Wat zijn Instagram Reel-video’s (Reels) en hoe u het kunt krijgen?

Instagram Reels is een nieuwe functie waarmee je leuke fragmenten op IG kunt plaatsen. Je kunt bewerkingstools gebruiken om meerdere clips te combineren en originele audio toe te voegen die je op je eigen hoogtepuntrol op Instagram kunt plaatsen.

Ben je geïnteresseerd om toe te voegen? meerdere clips naar je Instagram-pagina’s hoogtepunt haspel?

TikTok-fans zullen enthousiast zijn over de nieuwste functie van Instagram: Instagram-rollen. Met deze nieuwe functie kunnen IG-gebruikers creëren Rollen met hoogtepunten van 15 seconden die ze op hun eigen profiel kunnen plaatsen.

In deze gids vertellen we je alles over de geheel nieuwe Instagram Reels en hoe je je eigen reelvideo’s op Instagram kunt krijgen.

Wat zijn Instagram-rollen?

Instagram Reels verwijst naar een gloednieuwe functie op het social media-platform voor het delen van foto’s. Het concept is vrij gelijk aan TikTok-video’swaarmee gebruikers de mogelijkheid hebben om meerdere clips in één video en voeg allerlei soorten toe audio en effecten.

Al was het pas officieel gelanceerd op 5 augustus 2020, de functie was vorig jaar eigenlijk al in ontwikkeling. In feite werd het eind 2019 voor het eerst vrijgegeven aan Braziliaanse gebruikers voor een testrun.

Momenteel is het beschikbaar in 50 landen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Frankrijk, India en Japan. Plannen voor uitbreiding naar andere landen volgen later dit jaar.

Wat kan ik doen met Instagram-rollen?

Zoals hierboven vermeld, hebben Reel-video’s op Instagram tal van functies die lijken op die van TikTok’s. U kunt rollen maken door bewerkingstools te gebruiken om meerdere clips te bewerken en er originele audio aan toe te voegen. Lees verder om meer te weten te komen over deze functies in detail!

Audiofuncties

Uitgebreide audiobibliotheek

De muziekcollectie van Reel biedt een enorme, steeds groter wordende bibliotheek van samengestelde muziek van verschillende muzieklabelpartners.

Of je nu op zoek bent naar trendy liedjes om op te dansen of nostalgische klassiekers die je Reel een duidelijk gevoel kunnen geven – het is allemaal al ingebouwd in de appwat betekent dat u geen extra tijd hoeft te besteden aan het zoeken naar de perfecte muziek.

Originele audio

Kun je nog steeds niet de juiste beat vinden, zelfs niet met de enorme bibliotheek van Reel? Maak je geen zorgen! Met Reel kunnen gebruikers hun eigen toevoegen originele geluiden. Bovendien: als je een openbaar account hebt, kan de unieke audio van je Reels zelfs door andere mensen worden gebruikt, uiteraard met toeschrijving aan jou.

Liedjes knippen

Zelfs met alle muziek ter wereld, moet je nog steeds de timing van het nummer goed krijgen om in je 15-seconden haspel in te voegen. Instagram geeft je deze optie via zijn muziek selectie tool.

Hiermee kun je precies specificeren welk deel van het nummer je wilt gebruiken, zodat je die sweet spot kunt krijgen die perfect is voor je speciale clip.

Effecten Functies

Brede reeks filters

Rollen zijn voorzien van een ton van fascinerende filters werken met. Van glamoureus en eigenzinnig tot Augmented Reality, Reels heeft het allemaal. AR-effecten hebben echter de meest populaire filters gebruikt, omdat iedereen in de app AR-effecten kan maken die door andere gebruikers kunnen worden gebruikt.

Dit kan door te klikken op de Effecten-knop en bladeren door alle door de gebruiker gemaakte effecten in de galerij. Als je in het bijzonder geïnteresseerd bent in een specifieke maker, kun je klikken op ‘Meer van’ [username]” om hun andere creaties te zien.

Stickers, krabbels en tekst

Alsof dit nog niet genoeg is, heeft Reels ook alle populaire stickers van Instagram. Je kunt al je favoriete stickers selecteren en ze eenvoudig aan de door jou gekozen clips bevestigen. En er is ook een verscheidenheid aan tekstkeuzes en krabbelopties die u kunt gebruiken om uw haspel te versieren. Over veelzijdig gesproken!

Videofuncties

Timer en aftellen

Ben je alleen, maar wil je handsfree iets opnemen? Welnu, zet de timer klaar – op drie! Met deze nieuwe timerfunctie:, verschijnt er een aftelling van 3-2-1 zodra u op ‘Opnemen’ drukt, zodat u bij de camera vandaan kunt gaan en u kunt voorbereiden voordat deze begint te rollen. Je kan zelfs kies hoeveel seconden lang je wilt dat het aftellen duurt.

Uitlijnen

Creëer de volgende virale outfitwissel of leuke groepsreel met deze gloednieuwe functionaliteit. Met Instagram Reel kun je objecten op een rij zetten van de vorige clip voordat u de volgende opneemt, zodat u naadloos en moeiteloos kunt maken overgangen tussen meerdere clips.

Snelheidscontrole

Wil je op de maat blijven met je dans, of misschien het exacte moment vastleggen waarop je schattige hond een frisbee vangt, midden in de lucht? Met Instagram Reel kun je gemakkelijk verander de snelheid van je clips. Je kunt naar believen versnellen of vertragen, afhankelijk van wat je denkt dat het beste bij je video past.

Functies delen

Rollen delen

Gebruik je die coole timelapse-video die je hebt opgeslagen als je volgende poging tot sterrendom, of plaats je misschien gewoon een grappige GIF op IG?

