Wat moet een snoersnijder doen?

youtubetv1

Op dinsdag kondigde YouTube TV een grote prijsstijging aan voor zijn live tv-streamingservice – onze huidige topkeuze in zijn klasse – van $ 50 per maand naar $ 65 per maand. De nieuwe prijzen worden onmiddellijk van kracht voor nieuwe abonnees en voor bestaande abonnees na 30 juli.

Slechts een dag later kondigde rivaliserende dienst FuboTV zijn eigen kostenverhogingen aan. De basisprijs van Fubo zal op 1 augustus stijgen tot $ 60 en het “Familie” -plan, dat een derde gelijktijdige stream en meer DVR-opslag omvat, zal stijgen naar $ 65, een stijging van $ 5 per maand in beide gevallen. Erger nog, FuboTV dwingt huidige klanten ook tot duurdere gezinsabonnementen zonder toestemming, dus ze zullen handmatig moeten downgraden om de lagere basisprijs te krijgen.

Er is hier geen suikerlaagje op het nieuws: deze veranderingen zijn slecht voor snoersnijders die hebben geprobeerd hun dure, opgeblazen kabelpakketten te vervangen door goedkopere streamingpakketten. En Fubo’s upgradetactieken zijn vooral flagrant, in navolging van de sneakiness die we gewend zijn van kabelbedrijven. Hoewel beide diensten meer kanalen toevoegen om hun prijsstijgingen te compenseren, zijn die toevoegingen niet optioneel, en de droom van goedkopere, flexibelere tv-pakketten blijft wegglippen.

Dus wat kun je eraan doen? Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

Wijzigingen in YouTube TV en FuboTV

Voordat we ingaan op alternatieven, laten we eens kijken hoe YouTube TV en FuboTV hun opstelling veranderen naast de prijsstijgingen.

YouTube TV voegt 14 kanalen toe, als gevolg van een nieuwe deal met ViacomCBS:

BET, CMT, Comedy Central, MTV, Nickelodeon, Paramount Network, TV Land en VH1 zijn nu beschikbaar. BET Her, MTV2, MTV Classic, Nick Jr., NickToons en TeenNick komen later, hoewel Deadline heeft gemeld dat deze deel zullen uitmaken van een premium niveau dat YouTube nog niet heeft aangekondigd.

Wat FuboTV betreft, het heeft vorige week een deal gesloten met Disney die ESPN en nog veel meer kanalen in zijn line-up zal brengen, maar het laat ook kanalen vallen die eigendom zijn van WarnerMedia:

ABC, ABC News Live, Disney Channel, Disney Junior, Disney XD, Freeform, ESPN, ESPN2, ESPN3, SEC Network (in-market), ACC Network (in-market), FX, FXX en National Geographic komen in augustus aan . Andere kanalen komen later maar zullen extra kosten: SEC Network (out-of-market) ACC Network (out-of-market), ESPNU, ESPNEWS, ESPN Deportes, FXM, Fox Life, Nat Geo Wild, Nat Geo Mundo en BabyTV. FuboTV heeft nog geen prijzen of pakketten voor deze kanalen bekendgemaakt. CNN, TBS, TNT, Cartoon Network, HLN, TruTV, TCM en CNN International zijn niet langer beschikbaar.

fubotv1

Waarom worden klanten gedwongen deze veranderingen en de daarmee gepaard gaande hogere prijzen te accepteren? Om de winst te maximaliseren, eisen grote mediabedrijven van tv-aanbieders dat ze al hun populaire kanalen samen verpakken, zonder de mogelijkheid om ze op te splitsen in afzonderlijke prijsniveaus of add-ons. Terwijl providers zoals YouTube TV meer flexibiliteit willen bieden, laten tv-netwerken dit niet toe.

Om het nog erger te maken, zijn verschillende van deze bedrijven de afgelopen jaren gefuseerd, waardoor ze nog meer macht hebben om prijzen te verhogen en ongewenste kanalen te bundelen. Dat betekent dat YouTube TV mogelijk geen Viacom-kanalen meer kan uitsluiten als het CBS toch wil aanbieden. Dit is hetzelfde probleem waarmee kabel al jaren wordt geplaagd, maar het wordt verergerd door verdere consolidatie in de sector.

YouTube TV- en FuboTV-alternatieven

Nogmaals, ik herinner je eraan dat snoeren doorknippen geen magie is. Hoewel ik wou dat er een manier was om à la carte uit een reeks kanalen te kiezen, is dat idee altijd een fantasie geweest. Het beste wat je kunt doen, is een aantal moeilijke keuzes maken over wat echt de moeite waard is om te bewaren.

Met dat in gedachten, hier zijn uw opties:

AT&T TV Nu: In een echt onverwachte plotwending is AT&T TV Now een van de beste waarden geworden in live tv-streaming. Voor $ 55 per maand omvat de “Plus” -bundel van AT&T de vier grootste omroepnetwerken, alle grote nieuwszenders op de kabel, nationale sporten van ESPN en FS1 en een paar entertainmentkanalen. Het bevat zelfs een volledig functionele cloud-DVR met 500 uur opslag. (Verwar het alleen niet met AT&T TV, een aparte service die meer kost en wordt geleverd met langetermijncontracten.)

