Webcam wordt gebruikt door een andere toepassing Windows 10 (5 oplossingen om toe te passen)

Na de update van Windows 10 versie 20H2 melden verschillende gebruikers een foutmelding: “Uw webcam wordt momenteel gebruikt door een andere applicatie” terwijl ze een videogesprek voeren met Zoom of skype op hun laptop. Het probleem doet zich voor met de geïntegreerde webcam op de laptop en externe camera’s die zijn aangesloten op de desktopcomputer en is niet specifiek voor een bepaalde app. Over het algemeen is de camera wordt gebruikt door een andere toepassing Fouten in Windows 10 treden om een ​​andere reden op, bijvoorbeeld omdat de toepassing geen toestemming heeft om toegang te krijgen tot de camera op uw computer.

Opnieuw ontbrekende of incompatibele webcamstuurprogramma’s, bestanden van de camera-app zijn beschadigd of antivirusprogramma’s kunnen de app-toegang tot de webcam beperken. Hier in dit bericht hebben we 5 oplossingen die van toepassing zijn om de webcam of camera te deblokkeren die wordt geblokkeerd door een andere toepassing in Windows 10

Webcam wordt gebruikt door een andere toepassing windows 10

Voordat u oplossingen toepast, start u gewoon Windows 10 opnieuw. Hiermee wordt het systeem vernieuwd en worden kleine softwareconflicten opgelost die de problemen kunnen veroorzaken.

Nogmaals, als u een externe webcam gebruikt, koppelt u deze los en probeert u deze op een andere USB-poort aan te sluiten.

Als u antivirus van derden op uw pc hebt geïnstalleerd, zoekt u in uw antivirus-app naar instellingen met betrekking tot het blokkeren van toegang of toestemming om uw webcam te gebruiken. Of schakel de antivirus tijdelijk uit of verwijder deze en controleer of het probleem is opgelost of niet.

Apps toegang geven tot je camera

De veelvoorkomende reden voor deze fout is “Uw webcam wordt momenteel gebruikt door een andere toepassing” omdat de app geen toestemming heeft om toegang te krijgen tot de camera op uw computer. Verschillende gebruikers die exact hetzelfde probleem tegenkomen, hebben gemeld dat dit probleem is opgelost na het wijzigen van de camera-app-toestemming voor die specifieke app.

Druk op Windows-toets + R, typ ms-instellingen:privacy-webcam en klik op ok. Zorg ervoor dat de schakelaar die is gekoppeld aan Apps toegang geven tot uw camera is ingeschakeld. Klik opnieuw op de knop Wijzigen (onder Toegang tot de camera op dit apparaat toestaan) en zorg ervoor dat de schakelaar die is gekoppeld aan Cameratoegang voor dit apparaat is Opgewonden.

De geïntegreerde camera in- en uitschakelen

Hier is nog een mogelijke oplossing om een ​​paar gebruikers te helpen de webcam of camera te deblokkeren die wordt geblokkeerd door een andere toepassing in Windows 10.

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok Hiermee wordt apparaatbeheer geopend en wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, zoek en vouw het gedeelte Camera’s uit, klik met de rechtermuisknop op de geïntegreerde camera en selecteer Apparaat uitschakelen. Wacht een paar seconden, klik opnieuw met de rechtermuisknop op de geïntegreerde camera deze keer selecteer Apparaat inschakelen. Ga nu terug en controleer of de camera werkt met de applicatie.

Schakel de firewall uit

Druk op Windows-toets + R, typ firewall.cpl en klik op ok Hiermee wordt de Windows Defender Firewall-pagina geopend. Klik op de optie Windows Defender Firewall in- of uitschakelen aan de linkerkant. Selecteer het keuzerondje naast Windows Defender Firewall uitschakelen (niet aanbevolen) onder zowel Privénetwerkinstellingen als Openbare netwerkinstellingen. Druk op OK om de wijzigingen op te slaan en af ​​te sluiten.

Reset de camera-app

Het is heel goed mogelijk dat de foutmelding wordt veroorzaakt door een softwareprobleem of een bug in de camera-app. Laten we de camera-app resetten naar de standaardinstellingen die waarschijnlijk helpen het probleem op te lossen.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 en selecteer Apps en functies. Scroll in het rechterdeelvenster naar beneden en klik op Camera en vervolgens op de link Geavanceerde opties. Dit opent een nieuw venster met de optie om de camera-app opnieuw in te stellen, klik op reset. omhoog, klik op Reset om te bevestigen. Start uw computer opnieuw op en kijk of u nog steeds de foutmelding op uw computer krijgt.

Camerastuurprogramma’s bijwerken

Opnieuw beschadigde of incompatibele webcamstuurprogramma’s veroorzaken ook verschillende problemen of voorkomen dat apps videogesprekken voeren op Windows 10. Het opnieuw installeren van het webcamstuurprogramma is waarschijnlijk een goede oplossing om het probleem op te lossen.

Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en klik op Apparaatbeheer.Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, zoek en vouw het item voor camera’s (of beeldapparaten) uit, klik met de rechtermuisknop op uw webcam, selecteer eigenschappen, ga naar het tabblad stuurprogramma en klik vervolgens op de installatie ongedaan maken apparaat, wanneer de bevestigingspop-up wordt geopend, klikt u opnieuw op Verwijderen en start u uw pc opnieuw op.

Open opnieuw Apparaatbeheer, klik deze keer op het menu Actie en selecteer vervolgens Scannen op hardwarewijzigingen. Wacht tot het de bijgewerkte stuurprogramma’s scant en opnieuw installeert, start uw pc opnieuw op en probeer vervolgens de Camera-app opnieuw te openen.

Bezoek ook de website van de fabrikant van de webcam om de nieuwste webcam- en camerastuurprogramma’s te downloaden en te installeren. Als u een laptop heeft (bijvoorbeeld een Dell-laptop), gaat u naar de Dell-supportsite voor webcam- en camerastuurprogramma’s.

Als je webcam nog steeds niet werkt, zoek dan hulp op de website van de fabrikant van de webcam.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like