Webinarmarketing: uw geheime wapen in 2022

webinar-marketing

Webinarmarketing bestaat al jaren, maar het lijkt verre van het nieuws van gisteren te zijn, maar het lijkt erop dat de populariteit ervan nog steeds toeneemt.

Hoewel slechts 41% van de marketeers daadwerkelijk een webinar heeft georganiseerd of eraan heeft deelgenomen, vond 83% het een effectieve strategie. Webinars hebben zoveel stoom opgebouwd dat 42% van de marketeers zegt van plan te zijn om in 2021 een webinar te hosten of eraan deel te nemen.

Een snelle zoektocht op Google Trends leert dat de zoekterm ‘webinar’ gestaag en onverbiddelijk is gegroeid van 2004 tot heden. De vraag groeit en marketeers die op die vraag inspelen, kunnen profiteren van een van de meest boeiende marketingstrategieën op internet.

Google Trends-webinars

Webinars kunnen u helpen om thought leadership op te bouwen, een nieuw publiek te bereiken, uw kennis te delen (terwijl u van anderen leert) en uw bedrijf een gezicht te geven.

Als je je afvraagt ​​waar al die ophef over webinars over gaat, hebben wij het antwoord. Hier zijn verschillende voordelen van het houden van een webinar voor uw bedrijf:

Humaniseer uw bedrijf

Wanneer we posts op sociale media van bedrijven bekijken of hun brochures lezen, is het gemakkelijk om te vergeten dat er een mens achter hen zit. Het is gemakkelijk om bedrijven te zien als gebouwen van staal en beton of emotieloze, gezichtsloze vervagingen.

Maar dat verandert wanneer mensen je gezicht kunnen zien en je stem kunnen horen. Plots hebben ze een persoon in gedachten als ze aan uw bedrijf denken.

Ik kan me veel van de webinar-sprekers die ik heb beluisterd duidelijk herinneren, evenals waar ze werkten of wat ze deden. Velen van hen heb ik op Twitter gevolgd en leer nog steeds van. Maar degenen die ik me niet herinner en niet volgde, zijn degenen die, nou ja, . . . saai.

Ze maakten hun sessie niet interessant, hun stemmen waren eentonig of hun inhoud was niet boeiend. Het enige wat ik me herinner van die mensen is hoe saai ze waren. Maar de anderen? Ik herinner me dat ze betrouwbaar leken, ze wisten echt waar ze het over hadden, en ze waren vriendelijk en betrokken. Dus ik volgde ze.

En ik ben niet de enige die er zo over denkt. In één onderzoek zei 32% van de deelnemers aan het webinar dat ze zich het meest betrokken voelden wanneer de host van het webinar gepassioneerd en energiek was.

Voorbeeld: Mari Smith

Mari Smith, ook wel de koningin van Facebook genoemd, is het perfecte voorbeeld van een interessante spreker die haar publiek boeit.

Je deelnemers zullen je onthouden als je ze aanspreekt. Uw merk is niet meer alleen een gebouw voor hen. Ze zullen aan je denken en hun indruk van jou onthouden. Zorg er dus voor dat het een goede is.

U kunt uw webinar menselijker maken door:

Gasten je gezicht laten zienEen script niet voorlezen Jezelf op bepaalde tijden ad lib toestaan ​​Humor gebruiken

Word een thought leader

Het delen van uw kennis en expertise in een webinar is een gemakkelijke manier om uzelf als branche-expert te positioneren. U bouwt uw geloofwaardigheid op terwijl u bewijst wat u weet en de waarde die u kunt bieden.

Wanneer je webinars houdt die echte vragen van je prospects beantwoorden, hun echte angsten aanpakken en hun echte problemen oplossen, verdien je hun vertrouwen. Zeker als ze beseffen dat je ze zoveel waarde gratis hebt gegeven.

Om als thought leader te worden beschouwd, moet je je webinar vullen met meer dan generalisaties en bekende feiten. Het moet vanaf het begin worden verpakt met bruikbare tips, nieuwe en bewezen statistieken en specifiek advies.

Een social media marketing webinar dat ik bijwoonde, gaf alle gasten een downloadbaar pakket met social media marketingstatistieken, evenals downloadbare versies van de presentatiedia’s. Ik was in staat om deze middelen maanden later te gebruiken, en elke keer dat ik dat deed, moest ik denken aan het deskundige bedrijf/de persoon die ze mij gaf.

Voorbeeld: Hubspot

Hubspot-webinar

Dit Hubspot-webinar biedt specifieke vergelijkingen, how-to’s en een case study als stapsgewijs voorbeeld. Hun presentatie versterkt hun geloofwaardigheid en expertise.

Bewijs de waarde van uw dienst of product

Webinars zijn geen verkooppraatjes. Het zijn geen gratis 45 minuten voor u om te tieren over hoe geweldig uw diensten zijn. U verliest het weinige vertrouwen dat uw prospects in u hebben wanneer u alleen aan hen probeert te verkopen.

In plaats daarvan bieden webinars de kans om te bewijzen dat u nuttig bent voor uw publiek door ze echte waarde te geven. U doet dit door hun werkelijke pijnpunten aan te pakken en hun werkelijke vragen te beantwoorden zonder tegelijkertijd uw producten te pitchen.

