We konden Windows 10 versie 21H2 0x8007002C-0x400D niet installeren

Fout krijgen We konden Windows 10 21H2 update Error 0x8007002C-0x400D niet installeren Tijdens upgrade naar Windows 10 november 2021 Update? U bent niet de enige, aantal gebruikers meldt tijdens installatie van Windows 10 of upgrade Naar recente Windows 10 versie 21H2, installatie Stop met een fout We konden Windows 10 (0x8007002C – 0x400D) niet installeren. De installatie is mislukt in de Safe-Os-fase met een fout tijdens de Migrate-Data-bewerkingsfout.

Soms zal de foutcode anders zijn, zoals:

We konden Windows 10 0x8007002C-0x400D niet installeren

Als u ook last heeft van deze fout 0x8007002C-0x400D We konden Windows 10 niet installeren Tijdens de installatie of upgrade. Hier hebben we enkele werkende oplossingen om hiervan af te komen. Deze fout treedt meestal op als gevolg van applicatieconflicten van derden, beveiligingssoftware, schijffouten, onvoldoende opslagruimte, incompatibele driver, corruptie van systeembestanden en meer.

Basis probleemoplossing

Aangepaste thema- en themapatches verwijderen: Persoonlijk hebben we een opmerking tijdens het upgraden van mijn laptop Windows-versie naar Windows 10 November 2021 Update krijgt deze fout. Na controle en uitvoering van verschillende oplossingen die we als laatste hebben gevonden. Na het verwijderen van de aangepaste thema- of themapatches kan Windows me zonder fouten upgraden.

Als je ook een aangepast thema hebt geïnstalleerd, moet je waarschijnlijk dat aangepaste thema en thema-patchers verwijderen. Die zullen problemen veroorzaken. 100% Themabestanden moeten voor elke versie worden bijgewerkt, dus ze zullen niet werken tenzij ze worden bijgewerkt. Hetzelfde geldt voor themapatches.

Applicatie van derden uitschakelen

Probeer tijdelijk uw antivirussoftware uit te schakelen of te verwijderen en alle firewallsoftware van derden die u gebruikt uit te schakelen en kijk of de upgrade zal slagen. Vooral als u de Folder Locker-toepassing gebruikt, verwijder dan hetzelfde en probeer te upgraden naar Windows 10.

Zorg ervoor dat u voldoende schijfruimte heeft

De fout “De installatie is mislukt in de Safe_OS-fase met een fout tijdens het migreren van gegevens” geeft aan dat de upgrade is mislukt tijdens het migreren van de gegevens en mogelijk te wijten is aan de lage schijfruimte op uw systeemstation. Een upgrade vereist minimaal 16 GB vrije ruimte om de 32-bits versie van Windows 10 of 20 GB voor een 64-bits versie te installeren. Zorg er dus voor dat u voldoende schijfruimte heeft om Windows 10 te installeren/upgraden.

Externe apparaten loskoppelen

Soms kunnen installatieproblemen worden veroorzaakt door randapparatuur die niet compatibel is met een nieuwe versie van Windows 10. U kunt snel problemen voorkomen door alle onnodige randapparatuur los te koppelen, zoals printers, webcams, met name opslagmedia (bijv. USB-flashstation en externe harde schijf). schijf) aangesloten op uw computer

Als u een Wi-Fi-verbinding gebruikt, probeer dan over te schakelen naar een bekabelde verbinding met een netwerkkabel en schakel uw draadloze netwerkkaart uit of verwijder deze.

Verouderde stuurprogramma’s bijwerken/verwijderen

Open Apparaatbeheer door op Win + R te drukken, typ devmgmt.msc en druk op de enter-toets. Hiermee worden alle lijsten met geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven. Zoek naar een apparaatstuurprogramma met een geel uitroepteken, klik er met de rechtermuisknop op en verwijder de installatie. Ga nu naar de website van de fabrikant van het apparaat, download het nieuwste beschikbare stuurprogramma en installeer het.

Ook als u geen geel uitroepteken hebt gevonden, Update dan vooral het beeldschermstuurprogramma, het netwerkadapterstuurprogramma en het audiostuurprogramma door er met de rechtermuisknop op te klikken en stuurprogramma bijwerken te selecteren.

