Welke Intel-processor is het beste voor u? Intel Core i5, i7 of i9 uitgelegd

Het eerste waar u aan denkt als u een nieuwe pc gaat kopen, is welke Intel core-processor moet ik krijgen? En je grootste nachtmerrie is vandaag iets kopen en de volgende dag dat het bedrijf er een beter model van lanceert. Dus als u zich niet ontmoedigd wilt voelen na de aankoop van uw nieuwe computer, dan moet u alles weten over de Intel Cores, aangezien zij de belangrijkste functionele eenheid van de elektronische apparaten zijn.

Er zijn tal van verschillende soorten Intel-kernen op de markt beschikbaar, zoals i3, i5, i7 en i9. Waar Core i9 krachtiger is dan de Core i7, die krachtiger is dan Core i5. Maar niet elke processor is geschikt voor jou. Om de beste processor voor jezelf te vinden, moet je de kenmerken en prestaties van elke processor afzonderlijk bestuderen.

Intel Core i9 versus Core i7 versus Core i5

Intel Core i5 desktop-CPU’s hebben zes cores die worden gebruikt Turbo Boost-technologieCore i7-processors hebben zowel Turbo Boost als Hyper-threading. Ze hebben misschien zes cores zoals een Intel Core i5, maar kunnen werken alsof ze 12 cores hebben. Intel Core i9 CPU’s, geïntroduceerd in 2017, meer kracht in de line-up, met tot 18 cores en 36 threads tegelijk, Intel’s hoogste aantal cores/threads ooit in een pc-processor.

Opmerking: Intel 9e generatie processors bieden momenteel de beste prestaties. Een Intel Core i9-9900K is een CPU van de 9e generatie. Een i7-8550U is een 8e generatie chipset en de i7-7500U is van de 7e.

Turboboost of hyperthreading?

Turbo Boost is voor de meeste mensen nuttig omdat het de maximale prestaties van een processor verhoogt. Turboboost-technologie duwt automatisch de frequentie van individuele kernen boven de standaardlimiet, zolang deze onder de drempel voor stroom, spanning en temperatuur ligt. Het houdt ook rekening met het aantal gebruikte kernen en hun gebruik.

aan de andere kant, Hyperthreading in feite “verdeelt” elke kern in twee verschillende. Het is niet zo goed als het dubbele aantal cores, maar de prestatieverbetering is opmerkelijk in toepassingen met meerdere threads. Hyper-threading zou het nuttigst zijn voor zware multitaskers en degenen die toepassingen gebruiken zoals video-editor Adobe Premiere Pro of 3D-renderingsoftware.

Intel Core i5-processor

Dit is de mid-range processor ontworpen door intel. Het is de step-up versie van de Core i3. Als je core i3 hebt gebruikt, dan zie je direct het verschil in snelheid van de Core i5, afhankelijk van het type programma dat je gebruikt. Als je solitaire speelt, zie je geen verschil in beide processors, maar als je probeert meerdere bestanden te openen en te bewerken in Adobe Photoshop, ervaar je een betere snelheid met core i5.

De core i5 bestaat voornamelijk uit drie verschillende soorten cores – dual-core, quad-core en nu zes cores. Dual-coreprocessors hebben 32 mm- en 22 mm-technologie met de extra ondersteuning van hyper-threading-ondersteuning, virtualisatie-ondersteuning en Turbo Boost-technologie. Terwijl de Quad i5-processor wordt geleverd met 45nm-, 22nm- of 14nm-technologie, virtualisatie-ondersteuning en Turbo Boost-technologie, behalve voor hyperthreading-ondersteuning.

Als we het hebben over de prestaties van beide drie i5-cores, dan kunnen bij de single-thread-toepassingen de zes cores dual-core overschaduwen, maar in vergelijking met quad-core zul je niet veel verschil ervaren. Maar als we het hebben over de toepassingen met meerdere threads, dan heeft de six-core de overhand op de dual- of quad-core. Wanneer u een computer koopt, controleer dan altijd meerdere kernen die in de processors aanwezig zijn.

Wie moet het kopen?

Als u een goed presterende processor voor een fatsoenlijke prijsklasse wilt, dan kan i5 uw keuze zijn. Deze processor kan dingen uitvoeren zoals videobewerking, gamen en andere taken met lage prestaties, zoals tekstverwerking, surfen op internet, enz.,

Intel Core i7-processor

De volgende generatie processor is Intel Core i7 in de serie. Dit is de huidige kern en de meeste van de nieuwste laptops en computers worden geleverd met deze kern vóór de lancering van core i9 en core X. De Core i7 is echter nog steeds behoorlijk trendy en duur. Net als zijn voorgangers is Intel Core i7 verkrijgbaar in verschillende varianten.

Vóór de introductie van Coffee Lake, gebruikte i7 core quad-core prestaties, virtualisatie-ondersteuning, hyper-threading en Turbo Boost-technologie. Maar met Coffee Lake krijgt het een mooie boost tot zes kernen, wat betekent dat i7 nu uit 12 threads bestaat. De primaire functie van Core i7 is multitasken, het soepel laten lopen van flinke mediabestanden, het spelen van grote games en het uitvoeren van zware computertaken. U kunt de werkelijke prestaties van i7 zien wanneer u een paar virtuele machines wilt gebruiken of tijdens het bewerken van high-definition video’s.

Wie moet het kopen?

Een ander voordeel van i7 is dat het de grootste cache heeft, waardoor je de repetitieve aard van taken effectief kunt uitvoeren en je kunt multitasken. Dus als je geen zware gamer bent of een computertaak uitvoert, dan heb je deze kern niet nodig. Met deze core heb je namelijk ook een high-performance grafische kaart, RAM, SSD harde schijf en nog veel meer nodig. Dit zal dus extra belastend zijn voor uw portemonnee. Als je echter vaak CPU-intensieve taken uitvoert, is de i7 een uitstekende optie voor jou.

Intel Core i9-processor

De nieuwste toevoeging aan de Intel Core-familie zijn Core i9-serie chips. Het zijn de grootste processorchips uit de rest van de serie. In de eerste plaats gebruiken alle i9-chips de nieuwe LG 2066-socket, waarvoor een Intel X299-chipset-moederbord vereist is. Deze chipserie is verreweg een van de duurste series die Intel heeft gelanceerd. De goedkoopste van de serie-chip heeft 10 cores, een gigantische L3-cache en kost ongeveer een mille. Aan de andere kant heeft de hoogste i9-chip 18 cores, 36 threads en kost het ongeveer gelijk aan de prijs van een goedkope auto.

Wie moet het kopen?

Alle i9-cores maken ook deel uit van de Core X-serie. Als je op zoek bent naar de coolste, snelste en krachtigste computerervaring, dan zul je niet teleurgesteld zijn nadat je een flink bedrag hebt uitgegeven aan i9-processors. Wanneer je echter zo’n krachtige processor koopt, dan moet je ook goed presterende andere onderdelen hebben. Je moet dus een paar duizend dollar betalen als je van plan bent te investeren in een i9-processor.

Conclusie

Het maakt niet uit welke processor je krijgt, je krijgt een processor van hoge kwaliteit die lang meegaat. Het zou echter geweldig zijn als je een goede balans vindt tussen de processor en je budget. We hopen dus dat u na het lezen van de uitgebreide uitleg over Intel core processors i5, i7 en i9 klaar bent om de juiste processor aan te schaffen volgens uw budget en wensen.

0 Shares:
You May Also Like