Wat staat er op Paramount+? De 10 beste films van dit moment

paramountplus raidersofthelostark jma

Paramount+, de streaming videodienst voorheen CBS All Access, is eigendom van entertainmentgigant ViacomCBS. Paramount+ richt zich op cord-cutters (en cord-nevers) met een mix van televisieprogramma’s en films. Dit verhaal concentreert zich op de 10 beste films die momenteel beschikbaar zijn op de service. U kunt onze volledige recensie van Paramount + lezen via deze link.

Vanaf 7 juni 2021 kost de advertentie-ondersteunde versie van Paramount+ $ 4,99 per maand, maar deze bevat geen toegang tot live-tv via uw lokale CBS-filiaal. Er is ook een advertentievrij abonnement beschikbaar voor $ 9,99 per maand.

Kijkers die een grootvader hebben in het vorige door advertenties ondersteunde abonnement voor $ 5,99 per maand, kunnen daar blijven of overschakelen naar het goedkopere abonnement, maar ze kunnen niet terugschakelen.

Top 10 films nu beschikbaar op Paramount+

AI kunstmatige intelligentie

primordialplus luchtkunstmatige intelligentie jma

De gefilmde versie van Steven Spielberg van een lang gedroomd Stanley Kubrick-project is werkelijk oogverblindend en absoluut hartverscheurend, omdat het gaat over liefde die wordt aangeboden en vervolgens wordt ingetrokken. Een lange coda brengt de kijkers soms in verwarring, maar het verstrijken van de tijd heeft onthuld dat dit een van Spielbergs meest geslaagde werken is.

Chinatown

primordialplus chinatown jma

Dit meesterwerk, een van de beste Amerikaanse films ooit gemaakt, is een ongerept detectiveverhaal, ingewikkeld ontworpen en uitgevoerd, maar het is ook het verhaal van Amerika zelf. Jack Nicholson is Jake Gittes, met Faye Dunaway als Evelyn Mulwray en John Huston als Noah Cross. Roman Polanski geregisseerd.

Aanwijzing

primordialplus aanwijzing jma

Deze absurde komedie werd bij de release zwaar vernietigd vanwege het gebruik van drie alternatieve eindes en is een geliefde, veel geciteerde cultklassieker geworden. De sleutel tot zijn humor zijn de dichtgeknoopte personages in een glorieus herenhuis dat absoluut gestoord is. Het beschikt over een all-star cast, maar Madeline Kahn steelt de show.

De olifant man

primordialplus olifantman jma

De tweede speelfilm van David Lynch leverde Oscar-nominaties op voor Beste Film en Beste Regisseur en vertelt het verhaal van de ernstig misvormde John Merrick (John Hurt, met een zware make-up). Geschoten in grimmig zwart-wit en met Lynch’ typische verontrustende geluidsontwerp, raakt de film niettemin diep.

Galaxy Quest

primordialplus galaxyquest jma

Deze sci-fi-komedie over de cast van een Star Trek-achtige show die zich in een echt sci-fi-avontuur bevindt, werd in 1999 met weinig fanfare uitgebracht en is ook een cultklassieker geworden vanwege zijn liefdevolle, doordringende blik achter de schermen op sci-fi storytelling, fans en percepties. Tim Allen en Sigourney Weaver schitteren, maar Alan Rickman steelt de show.

De peetvader

primordialplus peetvader jma

Francis Ford Coppola’s The Godfather (1972) en The Godfather Part II (1974) worden beide regelmatig gerangschikt onder de beste 50 films ooit gemaakt, en ze doorstaan ​​de tand des tijds. Ook verkrijgbaar is Coppola’s onlangs opnieuw bewerkte The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone, waarmee de cyclus van het epische verhaal bevredigender wordt beëindigd.

Invasie van de Body Snatchers (1956)

primordialplus invasie van de bodysnatchers jma

De eerste van vier films gebaseerd op de roman van Jack Finney, Don Siegels zwart-wit breedbeeldkoelmachine, profiteerde van de angst voor het communisme en verweefde deze in dit verhaal van buitenaardse pods die de lichamen van hun slachtoffers overnemen wanneer ze slapen. Het is zowel diep filosofisch als angstaanjagend op een primair niveau.

Raiders van de verloren ark

primordialplus raidersofthelostark jma

Spielbergs Raiders of the Lost Ark (1981), met Harrison Ford als archeoloog/avonturier Indiana Jones, legde de lat hoog voor adrenaline-aangedreven, roekeloos zomerentertainment, en hoewel de drie sequels, uit 1984, 1989 en 2008, niet behoorlijk meten, ze zijn nog steeds stevig boven het gemiddelde.

Sunset Boulevard

primordialplus sunsetblvd jma

Billy Wilders duistere, ingenieuze verhaal over het oude Hollywood werpt een fronsende blik op hoe de dingen vroeger waren en hoe de dingen zijn in 1950 en vindt beide ellendig. Het is bitter fruit, maar het is ook enorm vermakelijk, constant verrassend, mysterieus en zelfs grappig. Met William Holden, Gloria Swanson en Erich Von Stroheim.

The Truman Show

primordialplus trumanshow jma

Jim Carrey geeft een geweldige prestatie als Truman Burbank, die, buiten het medeweten van hem, elke seconde van zijn leven is gefilmd voor de langstlopende reality-tv-show in de geschiedenis. De briljante film doet alles wat denkbaar is met dit ongelooflijke concept en komt zowel hilarisch als ontroerend over. Ed Harris is het geheime wapen van de film als showregisseur Christof.

Meer geweldige films op Paramount+

Je vindt de meeste andere Godfather-films (inclusief Francis Ford Coppola’s recente, nieuwe en verbeterde The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone, maar niet de originele theatrale versie van The Godfather Part III), de andere Indiana Jones-films , de eerste drie Mission: Impossible-films, de originele The Nutty Professor, Roman Holiday, Hitchcock’s To Catch a Thief en een handvol andere Steven Spielberg-films (met name Minority Report en The Adventures of Tintin).

Maar er zijn veel opvallende afwezigheden, misschien vanwege streamingrechten. Naast de meer recente drie Mission: Impossible-films, zijn er ook geen Rosemary’s Baby, A Quiet Place, Ghost, Beverly Hills Cop, The Untouchables, Forrest Gump, Breakfast at Tiffany’s, 48 ​​Hrs., The Hunt for Red October, Three Days van de Condor, Top Gun, enz.

Slechts drie van de 13 Star Trek-films zijn momenteel beschikbaar: Star Trek IV: The Voyage Home (die met de walvissen), Star Trek: First Contact (een van de beste) en Star Trek: Nemesis (de laatste Next Generation-film , en een blindganger). En als je een liefhebber van filmgeschiedenis bent, bereid je dan voor op teleurstelling; er zijn slechts een dozijn films van vóór 1960.

0 Shares:
You May Also Like