Wat zijn de beste oplossingen voor SWF-speler Mac?

Wat doet u als u een Mac-gebruiker bent en een SWF-bestand tegenkomt dat u moet openen? U kunt een verscheidenheid aan gratis beschikbare tools gebruiken om SWF-bestanden op Mac te bekijken, af te spelen of te openen.

Dus wat is een SWF-bestand? SWF is de bestandsindeling voor Adobe Flash-bestanden, dus u kunt dit soort bestanden tegenkomen als u werkt met webanimaties, grafisch werk of ander webgerelateerd of ontwerpwerk.

In deze zelfstudie laten we u zien hoe u SWF-bestanden op Mac kunt bekijken en afspelen. We zullen een paar verschillende methoden van Flash Player-alternatief bekijken, zodat u kunt beslissen welke het beste voor u is.

Wat is een SWF-bestand?

SWF is de bestandsindeling voor Adobe Flash Player-bestanden, die op vectoren gebaseerde animaties en video’s bevat. SWF staat eigenlijk voor Small Web Format, maar wordt vaak ShockWave Format genoemd. Dit type bestanden wordt gebruikt om multimedia-inhoud efficiënt via internet te leveren. Het formaat kan ook ActionScripts bevatten, die worden gebruikt voor kleine webgebaseerde toepassingen. Merk op dat de SWF-afspeelfunctionaliteit beperkt is op M1-Macs. Om SWF-bestanden te openen en te bewerken, raden we een tool zoals VideoStudio Pro aan.

 Beheer uw meerdere cloudbestanden met één app

Beste SWF-speler voor Mac in 2022

Hieronder vind je onze keuzes voor de beste SWF-spelers voor Mac.

Elmedia-speler

Elmedia Player is een betrouwbare flash-speler voor Mac die SWF-bestanden op M1-Macs kan openen. Naast SWF-bestanden ondersteunt de software een breed scala aan formaten, waaronder AVI, MOV, MP4 en meer. Het werkt met AirPlay, zodat je zowel naar Apple TV als je smart TV kunt streamen via Chromecast of DLNA-gecertificeerde apparaten, het heeft een virtuele surround sound-functie en er is ondersteuning voor ondertiteling. Met Elmedia Player als uw SWF-bestandsspeler Mac kunt u genieten van afleiding door Flash-films-free in de modus volledig scherm of houd de speler op de hoogte van andere apps op uw computer.

Voordelen:

Ondersteunt een breed scala aan formaten, waaronder AVI, MPV, MP4, FLV, DIVX en meer Aanpasbare personalisatie en bedieningselementen voor het afspelen van video en audio Streamen over meerdere apparaten, waaronder Apple TV en smart TV’s Ondertitelingsondersteuning Maak aangepaste afspeellijstenfree online streaming Modus volledig scherm om zonder afleiding van films te genieten

nadelen:

Beperkte ondersteuning voor oudere apparaten Alleen beschikbaar voor Macs

 Beheer uw meerdere cloudbestanden met één app

Hoe SWF-bestanden op Mac af te spelen met Elmedia Player

Stap 1: Elmedia Player downloaden van de officiële website en installeer het op je Mac.

Stap 2: Kies het bestand dat u wilt openen op een van de volgende manieren: (a) Sleep bestanden naar de geopende app of het Dock-pictogram, (b) Selecteer het bestand in het SWF-spelermenu en klik vervolgens op Openen, of (c) Klik in Finder met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Openen met > Elmedia Player.

Het is zo eenvoudig om elk SWF-bestand op Mac af te spelen met Elmedia Player.

VLC Media Speler

Een andere populaire, open-source Flash free SWF-speler Mac is VLC Media Speler. Download de app van de officiële site, installeer hem op je Mac en sleep een SWF-bestand naar het VLC-venster op de taakbalk. VLC is een platformonafhankelijke mediaspeler met een intuïtieve interface die gemakkelijk te gebruiken is. Het ondersteunt de meeste audio- en videoformaten, maar vereist af en toe codecs van derden om bepaalde formaten af ​​te spelen.

Voordelen:

Cross-platform
Free en open-source Intuïtieve interface Ondersteunt de meeste formaten

nadelen:

Sommige bestandsindelingen vereisen codecs van derden Crasht af en toe

 Beheer uw meerdere cloudbestanden met één app

gom speler

Als u op zoek bent naar een free SWF-speler voor Mac, gom speler is een geweldige optie die tal van audio- en videoformaten ondersteunt, waaronder SWF, MP4, MP4, M4A en meer. De app is eenvoudig te gebruiken en wordt geleverd met codecs. Andere functies zijn onder meer ondersteuning voor ondertitels, 360-graden videoweergave en ondersteuning voor sneltoetsen.

Voordelen:

Ondersteunt de meeste populaire formaten Codec-zoekfunctie Ondersteunt sneltoetsen Opent naadloos SWF-bestanden Ondertiteling

nadelen:

Advertenties tijdens het afspelen van SWF Niet de meest intuïtieve interface Het installatieprogramma kan ongewenste programma’s bevatten

 Beheer uw meerdere cloudbestanden met één app

Jihosoft SWF-converter

Als u op zoek bent naar software om SWF-bestanden te converteren naar populaire formaten zoals MP4, AVI, MOV, 3GP, enz., dan moet u overwegen Jihosoft SWF-converter. Het is gemakkelijk om SWF-bestanden te importeren en te converteren en ze vervolgens te exporteren in het gewenste uitvoerformaat, en het duurt slechts een paar minuten (afhankelijk van de bestandsgrootte). De app kan zelfs SWF-video’s op uw gastwebsite detecteren via een URL en deze vervolgens downloaden voor conversie. De software is compatibel met de meeste populaire applicaties en apparaten en bevat ook videobewerking en andere geavanceerde functies.

