Wat we weten, wat we verwachten

xbox series s image official

Microsoft maakte afgelopen maart duidelijk over zijn gameconsole van de volgende generatie, de Xbox Series X. Of ze onthulden het minst details over de interne componenten. Nu staat de goedkopere console van Microsoft, de Xbox Series S, weer in de schijnwerpers.

Dat Microsoft een tweede versie van de Xbox Series X zou moeten hebben, is geen verrassing; Microsoft heeft een Xbox One S uitgebracht en op dinsdag bevestigde Microsoft dat de Xbox Series S echt is en $ 299 kost. Het nieuws over de goedkopere console lekt langzaam uit, dus laten we het hebben over wat we weten, wat we niet weten en wat waarschijnlijk is.

xbox series s walkingcat Microsoft twitter

Wanneer zien we de Xbox Series S (Lockhart)?

Microsoft zal naar verwachting zowel de Xbox Series X als de Xbox Series S (Lockhart) op tijd uitrollen voor het kerstinkopenseizoen van 2020. Windows Central meldt dat het op 10 november wordt gelanceerd.

Iedereen heeft de neiging om het feit te verdoezelen dat de pandemie van het coronavirus Microsoft net zoveel heeft getroffen als zijn klanten. Microsoft’s lancering van de Surface Book 3 werd vertraagd vanwege leveringsproblemen, en het is waarschijnlijk dat de Xbox Series S tot op zekere hoogte ook is getroffen. Heck, Lockhart’s bestaan ​​was zelfs twijfelachtig: een jaar geleden meldde Brad Sams van Thurrott.com dat Lockhart’s bestaan ​​”schoongepoetst” was, maar nu verschijnen Lockhart-referenties in de ontwikkelaarsdocumentatie van Microsoft.

We weten nu ook hoe de Xbox Series S eruit gaat zien.

Microsoft xbox one s officieel

Hoe snel is de Xbox Series S?

Volgens Microsoft zal de Xbox Series X een 8-core, 16-thread versie van AMD’s Ryzen CPU bevatten, die draait op een vergrendelde kloksnelheid. Het draait op 3,8 GHz als een game alleen de acht fysieke kernen van de CPU gebruikt, of 3,66 GHz als ontwikkelaars op de 16 threads tikken. Volgens Microsoft’s Phil Spencer, het hoofd van de Xbox-divisie, komt dat neer op 12 teraflops aan rekenkracht.

Omdat de originele Xbox One S dezelfde 1,75GHz 8-core Jaguar CPU gebruikte als de originele Xbox One, lag het verschil tussen de twee in de GPU, die enigszins was opgeklokt naar 914MHz. Dit alles betekent dat er een enorme kloof was tussen de prestaties van de Xbox One S (1,4 teraflops) en de Xbox One X (6 teraflops).

Rapporten zeggen nu dat de Xbox Series S dezelfde CPU zal gebruiken als de Series X, maar met minder grafische paardenkracht: 20 RDNA 2.0 CU’s op 1,55 GHz. De Series X gebruikt 52 RDNA 2.0 CU’s op 1.825GHz. Microsoft’s Xbox Series X is gericht op het uitvoeren van games met 4K, 60 frames per seconde, terwijl de Series S zich richt op 60 fps bij 1440p-resoluties.

microsoft xbox series x-chip

Dat vertaalt zich in 4 teraflops aan prestaties voor de Series S (Lockhart) en 12 teraflops voor de Series X. In wezen zal de Xbox Series X een 3,8GHz 8-core CPU, 16GB GDDR6-geheugen en een interne harde schijf van 1TB hebben. drijfveer. De Series S zal vermoedelijk… minder hebben?

Oh, en ja, raytracing is bevestigd!

xbox one s specificaties en functies Twitter WalkingCat

Wat betekent dat in de echte wereld?

Microsoft’s Xbox One X is ontworpen als een console voor 4K-tv’s, terwijl de One S is geoptimaliseerd voor meer conventionele 1080p-schermen. Het lijkt waarschijnlijk dat die niveaus zullen blijven bestaan, behalve dat Microsoft Eurogamer al heeft verteld dat de Series X 8K-schermen zal ondersteunen. Vermoedelijk betekent dit dat 4K-schermen worden gereserveerd voor de Series S of Lockhart.

