Wat zijn instream- en outstream-videoadvertenties eigenlijk?

Het is gek om te bedenken dat slechts 75 jaar geleden de gemiddelde persoon geen toegang had tot een tv. Dat betekent dat er vandaag de dag nog steeds een groep mensen leeft die zich waarschijnlijk de eerste tv herinneren die ze ooit kochten!

En kijk nu eens naar onze huizen. Er is een scherm in elke kamer – we hebben er zelfs een in onze zakken – en video’s kijken is gewoon ….

Volgens onze 2020-enquête over de staat van videomarketing, mensen kijken elke week gemiddeld 16 uur aan online video.

En het is onvermijdelijk dat sommige van die video’s advertenties zullen zijn. Videoadvertenties zijn de meest geprefereerde manier voor consumenten om meer te weten te komen over een product of dienst.

In dit artikel gaan we twee verschillende soorten videoadvertenties met elkaar vergelijken: instroom en buitenstroom – om het verschil tussen de twee te ontdekken!

InStream-advertenties

InStream-advertenties zijn de videoadvertenties waarmee u waarschijnlijk het meest bekend bent. Dit zijn de video’s die andere video-inhoud weergeven, als preroll-, midroll- of postroll-advertentie.

Zoals de namen al doen vermoeden, verschijnen preroll-advertenties vóór andere video’s:

Als deze minder dan 20 seconden zijn, kunnen ze niet worden overgeslagen. Dit betekent dat kijkers de advertentie in zijn geheel moeten bekijken voordat ze de video bekijken waarop ze hebben geklikt.

Advertenties die langer zijn dan 20 seconden kunnen worden overgeslagen:

Midroll-advertenties verschijnen midden in video-inhoud, met een aftelling die kijkers laat weten wanneer de advertentie eraan komt:

En postroll-advertenties worden, zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, na de video afgespeeld.

Er zijn argumenten aan te voeren voor welk type instream-advertentie je als videomarketeer gebruikt. Maar volgens een onderzoek uit 2017 worden preroll-advertenties door kijkers als de minst storende advertenties beschouwd.

Uit dezelfde studie bleek dat 69% van de mensen kon zich een preroll-advertentie herinnerenvergeleken met 41% voor midroll.

Hier is een voorbeeld van een InStream-advertentie van Monzo:

Deze advertentie is grappig, pittig en legt het product in slechts 60 seconden uit. Het eindigt ook met een call-to-action die kijkers vertelt wat ze vervolgens moeten doen.

De targetingmogelijkheden die beschikbaar zijn voor InStream-advertenties maken het gemakkelijk om uw video’s onder de aandacht van de juiste mensen te brengen.

Deze Monzo-advertentie wordt bijvoorbeeld het meest waarschijnlijk weergegeven in video-inhoud die verband houdt met bankieren.

Bekijk ons ​​artikel voor meer informatie over InStream-advertenties (met name preroll-advertenties): Wat is een preroll-advertentie? (+7 ingrediënten van de beste)

Voordelen van InStream-advertenties

1. Kijkers zijn klaar

Een van de voordelen van marketing via InStream-advertenties is dat mensen al zijn ingesteld om video-inhoud te bekijken, omdat ze er actief naar op zoek zijn.

Wanneer uw InStream-advertentie wordt afgespeeld, hebben de mensen die kijken net op een video geklikt, zitten ze midden in een video of zijn ze net klaar met een video.

Dat betekent dat ze waarschijnlijk comfortabel zitten, met audio aan, klaar om zich bezig te houden met geweldige video-inhoud.

2. Kijkers zijn gemotiveerd

Mensen die uw InStream-advertenties bekijken, met name prerolls en midrolls die niet kunnen worden overgeslagen, hebben een reden om te blijven kijken.

Ze willen terug naar hun oorspronkelijke inhoud, dus ze hebben een zekere mate van motivatie om de advertentie door te nemen.

En als uw advertentie op de een of andere manier is gekoppeld aan de inhoud die ze bekijken (), dan kan dit zelfs bijdragen aan hun kijkervaring, waardoor de kans groter is dat ze later meer te weten komen over uw product of dienst.

Nadelen van InStream-advertenties

1. Er zijn beperkingen

Een van de nadelen van het gebruik van InStream-advertenties is dat er maar een bepaald aantal sites is waarop u kunt adverteren.

Natuurlijk zijn de meeste van deze sites: – YouTube en Facebook, om er maar twee te noemen!

Maar als je marketing richt op B2B-klanten, of gewoon mensen die niet veel tijd op sociale-mediasites doorbrengen, dan zou dit een beperking kunnen zijn.

2. Soms als opdringerig beschouwd

Mensen worden blootgesteld aan InStream-advertenties wanneer ze naar een andere vorm van video-inhoud hebben gezocht.

Ze hoeven niet per se naar uw advertentie te kijken, dus dit kan ervoor zorgen dat InStream-video’s vervelend en zelfs opdringerig worden.

