Wat YouTube TV moet oplossen in het volgende herontwerp?

YouTube TV on Roku

YouTube TV krijgt later dit jaar een nieuw ontwerp, met een grote nadruk op organisatie en personalisatie.

De opschudding had al lang moeten plaatsvinden, aangezien YouTube TV bijna vijf jaar oud is. Hoewel het over het algemeen nog steeds een geweldige live tv-streamingservice is, heeft het toch een handvol pijnpunten opgeleverd in het afgelopen half decennium.

Google heeft niet veel gezegd over wat het herontwerp zal inhouden, noch heeft het een duidelijk tijdschema geboden voor het vrijgeven ervan. Een blogpost van YouTube vorige week bevatte weinig details, en Chief Product Officer Neal Mohan zorgde ervoor om details te vermijden tijdens een podcast-interview met The Verge.

Dus het beste wat we nu kunnen doen is speculeren. Op basis van mijn ervaring met de service en feedback van lezers, zou ik het volgende willen zien van een herontwerp van YouTube TV wanneer het uiteindelijk verschijnt:

Maak favoriete kanalen gemakkelijker

Aangepaste YouTube TV-kanaallijst

Jared Newman / IDG

Op het moment van schrijven is er geen manier om YouTube TV-kanalen als favorieten te markeren tijdens het kijken op een echte televisie. In plaats daarvan moet je de website of mobiele apps van YouTube TV gebruiken, waar de optie is begraven in een instellingenmenu.

Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je je favorietenlijst op tv-apparaten bekijken door op de knop ‘Standaard’ bovenaan de gids te klikken, maar je kunt nog steeds geen kanalen toevoegen, verwijderen of herschikken zonder terug te gaan naar de website of mobiele app opnieuw. Ik zou versteld staan ​​als dit niet hoog op de YouTube-lijst stond met dingen die moeten worden opgelost in een aanstaande herontwerp.

Een beter beheersbare DVR

YouTube TV DVR-lijst

Jared Newman / IDG

Met de DVR van YouTube TV kun je een onbeperkt aantal opnames maximaal negen maanden bewaren, wat zowel een zegen als een vloek is. Omdat je je nooit zorgen hoeft te maken dat je ruimte tekort komt, kun je snel een enorme on-demand bibliotheek opbouwen, maar het doorzoeken van al die opnamen kan daardoor overweldigend zijn.

Ik kan niet beweren dat ik alle antwoorden heb om dit op te lossen, maar er komen een paar ideeën bij me op:

Geef gebruikers een afspeelwachtrij die ze zelf kunnen bedienen, met de mogelijkheid om specifieke programma’s en afleveringen toe te voegen of te verwijderen. Gebruik de functie ‘Markeren als bekeken’ die al beschikbaar is in de mobiele app van YouTube TV (toegankelijk door een willekeurig programma lang ingedrukt te houden) en breng het naar tv’s. Open eenmalige opnames voor meer dan alleen sportevenementen, en maak ze gemakkelijker toegankelijk. Voor het inhalen van een enkele aflevering van het nachtelijke nieuws of SportsCenter hoeft u niet de hele serie aan uw bibliotheek toe te voegen.

Genrefilters aan de gids toevoegen

Genrefilters van FuboTV

Jared Newman / IDG

Met de meeste andere live tv-streamingservices kun je live kanalen filteren op genre, zodat je snel een film kunt bekijken of live sportevenementen kunt bekijken, maar dat is vreemd genoeg geen optie voor YouTube TV. Je kunt de gids alfabetisch sorteren, in volgorde van meest bekeken kanalen, of in een aangepaste lijst met alleen je favorieten, maar dat is alles.

Maak de gids efficiënter

Sling TV-gids

Jared Newman / IDG

Zolang de kanaalgids van YouTube TV wordt gestroomlijnd, kan het ook gemakkelijker worden om door het raster te bladeren. Laten we eens kijken naar uitgebreide programmasamenvattingen voor gemarkeerde kanalen – het recente herontwerp van Sling TV is een goed uitgevoerd voorbeeld – zodat u niet op elk programma hoeft te klikken voor meer informatie. Een snellere manier om naar toekomstige tijden en datums te scrollen zou ook leuk zijn; momenteel is het een slog.

Laat gebruikers het algoritme aanpassen

Google TV-aanbevelingen

Jared Newman / IDG

Vorig jaar lanceerde Google een slimme manier om aanbevelingen op Android TV- en Google TV-apparaten te verbeteren: gebruikers kunnen een reeks films en tv-programma’s bekijken en vervolgens stemmen om ze min of meer te zien. Laten we eens kijken naar wat bedrijfssynergie en YouTube TV een vergelijkbare functie laten toevoegen aan zijn livestreamingservice, zodat gebruikers betere aanbevelingen krijgen in het hoofdmenu.

Ondersteuningsprofielen voor kinderen

YouTube TV-ouderlijk toezicht

Jared Newman / IDG

YouTube TV ondersteunt meerdere profielen als onderdeel van de functie Gezinsgroepen van Google, waardoor elke gebruiker zijn eigen DVR en aanbevelingen kan hebben. Maar Gezinsgroepen zijn technisch gezien niet toegestaan ​​voor kinderen onder de 13 jaar, en het is lastig om in het instellingenmenu van YouTube TV te graven om ouderlijk toezicht in te schakelen. YouTube TV zou een pagina van Hulu + Live TV moeten nemen en kindvriendelijke profielen moeten toevoegen, zonder dat er een familiegroep nodig is.

Integreren met Apple TV

Apple TV TV-app

Jared Newman / IDG

Krediet waar het hoort: YouTube TV speelt al goed met Amazon’s Fire TV-apparaten, toont de kanalen in de livegids van Amazon en laat je ze starten met Alexa. Het heeft ook vergelijkbare integraties met Google’s Android TV en Google TV-platform.

De Apple TV geniet niet van datzelfde ondersteuningsniveau. Hoewel de YouTube TV-app beschikbaar is in de streamingbox van Apple, kun je Siri niet gebruiken om live-kanalen te starten en kun je ook geen YouTube TV-content bekijken in de Apple TV-app. Dit valt misschien niet onder een herontwerp, maar het zou een geweldige manier zijn voor YouTube TV om zich te onderscheiden van de meeste van zijn rivalen.

Jared Newman behandelt persoonlijke technologie vanuit zijn afgelegen buitenpost in Cincinnati. Hij publiceert ook twee nieuwsbrieven, Advisorator voor technisch advies en Cord Cutter Weekly voor hulp bij het weggooien van kabel- of satelliet-tv.

0 Shares:
You May Also Like