors met een TDP-classificatie van 180W, maar toch overtreft Intel i9 7980XE met 165W TDP-classificatie AMD in prestaties. Aangezien AMD meer kernen in een enkele eenheid heeft, kan het de neiging hebben om warm te worden, waardoor de prestaties van de CPU worden belemmerd.

Hierboven hebben we de basisfuncties en versies van zowel Intel als AMD Ryzen CPU’s bestudeerd die op de markt verkrijgbaar zijn. Alle CPU’s hebben hun goede en slechte eigenschappen, dus het is moeilijk om te concluderen welke versie het beste voor u is. Je moet de prijzen en functies van al deze verschillende CPU’s met elkaar vergelijken en een CPU-processor kiezen die tot het einde aan je eisenlijst voldoet.

Dus, welke processor is beter?

Als het erop aankomt, scoren ze allebei op hun eigen manier. Single-core prestaties laten zien dat Intel’s i7-7700K hoger scoort dan de Ryzen 7 1800X, maar met multi-core prestaties overtreft de Ryzen 7 1800X de i7-7700K. Voor normaal dagelijks gebruik zullen consumenten beter af zijn met de aanschaf van de Intel 7thGeneration-processor, zoals de Core i7. Als u een consument bent die sterk gefocust is op 3D-rendering, videocodering, gaming of verhoogd overklokken, dan is Ryzen de juiste keuze. Evalueer uw behoeften en selecteer vervolgens een processor die u de exacte prijs-prestatieverhouding geeft waarnaar u op zoek bent.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like