Wat is IGTV? Een marketeersgids voor Instagram TV

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je video’s op Instagram kunt delen. Een van de nieuwste functies, en een die steeds populairder wordt, is IGTV.

In dit artikel gaan we kijken naar alles wat u moet weten over IGTV, om te zien wat het u als marketeer kan bieden en hoe u het kunt gebruiken om uw sociale media-betrokkenheid te vergroten.

Wat is IGTV? (Een korte geschiedenis)

IGTV werd in juni 2018 uitgebracht als een manier voor gebruikers om langere video’s te delen. Met de mobiele versie van de app kunnen gebruikers video’s van maximaal 15 minuten uploaden en desktopgebruikers kunnen video’s van maximaal een uur uploaden!

Dit was een substantiële verandering voor het platform, omdat het destijds alleen in-feed video’s ondersteunde die maximaal 60 seconden konden zijn.

IGTV had echter moeite om van de grond te komen; dus Instagram heeft nog enkele wijzigingen aangebracht.

In oktober 2018 begon Instagram met het voorstellen van IGTV-video’s op het tabblad Ontdekken, dat elke dag een ongelooflijke 200 miljoen bezoekers heeft:

In februari 2019 begon het platform met het voorstellen van IGTV-video’s in de hoofdfeed, waardoor mensen korte previews van video’s konden bekijken voordat ze naar IGTV gingen om het volledige ding te bekijken:

Bron:

Toen, in mei 2019, kwam er een grote verandering. Voor de eerste keer ooit begon Instagram naast verticale video’s ook horizontale video’s te ondersteunen. Dit gaf makers op het platform meer vrijheid en verhoogde de populariteit van IGTV echt:

Bron:

Volgens onze 2020 State of Video Marketing-enquête zijn videomarketeers op de hoogte van IGTV, en 28% is van plan IGTV te gebruiken in hun videomarketingstrategie voor 2020.

Hoe plaats je een IGTV-video

Er zijn drie verschillende manieren om een ​​video naar IGTV te uploaden.

Regelmatig uploaden

Als je een video probeert te uploaden naar Instagram die langer is dan een minuut, wordt je automatisch gevraagd of je deze naar IGTV wilt uploaden:

Selecteer ‘Lange video’ en druk vervolgens op de knop Doorgaan om naar de volgende stap te gaan waar u wordt gevraagd een miniatuur voor uw video te selecteren. U kunt dit doen door een frame uit de video te selecteren of door een vooraf voorbereide miniatuurafbeelding uit uw galerij te uploaden:

Vervolgens wordt u gevraagd om uw video een titel en een optionele beschrijving te geven. Je kunt ook selecteren of je een voorbeeld in je hoofdfeed wilt plaatsen (we raden je aan dit te doen omdat dit je video meer bekendheid geeft):

Dan hoef je alleen nog maar op posten te drukken!

Posten via IGTV

Je kunt ook een video op IGTV plaatsen door op de plusknop in de rechterbovenhoek te klikken wanneer je door IGTV bladert:

De stappen zijn dan hetzelfde als we hierboven hebben laten zien.

Posten met de IGTV-app

Ten slotte kun je video’s plaatsen via de IGTV-app. Download de app gewoon op je apparaat en open deze (je bent ingelogd met het Instagram-account dat aan je apparaat is gekoppeld):

De lay-out is iets anders dan je normale Instagram-feed. Om een ​​video te uploaden, klikt u op het profielpictogram in de rechterbenedenhoek. Dan klikken ”. U kunt een video rechtstreeks vanaf uw apparaat opnemen of uploaden vanuit uw opgeslagen bestanden:

Volg dan gewoon de bovenstaande stappen!

Wanneer je je IGTV-video plaatst, vind je een nieuw tabblad op je profiel. Hier worden al je IGTV-video’s opgeslagen:

IGTV-videospecificaties

Wanneer u een video uploadt naar IGTV, moet u ervoor zorgen dat de specificaties correct zijn. Dit zijn de specificaties die Instagram vereist voor een IGTV-video:

Bestandstype – MP4Videolengte – minimaal 60 seconden, maximaal 60 minutenbeeldverhouding – 9:16 (verticale video), 16:9 (horizontale video)Minimale framesnelheid – 30 FPSMinimale resolutie – 720pxMaximale bestandsgrootte – 650 MB (tot 10 minuten) en 3,6 GB (tot 60 minuten)Grootte van videominiatuurafbeelding – 420px bij 654px (of 1:1.55 verhouding)

Hoe u IGTV voor uw bedrijf gebruikt

Nu u de basisprincipes van IGTV onder de knie hebt, gaan we eens kijken hoe het kan worden gebruikt om uw bedrijf effectief op de markt te brengen.

Hier zijn 5 verschillende ideeën om je merk op Instagram TV te promoten.