Met een openbaar accountje kunt je Reel daar uitwerpen en laten ontdekken door hem te delen in Ontdekkenplaats het in uw feed voor uw volgers en volgers, of gebruik nummers, hashtags of effecten waarmee u de kans krijgt om op een speciale pagina te verschijnen.

Sommige rollen kunnen zelfs een Featured-label hebben, wat betekent dat ze specifiek zijn geselecteerd door Instagram. Dit wordt gedaan om het aantal kijkers van openbare rollen verder te vergroten en meer mensen originele inhoud te laten zien.

Met een prive account, heb je volledige controle over je rollen. Je kunt de toegestane kijkers voor je clips instellen, en mensen zullen de originele audio van je rollen niet kunnen gebruiken, en ze kunnen je zelfs niet echt zien, tenzij ze je echt volgen.

Een verborgen juweeltje van de Instagram Reel is het vermogen om automatisch delen op Facebook. Met een paar korte tikken kun je je Instagram-instellingen zo instellen dat je rollen automatisch worden geüpload naar je Facebook-verhalen.

accountbeveiliging

Reel schilden

Met een privé-accountkunnen alleen uw goedgekeurde volgers uw berichten zien en mogen andere gebruikers geen rollen maken van uw originele audio-opnamen.

Rollen verbergen

In principe wil Instagram dat je de controle over je account overneemt. Als u uw rollen wilt houden verborgen voor specifieke mensenInstagram stelt je in staat om verberg je verhalen met slechts een paar tikken.

Omgaan met een overvloed aan lof, of een onverwachte stortvloed van kritiek? Met Instagram Reels bepaalt u wie er op uw clips kan reageren. Je kunt het zo instellen dat alleen je volgers met je kunnen praten in je ruimte.

Hoe Reel-video’s op Instagram te maken

Gebruikers kunnen de optie Reels vinden door de Instagram-camera omhoog te trekken. Hier vindt u ook andere videomodi, zoals Boomerang, Slo-mo en Rewind.

Hier is hoe je het doet:

1. Open je Instagram-camera en selecteer de Rollen optie onderaan het scherm.

Open Instagram en selecteer de optie Rollen nadat je op Aan de slag hebt geklikt

2. Als het de eerste keer is dat je Rollen opent, zie je een scherm met een optie waarop je kunt klikken meer weten over de nieuwste functie van Instagram. Als je gewoon verder wilt gaan, tik je op ‘Begin‘.

Klik op Aan de slag

3. Hier begint het plezier. U kunt op de klikken audio icoon naar originele audio toevoegen naar uw haspelvideo.

Klik op het audiopictogram om originele audio toe te voegen aan uw haspelvideo

4. U kunt ook toevoegen AR-effecten om uw Reel leuker te maken voor uw kijkers. Er zijn ook tal van andere effecten die u kunt gebruiken om uw clips op te fleuren, evenals een optie waarmee u versnellen of vertragen specifieke delen van uw video of audio.

Voeg AR-effecten toe om uw Reel leuker te maken

5. Als je jezelf van ver wilt opnemen, is er een timerfunctie: dat zal je toelaten om neem je clips handsfree op.

Gebruik de timerfunctie om uw clips handsfree op te nemen

Veelgestelde vragen over haspelvideo’s op Instagram

Wat is een highlight-reel op Instagram?

De term ‘Highlight Reel’ op Instagram verwijst naar de groepen verhalen die zijn vastgemaakt aan je Instagram-profielpagina. Dit maakt het specialer dan gewone verhalen, die na 24 uur verdwijnen, tenzij toegevoegd aan een hoogtepuntspoel.

Hoe Instagram Highlight Reel te bekijken?

Highlight Rollen zijn alleen zichtbaar op de specifiek profiel van de persoon die ze bezit. Om een ​​Instagram Highlight Reel te bekijken, tik je gewoon op de ronde knoppen met een specifiek label op het profiel van een persoon.

Waar kan ik mijn Instagram Highlight Reel vinden?

Om de Highlight Reel van een specifieke persoon te vinden, zoek je gewoon naar hun Instagram-profiel en zoek je naar de ronde knoppen rechts onder de bio van de gebruiker. De highlights verschijnen op exact dezelfde plek in je eigen profiel.

Hoe verander je de volgorde van je Instagram Highlights Reel?

Highlight Reels zijn gerangschikt op basis van het meest recente verhaal. De enige manier om de volgorde van je Instagram Highlights Reel te veranderen, is door: upload nieuwe verhalen één voor één in de gewenste volgorde.

Hoe een highlight-reel op Instagram te archiveren?

Technisch gezien is er geen manier om een ​​Highlight Reel te archiveren. Je kunt alleen verhalen verwijderen uit Hoogtepunten. Als u een verhaal wilt verwijderen, klikt u op het hamburgerpictogram in de rechterbenedenhoek en selecteert u ‘Verwijderen uit markering‘.

Als je het verhalenarchief volledig wilt uitschakelen, ga je gewoon naar je profiel, ga je naar Instellingen, Privacy, Verhaal en tik je tenslotte op de knop ‘Opslaan in archief’ om de functie in of uit te schakelen.

Reel-video’s maken op Instagram

Nu weet je wat reels zijn en hoe jij ook je eigen reelvideo’s op Instagram kunt krijgen! Met deze nieuwe functie kun je nieuwe Instagram-trucs implementeren om je profiel op te fleuren en meer bezoekers aan te trekken.

Vond je deze gids leuk of heb je nog vragen? Laat me je mening weten in de reacties hieronder.

0 Shares:
You May Also Like