Webinar Marketing: Plannen & Promoot een webinar

Webinar-Marketing

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/kategrant/" target="_self" rel="noopener">Kate Grant</a>‘  data-lazy- data-et-multi-view=

Kate Grant is een maker, copywriter en redacteur van digitale inhoud. Met een CV dat geworteld is in toegankelijkheid, is Kate een gepassioneerd pleitbezorger voor inclusieve communicatie en informatie zonder barrières. Ze heeft een aantal spraakmakende, complexe redactionele projecten en communicatie-outputs geleid in de private, publieke en non-profitsectoren, waaronder de BBC, het Natural History Museum, NHS en een aantal toonaangevende liefdadigheidsinstellingen.

Wil je leads genereren, thought leadership opbouwen, vrienden maken en mensen beïnvloeden? Webinarmarketing is misschien wel je geheime wapen. In deze gids laten we u zien hoe u een echt gedenkwaardig webinar plant en promoot dat wonderen doet voor uw merk.

Laten we naar de feiten kijken

Eind 2017 hebben we een diepgaand onderzoek gedaan naar de stand van zaken op het gebied van videomarketing in 2018. Als onderdeel van ons onderzoek hebben we ook gekeken naar de opname- en engagementpercentages van webinars met marketeers. Verrassend, gewoon 44% van de marketeers zei dat ze aan webinars hadden deelgenomen. Daarvan echter maar liefst 87% zei dat ze het webinar effectief vonden als onderdeel van een algemene marketingstrategie. Voor degenen die bereid zijn geweest om de sprong te wagen, is het potentieel van webinars duidelijk. Bemoedigend bleek uit ons onderzoek ook dat: 49% van de marketeers is van plan om in 2018 een webinar te organiseren of eraan deel te nemen. Er is dus duidelijk interesse in het platform dat er is.

Als jij een van degenen bent die van plan is om dit jaar je tenen in de webinar-pool te dopen, dan is dit artikel iets voor jou. We hebben de volgende tips voor u bedacht om naar te verwijzen bij het onderzoeken en promoten van uw eigen geweldige webinar.

(Afbeelding: rawpixel.com @ Unsplash)

De Wyzowl-gids voor het webinar

Fase #1 – Doe je onderzoek

Er is geen vervanging voor onderzoek, dus waarom zou u niet eens kijken naar wat andere bedrijven of bedrijven in hun webinars naar voren brengen voordat u uw eigen webinars opzet? Zelfs als je een webinar-wizard bent, kan het toch handig zijn om te zien hoe andere mensen zichzelf en hun onderwerpen presenteren. Er zijn letterlijk duizenden webinars die een breed scala aan onderwerpen behandelen. Kijken hoe andere mensen het doen, zal je meer vertellen dan welke theorie dan ook.

Marketing Week toont tientallen voorbeelden van webinars die u kunt bekijken om een ​​idee te krijgen van wat u mogelijk wilt hosten of presenteren. Of probeer de pagina’s met webinarbronnen van de Campagnemonitor voor meer inspiratie.

Marketingweek webinars

Fase #2 – Kies een host

Alle webinars hebben een host nodig om de magie te laten gebeuren. Sommige zijn gratis en sommige vereisen een abonnement. Om u het werk te besparen, hebben we een reeks webinar-hosts onderzocht voordat we onze eigen webinars hielden en besloten tot ClickMeeting; een webinar-hostingsite met de volgende referenties:

Bekijk hoeveel mensen hebben deelgenomen aan uw webinar Vertel je welk apparaat is gebruikt om in te loggen Waar ter wereld is/zijn uw klant of doelgroep?

Klikmeeting

Andere bedrijven die we hebben geanalyseerd, waren onder meer GoToWebinar (een zusterplatform van het immens populaire GoToMeeting), ReadyTalk, Webinar Ninja en Cisco WebEx, dat naar eigen zeggen maar liefst 71 miljoen vergaderingen per maand organiseert.

De meeste bedrijven bieden een gratis proefperiode aan, maar zorg ervoor dat u de exacte abonnementskosten en voorwaarden controleert voor wanneer de proefperiode voorbij is. Aan de andere kant van de betalende schaal is de goede oude Google. Hun Hangout-app is gratis en beweert alles te doen wat andere webinar-services bieden. In een directe vergelijking van kwaliteit en prestaties, uitgevoerd door Finances Online, scoorde GoToWebinar een 8,6 uit 10. Google Hangouts kreeg een 8,8. Terwijl voor gebruikerstevredenheid GoToWebinar 91% verdiende, terwijl Google Hangouts 98% verdiende. Indrukwekkend voor een gratis platform.

