Wat is FileRepMalware en hoe om te gaan met FileRepMalware?

Er zijn een aantal gratis antivirusprogramma’s beschikbaar voor Windows 10 om uw computer te scannen en te beveiligen tegen virus- en malware-infecties. Door een volledige systeemscan uit te voeren met de laatste bijgewerkte antivirus, worden verdachte bestanden, programma’s die uw computer kunnen beschadigen, gedetecteerd of verwijderd. Sommige Windows-gebruikers melden een nieuwe bedreiging genaamd FileRepMalware gedetecteerd door Avast of AVG. Hier In dit artikel bespreken we wat Filerepmalware is en hoe ermee om te gaan.

Wat is FileRepMalware?

Volgens AVG, Avast of andere antivirussuites van derden is FileRepMalware een kwaadaardig bestand en een potentiële bedreiging voor computers. Voorheen stond deze malware bekend als Win32: Evo-gen en is geassocieerd met een frauduleuze KMSPICO (een hulpprogramma van derden dat wordt gebruikt om Windows 10 te activeren zonder het besturingssysteem te kopen). Avast en Avg Antivirus-engines rapporteren meestal over het mogelijke gevaar van een bestand of website.

Het is bekend dat deze malware de algehele prestaties van Windows 10 vermindert, gaten in de beveiliging maakt en browsers in staat stelt de activiteiten van gebruikers te volgen, wat een ernstige schending van de privacy is.

Hoe om te gaan met FileRepMalware?

Tijdens het scannen van de antivirussoftware van het Windows-systeem vindt u FileRepMalware een lage reputatiescore, omdat het niet is toegevoegd aan de antivirus-cleanset of het bestand niet is ondertekend door een uitgever of de antivirus de handtekening niet vertrouwt.

Om verdachte malware-activiteiten te voorkomen, moet u zo snel mogelijk beginnen met het verwijderen van FileRepMalware.

Scannen met VirusTotal

Als u vermoedt dat u te maken heeft met een vals positief bericht, kunt u het snelst bepalen of de dreiging reëel is door het bestand naar VirusTotal te uploaden. Deze malware-aggregator test het verdachte bestand met meer dan 50 malwarescanners om erachter te komen of het bestand daadwerkelijk is geïnfecteerd of niet.

Klik met de rechtermuisknop op het bestand op uw antiviruspagina en selecteer de optie om de locatie te openen/controleren. Bezoek hier de officiële website van virustotal, selecteer de optie Bestand kiezen Upload het verdachte bestand en laat Virustotal u vertellen over de veiligheidsstatus van het bestand.

Verwijder FileRepMalware met Malwarebytes

Als het bestand door VirusTotal-scans als een bedreiging wordt aangemerkt, moet u de malware van uw computer verwijderen.

Eerst downloaden en installeren Malwarebytes van deze bron. Voer na het downloaden een diepe scan uit op uw computer om er zeker van te zijn dat alle infecties worden verwijderd.

FileRepMalware verwijderen

Er is een kans dat het filerepmalware-virus wordt geleverd met een gekraakt programma of applicatie. Open het configuratiescherm en verwijder/verwijder alle mogelijk ongewenste programma’s door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows-toets + R, typ configuratiescherm en klik op ok om het configuratiescherm te openen. Selecteer onder Programma’s Een programma verwijderen. Zoek in het venster Programma’s verwijderen naar mogelijk ongewenste programma’s, selecteer deze items en klik op “Verwijderen” of “Verwijderen” .

FileRepMalware verwijderen uit internetbrowsers

Als je tijdens het browsen ongewenste pop-ups of een overmatige hoeveelheid advertenties hebt opgemerkt, verwijder dan potentieel schadelijke bestanden en reset vervolgens je webbrowser door de onderstaande stappen te volgen.

Open Internet Explorer, klik op het tandwielpictogram (IE-menu) in de rechterbovenhoek van de browser. Kies Add-ons beheren. U ziet een venster Add-ons beheren. Zoek hier naar FileRepMalware en andere verdachte plug-ins. Klik op deze items en selecteer Uitschakelen. Open vervolgens internetopties en selecteer het tabblad Geavanceerd en selecteer vervolgens Reset.

Google Chrome

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer “Meer tools” en klik op “Extensies”.

Schakel alle geïnstalleerde Chrome-extensies uit en controleer het browsergedrag. l

Als geen van de bovenstaande methoden werkt om FileRepMalware te verwijderen, start u Windows in de veilige modus en voert u een volledige systeemscan uit.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like