WD My Passport-harde schijf verschijnt niet op een…

WD-harde schijf wordt niet weergegeven op uw Mac? Het komt vaker voor dan je denkt. Gelukkig is het misschien een gemakkelijke oplossing, afhankelijk van de oorzaak.

Hieronder bespreken we snel de 4 mogelijke redenen waarom uw WD My Passport voor Mac niet werkt. We schreven ook een lijst van alle (free) fixes gerangschikt op moeilijkheidsgraad met stapsgewijze instructies en schermafbeeldingen om u op weg te helpen.

Ten slotte laten we u zien hoe u gegevens van een nieuw geformatteerde schijf kunt herstellen als formatteren de enige manier is. Lees verder.

Waarom WD My Passport niet wordt weergegeven op Mac

Door een diagnose van uw schijf te stellen, krijgt u een beter idee over hoe u dit probleem in de toekomst kunt voorkomen. Er zijn vier veelvoorkomende redenen waarom WD My Passport nu op uw Mac wordt weergegeven:

macOS-weergave-instellingen. Met macOS kunnen gebruikers beslissen welke apparaten ze willen weergeven, zowel in Finder als op het bureaublad. Misschien heb je deze instellingen gewijzigd en heb je het niet gemerkt. In het volgende gedeelte laten we u zien hoe u dit weer kunt wijzigen. Aandrijving niet gemonteerd. macOS moet je schijf koppelen, niet alleen om er gegevens naar te kunnen lezen en schrijven, maar zelfs om hem te herkennen. Er zijn een aantal plausibele redenen waarom uw WD My Passport voor Mac niet wordt herkend – in feite is het repareren van een niet-aangekoppelde schijf eenvoudiger dan het diagnosticeren ervan. We hebben alle mogelijke oplossingen in de volgende sectie opgenomen. Corruptie. Corruptie kan ertoe leiden dat uw schijf niet goed wordt geactiveerd of zelfs een verbinding met uw Mac tot stand brengt. Corruptie kan ook door veel dingen worden veroorzaakt: virusinfecties, onjuist uitwerpen, software met fouten en meer. Lichamelijke schade. WD My Passport-schijven zijn gevoelig voor schade door hitte, wateroverlast en krassen als gevolg van stof, vuil of vallen/stoten. Dit kan corruptie en andere logische schade veroorzaken die gewoonlijk leiden tot gegevensverlies.

Hoe WD My Passport te repareren dat niet wordt weergegeven op Mac

Afhankelijk van de reden waarom uw Western Digital-harde schijf niet wordt weergegeven op uw Mac, zijn er meerdere oplossingen die we kunnen proberen. We hebben deze lijst op moeilijkheidsgraad gerangschikt, zodat je ze een voor een kunt proberen.

Fix #1: controleer uw weergave-instellingen voor externe schijven

Laten we er eerst voor zorgen dat uw schijf niet alleen verborgen is. Met macOS kunnen gebruikers wijzigen welke apparaten zowel op het bureaublad als in Finder worden weergegeven. Dus als u uw schijf op die plaatsen verwacht, maar alleen in Schijfhulpprogramma (Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s) verschijnt, kan dit het geval zijn. Ga als volgt te werk om uw schijf zichtbaar te maken voor Finder en uw bureaublad:

Terwijl Finder is geopend, drukt u op Finder> Voorkeuren op de Apple-menubalk. Zorg ervoor dat op het tabblad “Algemeen” “Externe schijven” is geselecteerd.

Tabblad Algemeen in het venster Finder-voorkeuren

Zorg ervoor dat op het tabblad “Zijbalk” onder “Locaties” “Externe schijven” is geselecteerd.

Tabblad Zijbalk in het venster Finder-voorkeuren

Fix #2: Start je Mac opnieuw op

Je Mac kan vast zijn komen te zitten terwijl hij zichzelf vernieuwt tijdens het mounten van je schijf. Dit is met name het geval als uw WD My Passport voor Mac niet wordt weergegeven wanneer u veel apps hebt geopend. Dit betekent dat macOS onvoldoende bronnen had om uw schijf te koppelen.

Start het opnieuw op en vermijd het openen van te veel apps terwijl u met uw schijf werkt.