Reset de Windows Update-componenten

Als u deze fout krijgt 0x8007002C-0x400D We konden Windows 10 niet installeren tijdens de upgrade naar de recente Windows-versie, dan moet er iets mis zijn met de Windows Update Storage-map (software Distributiemap). Windows heeft een ingebouwde tool voor het oplossen van problemen met updates, waarmee u dit soort problemen zelf kunt vinden en oplossen. We raden u aan eerst het hulpprogramma voor het oplossen van problemen met Windows-updates uit te voeren en Windows het probleem voor u te laten oplossen. Als dit niet heeft geholpen, reset dan handmatig de Windows-updatecomponenten.

Voer het hulpprogramma voor probleemoplossing voor Windows Update uit

U kunt de probleemoplosser voor Windows-updates uitvoeren vanuit Windows-instellingen -> Ga naar Update en beveiliging > Problemen oplossen. Selecteer vervolgens Windows Update en Voer de probleemoplosser uit Zoals weergegeven in de afbeelding van de balg en volg de instructies op het scherm.

De probleemoplosser wordt uitgevoerd en probeert vast te stellen of er problemen zijn waardoor uw computer Windows Updates niet kan downloaden en installeren. Nadat het proces is voltooid, start u Windows opnieuw en probeert u opnieuw te upgraden naar de update naar Windows 10 21H2.

Reset softwaredistributie en catroot2-map

De map Softwaredistributie en catroot2 bevatten veel belangrijke update-gerelateerde bestanden, dus als deze bestanden beschadigd raken, kunnen gebruikers verschillende fouten tegenkomen tijdens het upgraden of installeren van updates. we gaan de map Software Distribution en Catroor2 hernoemen, zodat Windows nieuwe mappen maakt en de nieuwe bestanden automatisch installeert. Hiervoor moeten we eerst een aantal Windows Update-gerelateerde services stoppen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren Windows Update Service uitschakelen Volgende type Achtergrond Intelligent Transfer stoppen (Service, typ opnieuw om de cryptografische service te stoppen en type Om de MSI Installer-service te stoppen.

Typ nu opdracht ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old druk op enter om de map SoftwareDistribution te hernoemen naar SoftwareDistribution.old

Typ nogmaals ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old commando om de Catroot2-map te hernoemen naar Catroot2.old.

Start nu de Windows Update-gerelateerde Services en de Service opnieuw. gebruik de volgende opdrachten in de opdrachtprompt en druk op Binnenkomen na elk van hen: en

Dat is alles nu. Start Windows opnieuw, controleer op Windows-updates van Instellingen -> Update & Beveiliging -> Windows Update -> Controleren op updates. Probeer na het installeren van Recente updates nu de recente Windows 10-versie te upgraden. Dit is de meest toepasselijke oplossing om op te lossen. We konden Windows 10 error 0x8007002C-0x400D niet installeren. Tijdens de upgrade naar de recente Windows-versie hoop ik dat deze oplossing de fout voor u oplost.

Beschadigde systeembestanden herstellen

Meestal veroorzaken beschadigde systeembestanden verschillende fouten tijdens het uitvoeren van applicaties, het installeren van updates of het upgraden naar de recente Windows-versie. Als na het toepassen van de bovenstaande oplossingen nog steeds Windows 10-fout 0x8007002C-0x400D niet kan worden geïnstalleerd tijdens de upgrade naar Windows 10. We raden aan om ontbrekende, beschadigde systeembestanden te controleren en op te lossen met behulp van DISM en SFC-hulpprogramma.

Voer eerst het hulpprogramma DISM (Deployment Image Servicing and Management) uit, een opdrachtregelprogramma dat kan worden gebruikt om een ​​Windows-image te onderhouden of om een ​​Windows Preinstallation Environment voor te bereiden. Open de opdrachtprompt als beheerder, typ de onderstaande opdracht en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren.

dism.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Wacht tot het scanproces 100% is voltooid, voer daarna het SFC-hulpprogramma uit om ontbrekende, beschadigde systeembestanden te scannen en te herstellen. Om het hulpprogramma Systeembestandscontrole op hetzelfde type opdrachtprompt uit te voeren: sfc /scannow en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren.