1. Producthandleidingen posten

Tutorials, productdemo’s en instructievideo’s zijn een geweldige manier om uw product of dienst onder de aandacht te brengen. Ze helpen u potentiële klanten over te halen een aankoop te doen en kunnen huidige klanten ook helpen om het meeste uit hun aankoop te halen – wat betekent dat ze in de toekomst gelukkiger en loyaler aan uw merk zullen zijn!

IGTV is een geweldig formaat voor producttutorials omdat je met het langere formaat meer terrein kunt bestrijken. Wat je ook verkoopt – make-up, receptenboeken, software – je kunt Instagram TV gebruiken om mensen te leren hoe je product of dienst werkt en ze enthousiast te maken voor het gebruik ervan.

Hier is een voorbeeld van Glossier:

Deze video geeft een gedetailleerde demonstratie van het gebruik van Glossier-producten om uzelf thuis een gezichtsbehandeling te geven. Video’s zoals deze kunnen mensen echt het zetje geven dat ze nodig hebben om een ​​aankoop te doen. Volgens ons recente onderzoek, 84% van de mensen zegt overtuigd te zijn om een ​​product te kopen of service na het bekijken van de video van een merk.

2. Maak een serie om uw online community op te bouwen

IGTV geeft gebruikers de mogelijkheid om een ​​online videoserie te maken. Het enige wat je hoeft te doen is op de knop ‘Toevoegen aan serie’ te klikken wanneer je een video uploadt:

Voor het geval je het nog niet wist, tv is uit en online video is erg populair. Mensen kijken nu gemiddeld 16 uur online video per week – dat is een stijging van 52% van twee jaar geleden.

Door een regelmatige serie te posten en consistent te zijn met de tijd en dag waarop je post, kun je IGTV gebruiken om een ​​online community voor je merk op te bouwen. Hier is een voorbeeld van Fabletics:

De serie van Fabletics toont verschillende influencers die volgers laten zien hoe ze op verschillende manieren voor zichzelf kunnen zorgen, van lichaamsbeweging tot huidverzorging.

3. Klantenspots

We mogen nooit uit het oog verliezen dat sociale media draait om zijn. Door klantspotlightvideo’s te plaatsen, kunt u niet alleen uw klanten verrassen door ze bekendheid te geven op uw platform, maar u kunt ook een positief bericht sturen naar de rest van uw publiek.

De RSPCA heeft dit geweldig gedaan door een paar van hun supporters op te roepen in een recente video:

Klanten horen van andere klanten. Volgens onze 2020-enquête over getuigenissen, 9 van de 10 mensen zeggen te vertrouwen op wat een klant over een bedrijf zegt dan wat het bedrijf over zichzelf zegt.

Bovendien, 2 op de 3 mensen zeggen dat ze meer geneigd zijn om een ​​aankoop te doen na het bekijken van een getuigenisvideo demonstreren hoe een bedrijf, product of dienst een andere persoon zoals zij had geholpen.

4. Vraag-en-antwoordsessies

Social media gaat ook veel over engagement. Het is geen eenrichtingsverkeer. Wanneer u video’s plaatst, wilt u dat mensen met hen communiceren en met hen omgaan. U kunt deze betrokkenheid stimuleren door Q&A-sessies te plaatsen.

Hier is een voorbeeld van Keith Tullock-wijn:

Om zo’n Q&A-sessie te creëren – en er een hype voor te genereren – hoef je alleen maar een Instagram-verhaal te maken met behulp van de poll- of vragenfuncties om informatie te verzamelen:

Dan kun je de meest populaire vragen verzamelen en beantwoorden in je IGTV-video.

5. Nodig mensen achter de schermen uit

Video is een geweldige manier om uw publiek ‘achter de schermen’ uit te nodigen om hen te laten zien wat er in uw bedrijf gebeurt. Dit soort inhoud heeft een uitstraling die mensen zal aanmoedigen om te volgen, te kijken en te delen.

Hier is een voorbeeld van AA Living:

Als je geen fabriek of kantoor hebt om te laten zien, zoals deze video, dan zijn er tal van andere manieren om mensen achter de schermen uit te nodigen. Je kunt een video delen van een evenement dat je hebt bijgewoond of een lezing die je hebt gegeven.

Alles dat de relatie die je al hebt met je sociale volgers uitbreidt en hen meer verbonden laat voelen met je merk.

Voordelen van IGTV

1. Mogelijkheid om lange inhoud te maken en te delen

De mogelijkheid om langwerpige inhoud te delen op Instagram was al lang aan de gang. Met IGTV is het platform nu een geweldige plek om video’s met meer diepte te delen met je volgers.

2. Vergroot de betrokkenheid en laat je Instagram-aanhang groeien

Instagram is al zo’n visueel platform. Door IGTV-video’s toe te voegen aan je reguliere Instagram-berichten, kun je de betrokkenheid vergroten en je volgers nog meer laten groeien!