Voorbeeld: Marketo

Marketo biedt e-mailmarketingdiensten aan, maar in hun webinar over marketingautomatisering probeerden ze niet de hele tijd hun dienst te verkopen. Ze legden ook precies uit hoe je een georganiseerde, succesvolle e-mailmarketingcampagne opzet, zelfs als de gebruiker Marketo niet gebruikt.

Een bevredigende middenweg tussen helemaal niet praten over je diensten en er te veel over praten, is om helemaal aan het einde van het webinar een speciale aanbieding of bonus te geven aan je deelnemers.

Tegen het einde heb je hopelijk je waarde voor je publiek bewezen, en ze hebben nu een goede reden om erop te vertrouwen dat je product het waard is om te kopen. Hun gepercipieerde waarde van uw product komt niet voort uit een verkooppraatje, maar uit de waarde en het deskundig advies dat u hen hebt gegeven. Hun perceptie van uw product zal authentiek zijn en gepaard gaan met hun indruk van u. Het zal een perceptie zijn die ze zelf hebben gecreëerd, niet een die je ze probeerde op te dringen.

Er zijn een paar manieren waarop u uw publiek een speciale aanbieding kunt geven:

Helemaal aan het einde van je webinar, leg uit wat hun volgende stap zou moeten zijn en vermeld dat je een hulpmiddel of klas hebt die leert hoe je dit moet doen. Je kunt ze zelfs korting aanbieden als ze zich tijdens het webinar aanmelden. Of bied ze een kortingsprijs aan op een service die je aanbiedt die relevant is voor hun behoeften. Of stuur na het webinar een e-mail met uitleg over de service die je aanbiedt, waarom het nuttig voor hen zou zijn en met een kortingscode.

Bewijs je leads

Webinars geven u de kans om te identificeren welke leads uw vakgebied serieus nemen.

Niemand zal 45 minuten gaan zitten en naar je luisteren als ze niet oprecht in het onderwerp geïnteresseerd zijn. Door gewoon deel te nemen aan het webinar, laten ze zien dat ze nodig hebben wat je leert of verkoopt. En ze zijn misschien geïnteresseerd genoeg om van u te kopen – misschien niet juist dan, maar later. Webinars zijn slechts een stap in het proces, niet de eindstreep.

Uw webinarbezoekers hebben hun intentie bewezen wanneer ze op de knop “Deelnemen aan webinar” klikken. Het zijn niet langer ongeëngageerde prospects. Het is dan aan jou om te leveren wat ze verwachten, ze te imponeren met je kennis en behulpzaamheid, en daarna met ze in contact te blijven.

Verplaats leads naar beneden in de verkooptrechter

Dit is het voordeel dat de meeste marketeers kennen. Webinars geven je de kans om leads in het midden van de trechter verder naar beneden te verplaatsen.

Dit is waarom.

Mensen kopen eerder iets van iemand die ze vertrouwen. Als mensen zijn we risicomijdend. En kopen van iemand die je niet kent en waar je geen eerdere ervaringen mee hebt, is riskant.

Deze logica is dezelfde reden waarom u altijd in dezelfde winkels winkelt. Waarom je hetzelfde eten bestelt bij je favoriete restaurant. Waarom je aarzelt om van telefoonprovider te veranderen Je neemt beslissingen op basis van eerdere ervaringen (of een gebrek daaraan) met merken.

Maar het bijwonen van een gratis webinar dat door u wordt gehouden, is lang niet zo riskant als blindelings bij u kopen. En als je ze de antwoorden geeft die ze nodig hebben en de zorgen waarmee ze worden geconfronteerd aanraakt, zal hun vertrouwen in jou groeien. Ze zullen een positieve ervaring met u hebben gehad, iets om op terug te kijken als ze overwegen om bij u te kopen.

Hoe zorg je ervoor dat zij een positieve ervaring hebben met jouw webinar?

Laat ze precies zien hoe ze elke stap moeten uitvoeren met schermafbeeldingen of een live demo. Betrek ze aan het einde bij een live vraag- en antwoordsessie (92% van de webinarbezoekers wil een live vraag- en antwoordsessie). Beantwoord niet alleen hun vragen. Ga boven en buiten door tools voor te stellen om te gebruiken, te laten zien hoe ze te gebruiken, meer materiaal aan te bevelen om te lezen, enz. Voeg elementen toe waarmee ze kunnen communiceren: chatroom, live polls, klikbare links, downloadbaar materiaal, enz.

Voorbeeld: Marketo

Marketo’s webinar over geheimen van sociale media bevatte tijdens de presentatie screenshots van voorbeelden van sociale media.

Marketo-webinar

Steeds meer marketeers ontdekken de vele voordelen van het gebruik van webinars. Als u meedoet en de tijd neemt om uw webinars goed te doen, kunt u meer betrokken leads vinden, de minder betrokken leads identificeren, een menselijk tintje aan uw merk geven en uw waarde en expertise bewijzen.

Bezoek ons ​​State of Video Marketing-rapport voor meer informatie over de effectiviteit van webinars en videomarketing.

0 Shares:
You May Also Like