Wayzn Smart Pet Door review: nu kan Fido je schuifdeur openen

wayzn pet door 1

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Een slimme manier om een ​​glazen deur achteraf uit te rusten met slimme functies Solide bewegingssensor

nadelen

Veel voorkomende problemen met loskoppelen Erg duurWerkt niet met alle deurenOntbreekt een aantal voor de hand liggende basisfunctionaliteit

Ons oordeel

Hoewel het concept indrukwekkend is, miste Wayzn betrouwbaarheid in mijn tests, en de slanke functieset maakt geen indruk.

Glazen schuifdeuren zijn geweldig voor dubbel werk als zowel een manier van uitgang als een raam, maar ze zijn niet het handigst als het gaat om slimme technologie. Wayzn wil dat veranderen door de glazen schuifdeur een elektronische upgrade te geven, een die is ontworpen om uw huisdieren automatisch het huis in en uit te laten.

Het concept is eenvoudig: een mechanische balk wordt aan het frame van de glazen schuifdeur bevestigd en trekt en duwt de deur op commando open of dicht – of wanneer hij detecteert dat uw huisdier in de buurt is dankzij een geïntegreerde bewegings-/warmtesensor. De uitvoering is echter een beetje lastiger, waar ik binnenkort op terugkom.

Laten we het hebben over installatie. Wayzn is ontworpen voor een breed scala aan deurmaten, en je moet eerst de breedte van je deuropening meten om er zeker van te zijn dat Wayzn past. In de doos wordt een verzameling adapters meegeleverd om de lengte van de arm op de juiste manier te verlengen, op basis van die metingen. Vanaf daar is het bouwen van de rest van het apparaat een kwestie van het bevestigen van de gemotoriseerde eenheid aan een plastic adapter die op het frame wordt aangesloten. Een tweede adapter wordt aangesloten op de achterkant van de deur.

wayzn huisdierluik 3

Als je Wayzn wilt gebruiken, laat je de arm gewoon in de deuradapter zakken die de twee delen met elkaar verbindt; om het offline te halen, til je de gemotoriseerde arm omhoog en uit de weg. Alle bevestigingen aan de deur en het frame kunnen worden gemaakt met plakband, maar schroeven zijn ook inbegrepen als u iets permanents wilt.

Helaas kwam ik vrijwel onmiddellijk in de problemen toen ik me realiseerde dat mijn deur niet helemaal werkte zoals die in Wayzn’s installatievideo’s. Het probleem is dat Wayzn alleen is ontworpen om te werken aan deuren met het schuifglas aan de binnenkant en het stationaire frame aan de buitenkant. Hoewel dit tegenwoordig gebruikelijk is, installeerde de aannemer 40 jaar geleden, toen mijn huis werd gebouwd, een deur die langs een spoor schuift dat het huis is. Om Wayzn aan te sluiten zoals het bedrijf het bedoeld heeft, zou het buiten moeten worden geplaatst – wat om verschillende redenen gewoon niet zou werken, waaronder het feit dat het apparaat niet weerbestendig is.

Ik sprak met Wayzn over tijdelijke oplossingen en leerde dat dit probleem vrij vaak voorkomt, en dat er geen echte oplossing voor is, afgezien van een beetje vernuft van een hacker, hoewel het eindresultaat niet ideaal is. Uiteindelijk heb ik de motor aan de zijkant van het stationaire frame het dichtst bij de deur bevestigd en vervolgens de deuradapter aan de zijkant van de tegenoverliggende deur bevestigd. In deze lay-out (wat logischer is als je de foto’s bekijkt), is het apparaat veel beter zichtbaar dan in de opgegeven opstelling, maar het werkt in ieder geval fundamenteel op dezelfde manier. Wayzn gaf me de zegen om door te gaan met deze recensie met deze configuratie, maar het bedrijf merkte op dat als het spoor van je deur zich buiten het huis bevindt zoals de mijne, het echt niet aanraadt om het product te installeren.

wayzn huisdierluik 4

Toen de hardware eenmaal was geïnstalleerd, vond ik het configureren van Wayzn via zijn primitieve mobiele app een beetje problematisch, omdat het apparaat weigerde langer dan een paar seconden per keer verbonden te blijven met mijn wifi-netwerk. (Alleen 2,4 GHz wordt ondersteund.) Ik legde de dingen een dag opzij en tot mijn blije verrassing werkte de volgende dag alles prima. Nadat het een snelle kalibratie had doorlopen, kon ik er normaal mee aan de slag.