Fix #3: gebruik een andere kabel/poort/Mac

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar probeer kabels en poorten om te wisselen. Macs zijn notoir kwetsbaar voor stof en puin, dus het is niet onmogelijk dat een vuile poort verhindert dat uw Mac de WD My Passport herkent. Kabels zijn ook gemakkelijk te breken, maar vertonen niet altijd schade aan de buitenkant. U kunt ook proberen uw apparatuur schoon te maken met een droge microvezeldoek.

Als je je poorten en connectoren al hebt schoongemaakt en je hebt meerdere kabels geprobeerd, sluit je WD My Passport dan aan op een andere Mac.

Fix #4: gebruik de EHBO-tool van Schijfhulpprogramma

Zelfs als uw WD My Passport niet wordt weergegeven op uw bureaublad of in de Finder, kan het worden weergegeven in Schijfhulpprogramma. De EHBO-tool van Schijfhulpprogramma scant automatisch op fouten in het bestandssysteem en herstelt deze, en heeft veel gebruikers geholpen hun corruptieprobleem op te lossen.

Start Schijfhulpprogramma (Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s), selecteer uw schijf en klik op ‘Eerste hulp’.

EHBO-knop in het venster Schijfhulpprogramma

Fix #5: Reset het NVRAM van je Mac (voor Intel-gebaseerde Macs)

NVRAM (niet-volatief willekeurig toegankelijk geheugen) slaat gegevens op over apparaatverbindingen. Dit omvat opstartschijven en externe schijven. Door NVRAM opnieuw in te stellen, kan uw Mac de verbinding met uw harde schijf opnieuw tot stand brengen met een nieuw geheugen.

Voor Apple Silicon Macs is er geen manier om het NVRAM van uw apparaat handmatig te resetten. Je Mac doet het automatisch voor je.

Om het NVRAM van uw Mac te resetten, zet u uw apparaat uit. Zet hem dan aan en houd onmiddellijk de volgende toetsen ingedrukt: (CMD + Option + P + R). Op oudere Macs, laat los zodra je de tweede bel hoort. Voor T2-Macs: laat los zodra je het logo voor de tweede keer ziet verschijnen.

💡 Dit is een geweldige oplossing om te proberen voor problemen met externe apparaten, bijvoorbeeld als uw USB-stick of SD-kaart niet wordt weergegeven op uw Mac of als u merkt dat er gegevens ontbreken.

Fix #6: gebruik een compatibel formaat

macOS is alleen volledig compatibel met FAT32-, ExFAT- en Apple-gebaseerde formaten zoals HFS+ en APFS. Andere formaten kunnen voorkomen dat macOS naar de schijf schrijft of deze zelfs herkent. Klik in Finder met de rechtermuisknop op uw schijf en klik op “Info ophalen” om te zien welk formaat uw schijf gebruikt. Als het een niet-compatibele indeling gebruikt, moet u deze opnieuw formatteren.

Start Schijfhulpprogramma (Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s), selecteer uw schijf en klik op “Wissen”. We raden aan om het ExFAT-formaat te gebruiken voor maximale compatibiliteit.

Dialoogvenster Schijfhulpprogramma wissen schijf

Als u een schijf formatteert of opnieuw formatteert, worden de gegevens op de schijf volledig gewist. Gelukkig kunt u gegevens herstellen van een geformatteerde schijf. Lees zeker de sectie voor gegevensherstel van dit artikel alvorens verder te gaan.

Fix #7: Formatteer uw WD My Passport-schijf

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, is uw laatste redmiddel om uw schijf te formatteren. Dit zou alles moeten opruimen, van bestandssysteemfouten tot virussen. Helaas betekent dit ook dat het proces uw gegevens zal wissen.

Wis-knop in het venster Schijfhulpprogramma

Gegevens herstellen van WD Drive die niet verschijnt

Als je uiteindelijk je schijf moet formatteren, zul je merken dat deze leeg is – het wissen van de gegevens op je schijf maakt immers deel uit van het proces. Gelukkig kunnen we gegevens herstellen van geformatteerde schijven met behulp van software voor gegevensherstel.