3. Leid verkeer naar uw site

Het uiteindelijke doel van elke marketing is het genereren van inkomsten. Met IGTV kun je meer verkeer naar je site leiden en hopelijk meer leads omzetten in klanten.

4. Het is een andere plek om je bestaande video-inhoud te delen

Als je al video-inhoud hebt gemaakt, waarom zou je deze dan niet delen op IGTV?! De inhoud is er, er is al voor betaald en je hebt een andere plek om het te delen en de vruchten te plukken.

7 toptips voor het gebruik van IGTV

1. Gebruik hashtags

Net als bij elk ander social-mediaplatform of -bericht, helpen hashtags gebruikers om uw IGTV-video’s te vinden.

Alle video’s in het artikel van vandaag zijn gevonden door te zoeken naar hashtags via het tabblad Verkennen.

Je kunt tags aan je IGTV-video’s toevoegen in de berichtbeschrijving (zoals bij alle Instagram-berichten) of door een opmerking toe te voegen. Hier is een voorbeeld:

Bron: /www.instagram.com/andrehellmundt

2. Overweeg om verticaal te fotograferen

IGTV maakte immers voor verticale video’s. En aangezien het een mobiele app is, is het logisch dat video’s op deze manier worden opgenomen.

We ontdekten in een recent onderzoek dat: 87% van de mensen zegt dat ze hun telefoon meestal verticaal houden voor algemeen gebruik, en 82% vindt het frustrerend om zwarte balken rond de video te zien wanneer deze niet correct is geoptimaliseerd voor het platform.

3. Deel met je hoofdfeed/verhalen

We hebben dit hierboven besproken, maar het is belangrijk genoeg om te herhalen. Door uw IGTV-video te delen met uw hoofdfeed en uw verhalen zullen deze naar uw volgers worden gepusht en meer bekendheid geven.

Als u uw video niet op deze manier deelt, vertrouwt u erop dat mensen de video alleen via de verkenningspagina vinden, die al veel bezoekers trekt.

4. Deel op andere platforms

Zoals met elk stukje inhoud, moet je je IGTV-video’s ook op andere platforms delen. Hoe meer exposure, hoe beter!

Zoals je hebt gezien aan de hand van de vele IGTV-video’s die hier worden gedeeld, is het gemakkelijk om de link te pakken en overal in te sluiten – je blog, je e-mails, andere sociale-mediakanalen.

Er is ook de mogelijkheid om uw IGTV-video’s rechtstreeks op Facebook te plaatsen wanneer u ze in eerste instantie uploadt:

5. Optimaliseer voor geluidloos kijken

Steeds meer video’s, vooral die op sociale media, worden zonder geluid bekeken. Volgens een onderzoek van Verizon Media bekijkt 69% van de mensen video’s zonder geluid op openbare plaatsen, maar 25% bekijkt ook video’s zonder geluid, zelfs op privéplaatsen.

Met gebruikers die deze ‘geluidsoptionele’ benadering van kijken gebruiken, moet u hier rekening mee houden bij het maken van uw IGTV-video’s.

Door ondertiteling en/of ondertiteling toe te voegen, kunt u uw video’s optimaliseren voor geluidloze weergave. Hier is een voorbeeld van Cece and Me London:

6. Gebruik inzichten om te verbeteren

Om er echt voor te zorgen dat je het meeste uit IGTV haalt, moet je je video-inzichten in de gaten houden, zodat je erachter kunt komen wat je kijkers leuk vinden en ook wat niet!

Het is gemakkelijk om uw IGTV-inzichten te bekijken. Klik gewoon op de drie puntjes naast je bericht en vervolgens op ‘Inzichten bekijken’:

Hier kun je zien hoeveel views, likes en reacties je video heeft. Je kunt ook de betrokkenheid van het publiek controleren. Dit is geweldig om een ​​gedeelte van je video te lokaliseren dat ervoor kan zorgen dat kijkers afhaken.

7. Maak een opvallende thumbnail en titel

Alle video’s hebben een opvallende thumbnail en titel nodig, anders zal niemand erop klikken. Met IGTV kun je eenvoudig je eigen thumbnail uploaden vanuit je galerij, dus profiteer hiervan door iets boeiends te maken.

Het opnemen van tekst en opvallende afbeeldingen kan helpen om de aandacht van kijkers te trekken, zoals deze miniaturen voor een IGTV-serie genaamd SunTay Brunch:

Bron:

Deze receptvideo’s tonen het eindproduct en bevatten ook een tekstbeschrijving van wat er in de video zal worden gemaakt, waardoor gebruikers worden aangetrokken.

Laatste gedachten

IGTV is dit jaar opgeblazen en het wordt alleen maar groter. Hoe eerder je begint met het plaatsen van video’s op het platform, hoe eerder je een sterke aanhang zult opbouwen – en hopelijk zal dit leiden tot een grotere bekendheid van je merk.

Hulp nodig bij het maken van een social media video? Bekijk deze pagina.

0 Shares:
You May Also Like