Voordelen:

Converteer SWF-bestanden naar een breed scala aan formaten Snelle, gemakkelijke conversie Videobewerkingsopties Watermerk toevoegen

nadelen:

Het is een converter, geen SWF-bestandsspeler Mogelijk ontbreekt technische ondersteuning

 Beheer uw meerdere cloudbestanden met één app

Macgo Free Mac Mediaspeler

Macgo Free Mac Mediaspeler is een van de beste opties als u op zoek bent naar een SWF-bestandsspeler voor Mac. Met een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface kun je snel aan de slag en kun je dvd’s of andere video’s rechtstreeks in 1080p HD weergeven. Macgo ondersteunt een breed scala aan formaten, waaronder MOV, AVI, FLV, WMV, MP4 en meer. De platformonafhankelijke speler heeft ook externe ondertitelondersteuning voor SRT, SSA en SUB, hoewel hij, net als veel andere spelers, geen ingebouwde ondertitels herkent.

Voordelen:

Free

Cross-platform Heeft een deelfunctie Ondersteunt een breed scala aan formaten Externe ondertitelingsondersteuning

nadelen:

Oudere versies werken mogelijk niet op Catalina Sommige gebruikers ervaren schokkerig afspelen

 Beheer uw meerdere cloudbestanden met één app

SWF-bestanden afspelen en bekijken op Mac in webbrowser

Als u zich afvraagt ​​hoe u SWF-bestanden kunt afspelen, kunt u SWF-bestanden op Mac bekijken in uw webbrowser (Google Chrome, Firefox, Opera), op voorwaarde dat u het niet erg vindt om de Adobe Flash-plug-in te installeren en in te schakelen (wat riskant kan zijn). Sleep het SWF-bestand gewoon naar de webbrowser. Flash installeren in Safari op je Mac wordt niet aanbevolen.

Tegenwoordig hebben de meeste webbrowsers Flash Player niet standaard geïnstalleerd. Oudere webbrowsers hebben over het algemeen nog steeds Flash Player ingebouwd en standaard gebundeld of als optie beschikbaar. Tegenwoordig moet je Flash Player in Chrome inschakelen om het uit te voeren, terwijl Chrome in het verleden een Flash-plug-in had die je indien nodig kon uitschakelen. Als u Flash Player in Chrome gebruikt, zorg er dan voor dat u deze bijwerkt via de browser om ervoor te zorgen dat u altijd de nieuwste versie van de plug-in gebruikt.

Om veiligheidsredenen wordt het over het algemeen aanbevolen om Flash niet te installeren of het van uw Mac te verwijderen en in plaats daarvan te gebruiken in een browser-app zoals Chrome.

Conclusie

Aangezien de meeste browsers en Adobe de ondersteuning voor Flash uitfaseren, is een externe SWF-speler voor Mac nodig om Flash-bestanden af ​​te spelen. U kunt deze bestanden online afspelen, maar u moet wel SWF-speler Chrome-plug-ins voor uw browser installeren.

Nu je onze lijst met populaire SWF-spelers voor Mac hebt gelezen, zul je zeker de beste Flash-speler voor Mac vinden die aan je behoeften voldoet. Zorg ervoor dat u de functies, voor- en nadelen voor elke speler controleert en beoordelingen leest voordat u een beslissing neemt. We raden altijd aan om een ​​speciale mediaspeler te gebruiken in plaats van een online oplossing. Apps van derden, zoals Elmedia Player, zitten boordevol functies en andere mogelijkheden naast het eenvoudig afspelen van SWF-bestanden.

FAQ

Als u zich afvraagt ​​hoe u SWF-bestanden op Mac kunt openen en afspelen, kunt u het beste een alternatief voor Flash Player voor Mac gebruiken en een Mac SWF-speler van derden downloaden die het afspelen van dit bestandstype ondersteunt, zoals Elmedia Speler. U kunt ook SWF-bestanden afspelen met een plug-in in uw browser, maar dit raden we niet aan.

Helaas kunt u met QuickTime geen SWF-bestanden afspelen. Je zou een converter kunnen gebruiken om SWF-bestanden te converteren naar een formaat dat kan worden afgespeeld in een flv-speler Mac zoals QuickTime, of je kunt gewoon een speciale mediaspeler downloaden die SWF-weergave ondersteunt.

Zorg er eerst voor dat u de nieuwste versie van Chrome en Flash Player gebruikt en werk deze indien nodig bij. Controleer vervolgens of Flash is ingeschakeld door te klikken op Chrome-instellingen > Geavanceerd > Instellingen voor inhoud. Klik vervolgens op Flash en zorg ervoor dat Eerst vragen (aanbevolen) is ingeschakeld en dat Flash niet in de lijst Blokkeren staat. Start vervolgens Chrome opnieuw.

VLC-mediaspeler speelt meestal SWF-bestanden af, maar er zijn gevallen waarin dit niet het geval is. Als dit gebeurt, moet u het SWF-bestand converteren naar een ondersteunde indeling of een andere mediaspeler gebruiken.

Vorige artikelVind de beste FLV-speler voor Mac die bij u past

Ik ben een internationaal gecertificeerde freelance technische auteur/embedded systeemontwikkelaar. Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen, waaronder elektronica, computers, technologie, Mac-software en Apple-apparaten. Doorlopende bijdrager en actieve gebruiker van Reddit, StackExchange, Instructables en andere technische en speciale bronnen.

0 Shares:
You May Also Like