Gespecialiseerde Xbox Series X-functies, zoals de ondersteuning voor 120Hz-schermen, worden overgedragen naar de Xbox Series S-console, zo heeft een Microsoft Xbox Series S-commercial bevestigd, evenals arcering met variabele snelheid. VRS laat een ontwikkelaar “vals spelen” door minder grafische details aan te brengen in gebieden waar spelers niet verwacht worden te kijken. Ray tracing daarentegen modelleert de overdracht van individuele fotonen en is gedemonstreerd op een versie van Microsoft voor de pc. Het uitsluiten van ray tracing van de goedkopere aankomende console van Microsoft zou een verbluffende teleurstelling zijn geweest.

geoptimaliseerd voor xbox series x

Microsoft heeft een “Optimized for Xbox Series X”-programma aangekondigd, een badge die aangeeft dat een game is ontworpen om de Microsoft-doelstelling van 60 frames per seconde bij een resolutie van 4K te halen.

Maar Microsoft maakt er ook een zooitje van. Bedenk hoe de Xbox Series S geen Xbox One X Enhanced-games kan uitvoeren – de verbeteringen die zijn aangebracht in de huidige One X.

“Xbox Series S is ontworpen om de meest betaalbare console van de volgende generatie te zijn en games van de volgende generatie te spelen met 1440P en 60 fps”, vertelde een Microsoft-woordvoerder aan IGN. “Om de hoogste kwaliteit achterwaarts compatibele ervaring te leveren in overeenstemming met de oorspronkelijke bedoeling van de ontwikkelaar, draait de Xbox Series S de Xbox One S-versie van achterwaarts compatibele games, terwijl verbeterde textuurfiltering, hogere en consistentere framesnelheden, snellere laadtijden en Auto HDR worden toegepast. ”

Hoe zit het met Xbox One S-opslag?

Microsoft’s next-gen Xbox One X wordt geleverd met een razendsnelle 1TB NVMe solid-state drive, met de mogelijkheid om dat te verdubbelen via een eigen uitbreidingsslot dat de totale systeemprijs opdrijft. De Seagate Storage Expansion Card voor Xbox Series X zal in wezen dienen als een soort virtueel geheugen, zei Microsoft, waardoor de laadtijden drastisch worden verkort. Volgens Eurogamer zal er ook een USB 3.2-interface zijn voor meer conventionele externe harde schijven.

We weten echter absoluut niet of de Xbox One S (Lockhart) een van deze verbeteringen zal bevatten, hoewel het blijkbaar een SSD van 512 GB zal bevatten. De hierboven genoemde Microsoft-commercial lijkt echter te impliceren dat er gewoon een SSD komt en geen externe opslaginterface.

Xbox Series X externe opslag

Zowel de Xbox One S als de Xbox One X bevatten ook een 4K UHD Blu-ray-drive voor het afspelen van schijven en het laden van games. De One X bevatte een harde schijf van 1 TB, terwijl de One S slechts 500 GB bevatte (deze werd later geüpgraded naar 1 TB).

Microsoft lanceerde ook een $ 250 Xbox One S Digital Edition een schijfstation, in een poging $ 50 te scheren van de Xbox One S-prijs en tegelijkertijd de digitale winkel van Microsoft te pushen. De Xbox One S is sindsdien niet meer leverbaar, waardoor men zich afvraagt ​​of het een productconcept is dat Microsoft zal uitbreiden naar het Series S-tijdperk. Als de Xbox Series X exorbitant prijzig is, kan een digitale editie voor alle betrokkenen een manier zijn om een ​​paar dollar te besparen.

Windows Central meldde echter in september dat zijn bronnen zeggen dat er helemaal geen optische drive in de Xbox Series S zit. De gelekte commercial verwijst ook naar een “volledig digitale ervaring”. We zouden zeggen dat je helemaal geen optische drive mag verwachten.

Is de Xbox One S goed voor streaming?

Absoluut. Zowel de Xbox One, One S als One X kunnen zonder problemen en met volledige resolutie apps zoals Netflix, HBO Max of Amazon Prime uitvoeren. We zouden zeker verwachten dat dit ook naar de Xbox One S zal worden overgedragen.

Een kans die Microsoft onherstelbaar heeft verloren, is de mogelijkheid voor de Xbox om te dienen als een slimme thuisgateway en slimme verlichting en apparaten in huis te regelen. (Om eerlijk te zijn, Nintendo en Sony hebben in dit opzicht ook geen moeite gedaan.)

Hoeveel kost de Xbox One S (Lockhart)?

We kennen deze: Microsoft heeft bevestigd dat de Xbox Series S $ 299 gaat kosten, terwijl lekken de Xbox Series X bij de lancering op $ 499 zetten.

De bottom line: er is zeker meer te komen. Blijf kijken!

0 Shares:
You May Also Like