Sfc-hulpprogramma zal beginnen met scannen op ontbrekende, beschadigde systeembestanden. Als deze worden gevonden, worden ze hersteld vanuit een speciale map op %WinDir%\System32\dllcache. U hoeft alleen te wachten op 100% om het scanproces te voltooien en na het opnieuw opstarten van Windows en opnieuw proberen om Windows 10 te upgraden, hoop dat deze keer met succes wordt voltooid.

Controleer schijffouten

Ook als de schijf een fout of slechte sectoren heeft, kan dit ertoe leiden dat we Windows 10 Error niet kunnen installeren. Als alle bovenstaande methoden niet werken, raden we aan om de schijf op fouten te controleren met de opdracht CHKDSK.

open de opdracht Prompt als beheerder Typ vervolgens de opdracht Bellow en druk op de Enter-toets om de opdracht uit te voeren en controleer het schijfstation op het scanreparatieproces.

chkdsk C: /f /r

Opdracht uitgelegd:

Chkdsk kan niet worden uitgevoerd wanneer het volume in gebruik is, als dit het geval is, typt u ja en druk op Binnenkomen om een ​​check in te plannen bij de volgende herstart. Bij de volgende herstart zal het hulpprogramma de schijf automatisch scannen en repareren. Nadat het 100% scanproces is voltooid, wordt Windows opnieuw opgestart. Start Windows nu normaal en probeer te upgraden.

Schijf opschonen met diskpart

Als u deze fout krijgt: 0x8007002C-0x400D We konden Windows 10 niet installeren tijdens het uitvoeren van een schone installatie, dan is de opdracht schone schijf erg handig om dit type fout op te lossen. Gewoon opstarten vanaf installatiemedia. (Als u geen Windows-installatiemedia hebt met het hulpprogramma voor het maken van media)

Plaats de opstartvensters voor opstartbare USB / dvd. Druk in het opstartscherm op F12 en selecteer Opstarten vanaf USB / dvd. Nu Windows opnieuw opstarten en vragen Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd/dvd, druk op een willekeurige toets. Sla nu het eerste scherm over, Op het volgende scherm Druk op [shift] + [F10] om de opdrachtprompt te openen.

Typ hier commando schijf onderdeel druk op de enter-toets. Volgende type lijst schijf en druk op enter om de opdracht uit te voeren. Selecteer hier De schijf met behulp van de opdracht Selecteer schijf 0 En druk op de enter-toets.

Typ vervolgens de opdracht clean om de schijf schoon te maken. (merk op dat hierdoor alle gegevens op de schijf worden gewist) Als u op zoek bent naar een specifieke schijf opschonen, gebruikt u de opdracht Diskpart -> dan lijst volume -> selecteer Volume 0 (volume 0 is de Windows-installatieschijf) en typt u opdracht schoon.

Na het opschonen van de opdrachtprompt Volume / Drive close, start u Windows opnieuw en probeert u opnieuw een schone installatie uit te voeren.

Hulpprogramma voor het maken van Windows Media

Als na het toepassen van alle bovenstaande oplossingen nog steeds Error 0x8007002C-0x400D optreedt, kunnen we Windows 10 niet installeren. Dan kunt u het upgradeproces voltooien met behulp van het officiële hulpprogramma voor het maken van Windows-media. Of maak een Windows-installatiemedium / Opstartbaar USB-apparaat en voer een schone installatie van Windows 10 uit.

Dit zijn de waarschijnlijk best werkende oplossingen om Error 0x8007002C-0x400D op te lossen. We konden Windows 10 niet installeren tijdens de upgrade, of Windows 10 Clean-installatie uitvoeren. Ik hoop dat na het toepassen van deze oplossingen dat we Windows 10 niet konden installeren, worden opgelost. Heb nog steeds een vraag, suggestie over deze fout 0x8007002C-0x400D We konden Windows 10 niet installeren. Voel je vrij om de opmerkingen hieronder te bespreken.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like