Voor dit artikel gebruiken we Disk Drill. Net als Schijfhulpprogramma kan Disk Drill meestal een schijf detecteren, zelfs als deze niet in de Finder verschijnt. We gebruiken Disk Drill veel voor Macgasm-artikelen vanwege het uitstekende herstelpercentage en de beginnersvriendelijke GUI (grafische gebruikersinterface), waardoor het de perfecte demosoftware is voor onze lezers. Hier is hoe het te gebruiken:

Als je WD-paspoort niet verschijnt in Schijfhulpprogramma, zal Disk Drill het ook niet kunnen herkennen. Probeer de oplossingen in de laatste deel van het artikel om uw WD My Passport- of WD My Passport Ultra-schijf als eerste te laten verschijnen.

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 2. Open Finder > Toepassingen en dubbelklik op het Disk Drill-pictogram.
Disk Drill app in het Finder Applications-venster

Stap 3. Selecteer uw WD-schijf en klik op “Zoeken naar verloren gegevens”.
Disk Drill schijf selectie scherm

Stap 4. Zodra Disk Drill klaar is met het scannen van je schijf, klik je op de knop “Gevonden items bekijken”.
Disk Drill scanscherm

Stap 5. Vind sneller de bestanden die je nodig hebt door de filters in de linkerzijbalk te gebruiken of bestandsnamen of extensies in de zoekbalk te typen.
Disk Drill bestandsselectie

Stap 6. U kunt ook een voorbeeld van uw bestanden bekijken. Beweeg uw muisaanwijzer naar rechts van een bestandsnaam en klik op de oogknop om een ​​apart voorbeeldvenster te openen.
Disk Drill WD schijf bestandsvoorbeeld

Stap 7. Vink de vakjes aan naast de bestanden die u wilt herstellen en klik vervolgens op “Herstellen”. U kunt ook alle items leeg laten en op “Alles herstellen” klikken.
Disk Drill bestandsselectie

Stap 8. Gebruik het vervolgkeuzemenu om een ​​map op je computer te selecteren waar Disk Drill de herstelde bestanden zal opslaan. Klik vervolgens op “OK”.
Disk Drill dialoog opslaan

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet free data herstel. U kunt echter zoveel bestanden bekijken als u wilt voor free. Dit is geweldig om uit te zoeken of uw bestanden daadwerkelijk te redden zijn. Free data recovery bestaat, maar ze hebben allemaal hun eigen beperkingen.

FAQ

Om WD My Passport Ultra voor Mac te gebruiken, sluit u deze aan op uw apparaat en laat u de schijf de vereiste stuurprogramma’s installeren. Na de eerste installatie kunt u de bestanden die u wilt kopiëren vrij slepen en neerzetten. Zorg ervoor dat u op de uitwerpknop klikt voordat u de schijf loskoppelt om corruptie te voorkomen. Misschien wil je ook downloaden WD Discovery om een ​​back-up van uw gegevens te maken en de gezondheid van uw schijf te controleren. WD Passport voor Mac formatteren:

    Sluit uw WD Passport aan op uw Mac en start vervolgens Schijfhulpprogramma (Finder > Toepassingen > Schijfhulpprogramma). Selecteer uw schijf in de linkerzijbalk en klik vervolgens op ‘Wissen’. Kies “GUID” voor Schema. Kies bij Formaat “ExFAT”. Geef uw schijf een naam en klik vervolgens op ‘Wissen’. Als u het instelt als een interne schijf, kiest u HFS+ of Mac OS Extended (Journaled) als formaat.

Onthoud dat het formatteren van uw schijf de gegevens zal wissen.

Om bestanden op My Passport op uw Mac te bekijken, sluit u de schijf aan op uw computer en selecteert u deze in de linkerzijbalk van het Finder-venster. Dubbelklik op uw bestanden om ze te openen. Als uw My Passport-schijf niet wordt weergegeven op uw bureaublad of in Finder:

    Open de Finder en klik op “Finder” in de Apple-menubalk > Voorkeuren. Zorg ervoor dat “Externe schijven” is geselecteerd op zowel het tabblad Algemeen als het tabblad Zijbalk.
0 Shares:
You May Also Like