Fase #3 – Kies een onderwerp

Dit is de meest cruciale beslissing om te nemen. Het onderwerp van uw webinar is het belangrijkste punt voor elke potentiële klant of publiek. Ga te breed en je zult niet in staat zijn om alles wat jij of je publiek moet weten in één sessie te passen. Te smal of niche en je merkt misschien dat je bijna geen dingen meer te zeggen hebt. Begin met wat u weet en wat u denkt dat andere mensen willen weten. Als je nog steeds vastzit aan ideeën, waarom zou je dan niet je oude blogposts zoeken naar ideeën of een aantal van je tweets terugkijken.

Gebruik een tool zoals BuzzSumo om te bepalen welke inhoud resoneert en goed presteert op een bepaald onderwerp; of probeer AnswerthePublic, dat de echte vragen die mensen op Google stellen tevoorschijn haalt. Branchespecifieke forums zijn ook een geweldig startpunt voor het bedenken van onderwerpen. Je kunt garanderen dat als iemand bereid is om een ​​vraag te stellen op een forum, ze bereid zijn een webinar bij te wonen om een ​​deskundig antwoord te krijgen.

Fase #4 Kies het juiste moment

Ze zeggen dat timing alles is, en het kiezen van het juiste moment om je webinar in te plannen is daar een goed voorbeeld van. Volgens GoToWebinar is de optimale tijd om een ​​webinar uit te zenden 11 uur ‘s ochtends. Maar als u contact zoekt met een wereldwijde gemeenschap, moet u natuurlijk rekening houden met het tijdsverschil voordat u uw webinar promoot.

Beste tijden webinar

(Afbeelding: Brafton)

Fase #5 – Selecteer een stijl

Er zijn 4 hoofdstijlen van webinars waar je voor zou kunnen kiezen:

1.Het interview – Met een branchespecifieke expert die invloed heeft in uw branche en in een bepaalde hoedanigheid bekend is. Iemand wiens reputatie alleen voldoende zou moeten zijn om een ​​goede aanmelding voor uw webinar te verzekeren. Het interview webinar werkt het beste wanneer de persoon live op het scherm is, maar zorg ervoor dat je de vragen die je gaat stellen ruim van tevoren doorstuurt. Jullie moeten het allebei eens zijn over een script waar mogelijk, evenals duidelijke timings, om ervoor te zorgen dat er geen verrassingen zijn wanneer je live gaat

2. De vraag & antwoord – Het Q&A-formaat is het meest boeiend, omdat het betekent dat uw deelnemers kunnen deelnemen. Vraag altijd vooraf om vragen te stellen. Dit geeft je niet alleen de kans om ze door te lichten, maar het betekent ook dat je publiek eerder geneigd is om deel te nemen als ze wachten om te zien of hun vraag zal worden gekozen. Q&A’s bieden een uitstekende gelegenheid voor uw topkopers of influencers om zichzelf in de hot seat te plaatsen. Ze zijn een uitstekende manier om merkloyaliteit op te bouwen en waarde toe te voegen aan uw aanbod.

3. De presentatie – Mogelijk het makkelijkste webinar om te geven, het presentatieformaat is ook het populairst. Maar onderschat niet wat er nodig is. Om een ​​echt succesvol presentatiewebinar te organiseren, moet uw presentator zo boeiend en enthousiast mogelijk zijn. Een presentatiewebinar is precies zoals het klinkt: een presentatie in PowerPoint-stijl vergezeld van een vooraf geschreven toespraak. Om uw succes te maximaliseren, moet u inhoud garanderen die relevant is voor het publiek, scherp is geschreven en met zelfvertrouwen wordt afgeleverd.

4. het paneel – Toegang verlenen aan ervaren professionals die bereid zijn om actuele onderwerpen in panelformaat te bespreken, kan uitzonderlijk goed werken. Je moet iedereen volledig briefen en altijd een overeengekomen script hebben. Het gebruik van een ervaren en onbevooroordeelde begeleider is ook cruciaal voor het verloop van het gesprek. U wilt iemand selecteren die onpartijdig is, weet hoe hij een panel moet behandelen en ook bekend is met het onderwerp.