De line-up is echter minder uitgebreid dan YouTube TV en FuboTV. Discovery-zenders zoals HGTV en Food Network zijn afwezig, en regionale sporten (als ze ooit terugkeren) vereisen AT&T’s $ 80 “Max” -plan, dat ook HBO Max omvat. Het ontbreken van een visuele preview tijdens het snel vooruitspoelen op de Fire TV- en Apple TV-apps van AT&T is ook een nadeel, omdat het moeilijker wordt om reclamespots over te slaan.

atttv4029 evergreen sports ui dp guide d4

Hulu + Live-tv: Nu verbonden met AT&T TV Nu als de goedkoopste streamingbundel met lokale zenders, nieuws en sport, is Hulu + Live TV nog steeds een goede deal. Voor $ 55 per maand biedt het veel van dezelfde kanalen als YouTube TV (plus betere regionale sportverslaggeving), en het bevat ook Hulu’s on-demand service zonder extra kosten.

Maar in tegenstelling tot YouTube TV, heeft Hulu + Live TV geen AMC-kanalen en ontbreken alle Viacom-kanalen die YouTube TV zojuist heeft toegevoegd. (Er is ook geen garantie dat Hulu die kanalen in de toekomst niet hoeft toe te voegen, wat leidt tot verdere prijsstijgingen.) Het ergste van alles is dat Hulu een extra $ 10 per maand in rekening brengt voor de mogelijkheid om advertenties in DVR-opnames over te slaan. Dat brengt je meteen terug naar dezelfde prijs die YouTube TV nu in rekening brengt.

Slinger-tv: In tegenstelling tot de meeste andere bundels, bevat Sling TV geen volledige dekking van lokale kanalen in zijn pakketten van $ 30 per maand. De verwachting is dat je die lokale bevolking met een antenne zult krijgen en ze misschien naar de app van Sling zult streamen met behulp van een AirTV-netwerktunerbox. Om de deal wat zoeter te maken, zegt Sling dat het de prijzen tot ten minste augustus 2021 vasthoudt voor degenen die zich deze maand aanmelden.

Als antennedekking geen probleem is, is de vraag of je het kunt redden met Sling’s “Oranje” of “Blauwe” basispakketten, die op zichzelf kleinere opstellingen hebben dan andere bundels. Je kunt die basispakketten combineren voor $ 45 per maand, en Sling biedt add-on-kanaalpakketten voor $ 5 per maand, maar te veel extra’s brengen je terug in hetzelfde bereik als YouTube TV en FuboTV.

philo: Aangezien het geen lokale zenders, geen live sport en geen grote kabelnieuwsnetwerken heeft, is Philo niet echt een directe vervanging voor YouTube TV of FuboTV. Maar voor $ 20 per maand is het de goedkoopste manier om een ​​groot aantal entertainmentkanalen te krijgen die eigendom zijn van AMC, A&E, Discovery en Viacom. In combinatie met een antenne kan het een aanzienlijk deel van wat grotere bundels bieden voor veel minder vervangen.

philohome

Om te zien hoe al deze opties zich verhouden, kun je ook naar onze gids voor live tv-streamingdiensten gaan, die grafieken bevat waarin alle huidige opstellingen worden vergeleken.

Terug naar kabel: Streamingdiensten zoals YouTube TV hebben nog steeds een groot prijsvoordeel ten opzichte van de gemiddelde rekening voor betaaltelevisie, die volgens Leichtman Research Group $ 110 per maand is. Maar hoewel het me pijn doet om het te zeggen, kan kabel-tv goedkoper zijn als je je aan kleinere pakketten houdt en de huurprijzen minimaliseert.

Comcast rekent bijvoorbeeld $ 133,70 per maand buiten het contract voor 125 kanalen en 200 Mbps internet, inclusief tv-uitzendingen en regionale sporttarieven. (De werkelijke kosten kunnen hoger zijn als gevolg van franchisevergoedingen en belastingen.) Alleen al voor 100 Mbps internet rekent Comcast $ 78 per maand, dus u kunt met kabel vooruit komen als u de streaming-apps van Comcast gebruikt in plaats van kabelboxen te leasen. Evenzo rekent Spectrum $ 126,50 per maand (inclusief tv-uitzendingen) voor 400 Mbps internet en het “Select TV” -pakket, en het heeft apps voor Roku, Apple TV, Samsung TV en Xbox One die je kunt gebruiken in plaats van een kabelbox.

Verlaat de bundel: Als je echt geld wilt besparen, overweeg dan om je aan te sluiten bij de miljoenen snoersnijders die bundelvrij zijn gegaan. Je krijgt op deze manier geen specifieke kabelzenders, maar je hebt nog steeds genoeg om naar te kijken voor een fractie van de kosten.

Diensten zoals Netflix, Amazon Prime en Hulu’s on-demand abonnement bieden uitgebreide catalogi van films en shows, en u kunt tal van gratis door advertenties ondersteunde services bekijken. Er zijn ook veel manieren om het nieuws te kijken zonder tv-bundel, en misschien kun je een antenne gebruiken voor lokale zenders. Hoewel je voor sommige grote sportevenementen nog steeds een tv-bundel nodig hebt, speelt geen van de grote competities op dit moment.

Nu sport uit de lucht is en de kosten van live-tv nog steeds stijgen, is dit het perfecte moment om te experimenteren met een heel ander soort snoer doorknippen. Als genoeg mensen dat doen, kan het zelfs een bericht naar tv-netwerken sturen dat hun eindeloze prijsstijgingen en verplichte bundeling eindelijk te ver zijn gegaan.

0 Shares:
You May Also Like