Wayzn biedt een handvol manieren waarop u met het systeem kunt communiceren, allemaal gebouwd rond het binnen en buiten laten van uw huisdieren. In de app wordt u uitgenodigd om de deur handmatig te “openen” of “open dan te sluiten”, of de deur te sluiten als deze al open is. U kunt dit automatiseren door de in de motorunit ingebouwde bewegingssensor in te schakelen, die indrukwekkend instelbaar is op basis van gevoeligheid, de grootte van uw huisdier en specifieke regio’s in de kamer die u wilt bewaken. Er is geen camera op het Wayzn-apparaat – het bedrijf stelt voor dat je een aparte installeert als je van plan bent om het te gebruiken terwijl je weg bent – maar de bewegingssensor was verrassend goed in staat om te vertellen wanneer mijn kat rond de deur snuffelde.

wayzn huisdierluik app 3

Met afzonderlijke modi – Thuis en Afwezig – kunt u ervoor kiezen om de bewegingssensor voor de ene modus of de andere of beide te activeren, en natuurlijk, als u wilt dat het systeem helemaal wordt uitgeschakeld, kunt u gewoon de balk optillen en deze volledig van de deur losmaken. Het toestel ondersteunt ook Alexa als je de deur met je stem wilt bedienen. (Er wordt gezegd dat er vanaf mei 2020 actief wordt gewerkt aan de ondersteuning van Google Assistent.)

Ik was verrast om te ontdekken dat dat, operationeel gezien, eigenlijk alles is. Er is geen planningssysteem waarmee u bijvoorbeeld kunt beslissen of u overdag bewegingsdetectie wilt, maar ‘s nachts niet. En er is ook geen manier om te bepalen hoe ver u de deur wilt openen. (Wayzn opent alleen tot het maximale bedrag in plaats van de 20 cm of zo, ik zou het normaal gesproken openen zodat mijn kat eruit kan glippen.)

Misschien wel mijn grootste klacht is dat als je de bewegingsdetectiefunctie gebruikt, de deur opengaat, het huisdier naar buiten laat en dan erachter sluit – waardoor het dier effectief buiten wordt vergrendeld. Er is geen manier om dit gedrag te veranderen, en de officiële oplossing van Wayzn, waarvoor een camera en Alexa nodig zijn, lijkt niet praktisch. Veel van deze benodigde opties lijken zo voor de hand liggend (en eenvoudig) dat hun afwezigheid verbijsterend is. (Documentatie voor dit alles is onvoldoende.) Het is ook vermeldenswaard dat de motor van het apparaat behoorlijk luid is: het joeg de bejeezus uit mijn kat wanneer het werd geactiveerd terwijl ze in de buurt was. Misschien zijn de meeste honden wat minder nerveus.

Mijn andere grote klacht is er een van eenvoudige stabiliteit. Na mijn aanvankelijke configuratiehoofdpijn, ging ik ervan uit dat mijn problemen voorbij waren, maar na een paar dagen testen viel het apparaat terug in de eindeloze “Verbinden” -modus en kon ik het helemaal niet bedienen met de app. Er is geen manier om de deur handmatig te sluiten als de Wayzn-eenheid is ingeschakeld – de enige knop op het hardwareapparaat opent alleen de deur en sluit deze niet – dus als de app niet reageert, kunt u de deur alleen sluiten is om het apparaat helemaal uit te schakelen.

Uiteindelijk ontdekte ik dat dit allemaal niet betrouwbaar genoeg was om te vertrouwen als ik het huis uit was. Voor een product dat voor het eerst werd aangekondigd in 2018, hoopte ik dat de volwassenheid van het product veel verder zou zijn dan het lijkt.

Wayzn is een cool idee, maar de uitvoering heeft duidelijk wat meer werk nodig, en $ 399 is veel gevraagd gezien de beperkte functieset en kieskeurige draadloze situatie. Misschien een goudvis overwegen?

0 Shares:
You May Also Like