Wat is de relatie tussen internet en netwerk (Netwerk vs. Internet)?

Er zijn tal van technische terminologieën aanwezig die veel mensen in verwarring brengen. Internet en netwerk zijn twee terminologieën die door niet-technische mensen hetzelfde zijn gekoppeld. Maar het zijn twee tegengestelde termen met verschillende toepassingen. Dus leg in dit bericht uit wat het netwerk en internet is en wat de verschil tussen internet en netwerk (Netwerk vs. Internet) op een constructieve manier.

Wat is een computernetwerk?

Het netwerk is een verbinding tussen twee computerapparaten om bronnen zoals internetverbinding, printer, apps, enz. te delen. Het is een verzameling computers of andere apparaten die zijn verbonden met draadloze technologie of transmissiemedia. Het netwerk biedt connectiviteit tussen twee apparaten die aanwezig zijn binnen het beperkte bereik, waarbij slechts één persoon bevoegd is om het hele systeem te beheren. Het netwerk kan worden onderscheiden in verschillende typen, zoals:

Local Area Network, ook bekend als LAN, is het netwerk dat het kleine aantal apparaten verbindt dat aanwezig is in de nabije geografische locatie, zoals nabijgelegen gebouwen of een verdieping hoger/lager. Metropolitan Area Network, ook bekend als MAN, is een communicatienetwerk dat beschikbaar is in grote steden. Wide Area Netwerk, ook wel WAN genoemd, is een netwerk dat twee lokale netwerken over een lange afstand met elkaar verbindt. Het operationele gebied van WAN is enorm, net als in verschillende landen of staten.

Wat is het internet?

Het internet (afkorting van internet) is een wereldwijd systeem dat gebruikmaakt van de TCP/IP-protocolsuite om verschillende elektronische apparaten met elkaar te verbinden. Het is een enorme verzameling onderling verbonden apparaten met snelheid over de hele wereld. Internet is het netwerk van het netwerk dat is gecomprimeerd van verschillende netwerken, zoals openbaar, particulier, academisch, overheid en anderen. Het is een type netwerk dat verschillende apparaten met elkaar verbindt.

Wat is het verschil tussen een netwerk en internet?

Simpel gezegd, het netwerk is een verzameling apparaten die met elkaar kunnen communiceren, aan de andere kant is internet een verzameling netwerken die met elkaar kunnen communiceren.

Het netwerk is een structuur waarin twee of meer dan twee computers zijn aangesloten om gegevens en informatie uit te wisselen. Aan de andere kant is internet een type netwerk en netwerken van het netwerk, die verbinding kunnen maken. Het werkbereik van het netwerk is beperkt, terwijl het werkgebied voor internet de hele wereld is. Een netwerk dat verbinding maakt met de drie vier apparaten kunnen zeer betaalbaar zijn, maar met internet is internetwerken vereist, wat behoorlijk duur kan zijn. Het netwerk is interactief via face-to-face verbindingen. Het internet staat niet altijd persoonlijke interactie toe. Er zijn verschillende soorten netwerken beschikbaar, zoals LAN, MAN, WAN, Campus Area Network en Home Area Network. Er is echter maar één type internetaanwezigheid en dat is het world wide web. Het netwerk is bedoeld om in een snel tempo verbinding te maken en het werk af te ronden. Integendeel, het internet heeft een zielsdoel om toegang te krijgen tot het laatste nieuws en informatie.

Netwerk internet
Definitie Een groep van twee of meer computersystemen is aan elkaar gekoppeld. Meerdere netwerken van werken die met elkaar verbonden zijn.
Plaats Aanwezig in een beperkt geografisch gebied, zoals een instituut of huis. Het varieert van het ene land tot het andere.
Verbinding Ga face-to-face met elkaar om. Ga niet altijd face-to-face met elkaar om.
Types Local Area Network, Wide Area Network, Campus Area Network en Home Area Network. World Wide Web.
Doel Om snel verbonden te zijn en het werk af te ronden. Om toegang te krijgen tot nieuws en informatie.
Een computernetwerk kan 100% privé IP-adressen hebben. Het internet vereist openbare IP-adressen
Een computernetwerk kan volledig binnen een host bestaan ​​en 100% virtueel zijn. Het internet kan niet bestaan ​​met alleen virtuele apparaten, het omvat de host.
Een computernetwerk kan op één locatie bestaan. Het internet is geografisch divers.

