We houden van de ontwerpkrimp, maar dit apparaat biedt niet genoeg voor de prijs

wemo smart plug

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Veel kleiner en discreter dan eerdere versies van de plugEenvoudig, effectief installatieproces via HomeKit

nadelen

Enkele problemen met de Wemo-appKort op extra functiesHoog geprijsd in vergelijking met de rest van de markt

Ons oordeel

De nieuwe slimme stekker van Wemo is gelukkig veel kleiner, maar het prijskaartje is hoog in vergelijking met de markt.

De al lang bestaande slimme stekker van Wemo is op dieet gegaan. De nieuwe Wemo Wi-Fi Smart Plug heeft dezelfde eigenschappen als de vorige versie, de Wemo Mini Smart Plug, alleen is hij nu aanzienlijk kleiner: 45 procent kleiner, volgens de metingen van Wemo.

Om eerlijk te zijn, de oude Wemo Mini had niet echt het meest “mini” ontwerp op de markt, zijn langwerpige behuizing zorgde ervoor dat hij aanzienlijk uitstak over beide zijden van het deksel van een stopcontact. Met de nieuwe Wi-Fi Smart Plug, die de “Mini” niet intuïtief uit de naam laat vallen, is dat gelukkig veranderd.

Hoewel hij ongeveer even hoog is als de oude stekker, is het nieuwe ontwerp aanzienlijk kleiner in breedte dan een standaard afdekplaat voor stopcontacten, dus het ziet er niet langer zo angstaanjagend uit. De aan/uit-knop, die prominent op de voorkant van de Mini zat, is nu verplaatst naar de zijkant van het toestel.

wemo app fout

Op de andere kant van de Wi-Fi Smart Plug staat een HomeKit-code, waarmee ik de plug tijdens het testen snel online heb gezet. Na een snelle scan met een iPhone was de stekker verbonden met mijn netwerk en de Wemo-app. De app vroeg niet om een ​​firmware-update, maar een handmatige controle wees uit dat er een in orde was en deze update verliep zonder problemen.

Operationeel is er niet veel veranderd aan de stekker. Het is nog steeds een single-band (2,4 GHz) product, wat een probleem kan zijn als dat netwerkspectrum buitengewoon druk is waar je woont (onze huidige topkeuze in deze categorie, de Leviton Decora Mini Plug-In Outlet-model DW15P-kan werken op 2,4- of 5GHz-netwerken). Alle Wemo-producten worden weergegeven in een monolithische lijst op het hoofdscherm, wat prima is als u er niet te veel hoeft te beheren. In de iOS Home-app kun je apparaten toewijzen aan specifieke kamers of ze groeperen met andere accessoires, en de plug werkt nog steeds met Alexa en Google Assistant als je spraakbesturing wilt inschakelen.

Planning en timers zijn de enige echte extra functies, en deze werken zoals verwacht binnen de Wemo-app, tenminste wanneer de app actief is. Ik heb al lang kleine haperingen met deze app, en inderdaad, tijdens mijn testen, “dreef de Wemo-cloudservice weg” (Wemo’s foutterminologie) voor een uur, waardoor deze gedurende die tijd onbruikbaar werd.

Verder is de plug beslist eenvoudig. Het is een enkele plug en er zijn geen andere extra features (zoals een geïntegreerd nachtlampje of power monitoring), waardoor deze plug het meest geschikt is voor vrij onkritische toepassingen. Dat gezegd hebbende, hoewel de prijs is gedaald tot $ 25, van $ 30 voor de Wemo Mini, is hij nog steeds aan de hoge kant in vergelijking met concurrerende producten, die de neiging hebben om tussen $ 15 en $ 20 te halen voor merkaanbiedingen. Pro-tip: als u verkocht bent op het merk Wemo, zoek dan naar multi-packs, die de kosten aanzienlijk kunnen verlagen (Amazon biedt een three-pack voor ongeveer $ 50).

0 Shares:
You May Also Like