Fase #6 – Promotie van uw webinar

En tot slot, die allerbelangrijkste promotiestrategie. Er zijn veel verschillende tactieken die u kunt toepassen bij het promoten van uw opkomende webinar, maar het hoogste responspercentage lijkt nog steeds van e-mail te komen. Volgens The 2017 Big Book of Webinar Stats, samengesteld door GoToMeeting, 45% van de marketeers gebruikt e-mail als hun primaire promotietool. Wees echter niet verbaasd als u op het laatste moment een vlaag van belangstelling krijgt, want volgens hetzelfde onderzoek 69% van de aanmeldingen vindt plaats in de laatste week voorafgaand aan het webinar.

Hier zijn enkele nuttige hints en tips over promotietechnieken die u zou kunnen proberen:

Post op je blog: Klinkt voor de hand liggend, maar als je een lezerspubliek en/of volgers hebt, dan is het gebruik van je bedrijfsblog een geweldige manier om de aandacht te vestigen op je aanstaande webinar. E-mail uw klanten rechtstreeks en eventuele andere potentiële bezoekers: Het houden van een webinar is als het hosten van een feest. Haal het meeste uit elke database of lijst met contactpersonen die je al hebt en laat je uitnodigen.Werk samen met iemand anders om het e-mailbereik te maximaliseren: Als u een webinar geeft waarbij een partnerorganisatie of bedrijf betrokken is, is het logisch om de promotiekrachten te bundelen en het e-mailbereik te maximaliseren. Post op sociale media: Maximaliseer je bereik door gebruik te maken van je social media kanalen. Twitter is bijvoorbeeld een geweldige manier om potentiële doelgroepen een duwtje in de rug te geven dat de tijd en datum van uw webinar snel nadert.Advertenties maken op sociale media: Zorg ervoor dat je een platform gebruikt waar je publiek rondhangt. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om Instagram-advertenties te ontwikkelen als je publiek grotendeels actief is op LinkedIn.Zet een link in je e-mailhandtekening: Zo’n voor de hand liggend promotiemiddel, maar vaak vergeten. Uw e-mailhandtekening is een ideale plek om reclame te maken voor een webinar. Post op brancheforums: Promoot waar u weet dat anderen geïnteresseerd zullen zijn. Wat uw webinar-onderwerp ook is, onderzoek de mensen en plaatsen waarvan u denkt dat ze het meest geïnteresseerd zijn in uw onderwerp.Schrijf een gastpost en vermeld het webinar: Gebruik je gastposts om je webinar te promoten. Zorg er altijd voor dat u de belangrijkste informatiepunten in de post opneemt: tijd, datum en details van de hostsite. Maak een website-pop-up om webbezoekers te waarschuwen: Pop-ups zijn vervelend, ja. Toch zijn ze ook buitengewoon effectief. Sumo-gebruikers verzamelden in minder dan twee jaar 23.645.948 e-mailadressen met behulp van hun List Builder-pop-ups.Vertel mensen die u ontmoet op netwerkevenementen of via uw verkoopteam: Loop, praat, leef en adem je opkomende webinar. Moedig uw teamleden aan hetzelfde te doen. Promotionele mond-tot-mondreclame telt nog steeds – zelfs in dit tijdperk van algoritmen!

Schreeuwend kind

(Afbeelding: Jason Rosewell via Unsplash)

Eerste indrukken zijn alles

Welk webinar-formaat of welke host je ook kiest, je kunt niet bezuinigen op kwaliteit. Denk er altijd aan om:

Plan ruim van tevorenHoud een kopie van een script of vragen bij de handHoud je aan de tijdBlijf op de hoogte met inhoud

En tenslotte…

Als je net begint met je webinar-carrière, raden we je aan klein te beginnen en eerst het water te testen. Organiseer een webinar waarvan u weet dat het interessant zal zijn en kijk wat het inneemt voordat u nog een webinar organiseert. Het kan handig zijn om een ​​reeks webinars op te zetten die tegelijkertijd worden gehost – wekelijks, maandelijks of driemaandelijks. Door een regelmatige reeks webinars te hebben, kunt u uw marketing voor elk webinar ruim van tevoren plannen, terwijl u gaandeweg voortbouwt op het succes en de interesse van elk webinar.

Als je meer wilt weten over webinar- en videomarketing, waarom download je dan vandaag niet The State of Video Marketing 2018? Wyzowl’s eigen uitgebreide onderzoek naar de videomarketingarena zit boordevol inzichtelijke statistieken, inzichten en vergelijkingen over alle zaken, webinars en video’s.

0 Shares:
You May Also Like