Vereisten van netwerk

Het is een snelste en effectieve manier om gegevens over te dragen en te delen. De netwerkversie van alle software is kosteneffectief voor u in vergelijking met het kopen van een exemplaar met licentie. U hoeft niet alle software op uw computer te laden, u kunt laad gewoon naar de primaire server en maak verbinding met het netwerk om alle software op uw computer te gebruiken. Het is eenvoudig te bedienen en aan te sluiten. Het is een systeem voor het delen van internettoegang. Netwerk verbetert uw prestaties door de werklast in evenwicht te brengen.

Vereisten van internet

Het is een netwerk van computers op verschillende geografische locaties over de hele wereld. U kunt e-mailberichten verzenden naar overal ter wereld met een internetverbinding. U kunt informatie ontvangen of verzenden van de ene computer naar de andere. Met behulp van internet kunt u neem deel aan tal van debatgroepen of nieuwsgroepen. Het stelt kleine en grotere bedrijfsorganisaties in staat om hun producten online te verkopen met minimale investeringen. Het heeft iedereen binnen handbereik informatie verschaft. Nu hoeft niemand stapels boeken te doorzoeken om een ​​kleine hoeveelheid informatie op te halen. U kunt op de hoogte blijven van het laatste nieuws. U kunt communiceren en contact maken met mensen die dezelfde interesses hebben als u. Mensen kunnen gemakkelijk hun nut betalen rekeningen online met behulp van hun creditcard- of bankpasgegevens.

Functies van netwerk

Het biedt een hoge capaciteit van Load Balancing. Het dekt zowel binnen als buiten. Het netwerk wordt bepaald door het gewogen algoritme. Het heeft webinhoud of applicatiefiltering.

Kenmerken van internet

Het is een wereldwijd netwerk dat veel apparaten met elkaar verbindt. Het is een gedecentraliseerd systeem. Het internet is op meerdere manieren toegankelijk. Elke computer die via internet werkt, is een aparte identiteit.

Beperkingen van netwerk

Voor het opzetten van een netwerk zijn hard- en software nodig, wat behoorlijk kostbaar kan zijn. Soms komt het in verband met ongewenste verbindingen. Het kan illegale verbindingen uitnodigen. De gegevensbeveiliging is erg zwak. Om het netwerk regelmatig te onderhouden, moet je een aanzienlijk bedrag investeren tijd en expertise.

Beperkingen van internet

Het geeft iedereen de vrijheid om iets te zeggen. Het kan een slechte invloed hebben op jonge geesten. De gegevens die door zoekmachines worden gepresenteerd, kunnen irrelevant zijn. Het kan persoonlijke interactie vervangen door het menselijke contact te verliezen. Het internet heeft een hoge snelheid nodig om te functioneren. Werken met internet is een vermoeiende baan. Het internet heeft mensen lui gemaakt omdat ze hun gezond verstand niet meer gebruiken om informatie te vinden.

Conclusie

Internet en netwerk zijn twee termen die met elkaar verbonden zijn, maar toch zijn ze heel verschillend van elkaar. Het internet is gewoon een soort netwerk dat wereldwijd functioneert en het netwerk is een eenvoudige verbinding.

Een netwerk is meestal aanwezig binnen een beperkte geografische locatie, terwijl internet breder is en van land tot land reikt.

Via internet hebben mensen toegang tot internet en krijgen ze meer informatie over dingen over de hele wereld, terwijl een netwerk helpt om mensen met elkaar in contact te brengen, zodat ze goed kunnen werken en taken kunnen uitvoeren. Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like