Wat is OBJ op Facebook-berichten? Alles wat u moet weten over dit rare symbool

OBJ op Facebook-berichten is een “objectvervangend teken” in Unicode dat wordt gebruikt als tijdelijke aanduiding voor tekst voor een verder niet-gespecificeerd object. Het betekent dat OBJ een vervanging is voor een personage dat niet op je scherm kan worden weergegeven.

Dus je hebt iets op Facebook gepost, misschien iets vrolijks, met een heerlijke kleine emoji om je punt echt over te brengen. Maar terwijl je je nieuwe bericht op je telefoon bekijkt, realiseer je je dat je mooie emoji’s dat zijn nergens te vinden. In plaats daarvan zie je lelijk kleine gestippelde vakjes met de letters ‘OBJ’ in hen op hun plaats.

Je scrolt door je feed, en je ziet soortgelijke dozen bestaan in posts van anderen. Sommige van je vrienden kunnen ze zien–maar sommigen kunnen dat niet. Wat is er precies aan de hand?

In dit artikel geven we antwoord wat is OBJ op Facebook-berichten en vertel je er alles over!

Wat is OBJ op Facebook-berichten?

OBJ, weergegeven als [OBJ] op Facebook-berichten, lijkt misschien een raar acroniem, maar eigenlijk is het gewoon een afkorting voor ‘voorwerp.’ Het symbool [OBJ]ondertussen, heet an “objectvervangingskarakter.”

De waarheid is dat alles wat je op een webpagina ziet een soort ‘object’ is. Als je het ziet [obj] op Facebook-berichten en zelfs Instagram-berichten (merk op dat het geen reden is dat uw IG-bericht niet wordt geplaatst), betekent dit alleen dat er een bepaald object is dat niet kan worden weergegeven op het scherm. Met andere woorden, OBJ is niets anders dan een tijdelijke aanduiding in Unicode.

De Unicode – of de Universele Code van Tekensets – is een standaard van representatie voor miljoenen verschillende symbolen. Het bevat alle gebruikelijke symboleninclusief emoji’s, om één referentie te maken voor alle bruikbare tekens op internet.

Het is zo gemaakt dat computers kunnen elkaar gemakkelijk begrijpenongeacht de daadwerkelijke taal die wordt gebruikt.

Waarom zie je OBJ op Facebook?

Nu zou een goed moment zijn om te vragen: hoe kon dit gebeuren? Is Unicode niet juist gemaakt om dit soort dingen niet te laten gebeuren?

Dat klopt. jij bent eigenlijk niet verondersteld om OBJ te zien. Meestal wordt dit symbool alleen weergegeven als de software die u gebruikt dit niet weet hoe een bepaald karakter weer te geven van een andere software. Daarom is het een ‘objectvervangingskarakter’. De software heeft geen idee hoe een specifiek object moet worden weergegeven, dus het vervangt het door een tijdelijke aanduiding in plaats van.

Er kan zijn drie redenen: waarom dit jou overkomt:

Spraak-naar-tekstfunctie gebruiken op iPhone

Dit probleem komt het meest voor bij iPhone-gebruikers gebruik dictaat om hun opmerkingen of berichten te schrijven. Het is eigenlijk gewoon een softwareprobleem – de Apple-vertaler codeert tekens die het platform dat je gebruikt, Facebook, nog niet weet weer te geven.

Apple werkt hun emoji-bibliotheek bij

Apple uploadt regelmatig veel nieuwe emoji’s. Soms is andere software – vooral die op Android – gewoon niet het juiste niet-Apple-equivalent hebben nog. Alleen iOS-gebruikers met een bijgewerkte karakterbibliotheek kunnen immers nieuwe emoji’s zien.

Softwarefout

Als je zeker weet dat je Android-apparaten hebt gebruikt om te posten en te bekijken en je ziet nog steeds deze OBJ-boxen, dan heb je pech – misschien heb je bugs in uw software. Het personage of de afbeelding is mogelijk ergens onderweg beschadigd, zoals wanneer je emoji’s of regeleinden invoegt in je Instagram-bijschriften.

Er kan een fout in uw Facebook-toepassing zitten of de lettertypebibliotheken van uw software zijn niet up-to-date. Je kunt ook proberen te updaten de app of het besturingssysteem van uw apparaat om te zien of dit het probleem oplost.

FAQ

Wat betekent OBJ?

OBJ betekent ‘object’. Het is een Unicode-objectvervangend teken dat door software wordt weergegeven als het niet weet hoe een bepaald symbool of teken op uw scherm moet worden weergegeven of weergegeven.

Wat betekenen lege vierkanten in een tekst?

Lege vierkantjes in een tekst betekenen dat de software die u gebruikt herkent het personage niet het wordt gevraagd om weer te geven. Hierdoor gebruikt de software andere karakters – zoals een leeg vierkant – om de specifieke karakters weer te geven.

OBJ begrijpen op Facebook-berichten

Nu je precies weet wat OBJ op Facebook is, is er een geen zorgen! Uw apparaat is niet defect en het is ook geen ernstig probleem. Wachten op je software om te updaten of uw software opnieuw installeren zou de beste manier kunnen zijn om het probleem op te lossen.

Vond je dit artikel leuk? Vergeet niet om uw mening met ons te delen in de opmerkingen hieronder!

0 Shares:
You May Also Like