Outstream-advertenties

Outstream-advertenties zijn de nieuwelingen in de buurt. Dit zijn video’s die in niet-video-omgevingen verschijnen, voornamelijk op tekst gebaseerde inhoud, zoals artikelen.

We hebben een website-ervaring gescreend om een ​​voorbeeld voor u vast te leggen:

Zoals je kunt zien, wordt de video automatisch afgespeeld terwijl de gebruiker eroverheen scrolt. En er is de mogelijkheid om op de advertentie te klikken om naar de audio te luisteren.

Wanneer de gebruiker langs de video scrolt, stopt deze met afspelen – zowel beeld als geluid. Dit is dus een zeer onopvallende vorm van videomarketing.

Met outstream-advertenties kunt u uw doelgroep ook targeten op plaatsen waar u voorheen misschien niet toe in staat was (met videomarketing).

U kunt outstream-advertenties gebruiken om in contact te komen met mensen die sites zoals YouTube en Facebook misschien nooit bezoeken, maar u kunt ze ook gebruiken voor mensen die uw instream-advertenties mogelijk al hebben gezien.

Retargeting is een vorm van marketing die consumenten target op basis van hun eerdere acties. Laten we Herbal Essences als voorbeeld gebruiken. Hun klanten zoeken misschien naar haarverzorgingstips op YouTube – en misschien zien ze daar een InStream-advertentie, zoals deze:

En dan bezoeken ze misschien een haarverzorgingsblog. Daar zou Herbal Essences ze kunnen retargeten met een outstream-advertentie, zoals deze:

Bekijk ons ​​artikel voor meer informatie over outstream-advertenties: Hoe u videobanneradvertenties maakt die kijkers wegblazen!

Voordelen van outstream-advertenties

1. Vind je publiek

Met outstream-advertenties wacht u niet tot uw publiek naar u toe komt. Je gaat naar hen toe. Dit betekent dat u uw publiek overal online kunt vinden.

Dit is met name handig als uw doelgroep waarschijnlijk niet veel tijd zal doorbrengen op de sites waar InStream-advertenties worden gebruikt.

2. Minder opdringerig

Outstream-advertenties zijn helemaal niet van invloed op de gebruikerservaring. Omdat ze op de plaatsen terechtkomen die gewoonlijk zijn gereserveerd voor banneradvertenties, kunnen gebruikers er gewoon langs scrollen als ze niet geïnteresseerd zijn.

Als ze interesse hebben, dan maken ze de keuze om te kijken. Ze beslissen zelfs of ze naar de audio willen luisteren of niet. Dit zorgt voor een positievere klantervaring en betekent ook dat je videoweergaven niet worden verspild aan mensen die niet geïnteresseerd zijn.

Nadelen van outstream-advertenties

1. De inhoud moet passen

Uw outstream-videoadvertenties passen bij de inhoud van de site, anders loopt u het risico advertentie-uitgaven te verspillen aan consumenten die niet geïnteresseerd zijn in uw product of dienst.

Wanneer u een uitgever zoekt, is het belangrijk om uw onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat uw advertenties naast perfecte begeleidende artikelen worden geplaatst.

2. Het is nog een nieuwe praktijk

Hoewel het idee van statische banneradvertenties praktisch oud is in termen van online marketing, is video nog relatief nieuw.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw outstream-advertenties worden geplaatst waar uitgevers zeggen dat ze zullen worden geplaatst, om een ​​maximaal effect te garanderen.

Het is ook belangrijk om deze plaatsingen in de gaten te houden om erachter te komen wat werkt voor uw merk en wat niet, zodat u uw outstream-videomarketing in de toekomst kunt verbeteren.

Wat is beter: instream of outstream?

Zoals we hebben gezien, hebben zowel instream- als outstream-advertenties positieve en negatieve punten waarmee rekening moet worden gehouden.

Geen van beide kan echt worden beschouwd als ” dan de andere, omdat het allemaal afhangt van de klanten naar wie je marketing gaat, en je behoeften als marketeer.

Of u nu van plan bent om instream- of outstream-advertenties te maken, een van de belangrijkste dingen om te overwegen, is om ze zo gericht mogelijk te maken – dit betekent dat, waar uw publiek uw inhoud ook vindt, het relevant naar hen.

Het gebruik van instream- en outstream-advertenties is waarschijnlijk de beste manier om ervoor te zorgen dat uw videomarketing de meeste impact heeft.

Laatste gedachten

Volgens onze recente videomarketingenquête, 86% van de mensen zei dat ze in 2020 meer video’s van merken zouden willen zien. En 66% van de mensen zei dat video hun favoriete manier is om meer te weten te komen over een product of dienst.

Het is dus duidelijk dat videoadvertenties impact hebben, of ze nu instream of outstream zijn.

Geïnteresseerd in het maken van uw eigen videoadvertenties? Klik hier voor meer informatie.

0 Shares:
You May Also Like