Wat bepaalt de volgorde van de Facebook-vriendenlijst? Hoe uw top 6 vrienden op Facebook worden geselecteerd

What Determines Facebook Friends List Order? How Your Top 6 Friends On Facebook Are Selected

De indeling van de Facebook-vriendenlijst wordt bepaald aan de hand van activiteit – interacties, foto’s, communicatie en meer. Dit bepaalt de volgorde van je vrienden en hun prioriteit. Degenen met wie je het meest communiceert, staan ​​bovenaan je vriendenlijst en verschijnen ook het meest op je Facebook-feed.

Heb je je ooit afgevraagd hoe Facebook je vrienden rangschikt? Hoe bepaalt het uw top 6 vriendenen wat maakt dat ze boven de rest uitsteken?

Facebook blijft het belangrijkste socialemediaplatform ter wereld. Mensen hebben honderden, soms zelfs duizenden Facebook-vrienden. Toch zullen je top 6 of 9 vrienden vaker verschijnen dan anderen.

Lees verder om te zien hoe uw Facebook vriendenlijst volgorde wordt bepaald.

Wat bepaalt de volgorde van de Facebook-vriendenlijst?

Facebook-profielpagina

Het bestelalgoritme voor de Facebook-vriendenlijst gebruikt verschillende statistieken om je vrienden te bestellen op je profiel. Deze statistieken werken om de vrienden met wie je de meeste activiteit hebt, in het hoogste deel van je profiel weer te geven.

Hoe meer je met een vriend communiceert, hoe meer je zijn profiel in je feed ziet en hoe groter de kans dat het bovenaan je vriendenlijst komt te staan.

Communicatie

Aangezien Facebook een platform voor sociale media is, is het geen verrassing dat communicatie is een belangrijke statistiek die wordt bijgehouden tussen Facebook-vrienden. Mensen met wie je vaak praat en interactie hebt op Facebook, zullen hoger op je vriendenlijst komen te staan.

Dit geldt voor berichten in Facebook Messenger, zowel individuele als groepschats. Profielopmerkingen, iemand taggen, ze porrenen hun berichten leuk vinden, ook. Deze tellen allemaal als communicatie, en hoe meer je met iemand communiceert, hoe hoger ze op je vriendenlijst komen te staan.

Profielweergaven

Naast communicatie, Facebook houdt ook bij hoeveel je het profiel van een vriend bezoekt. Als jij en je vriend regelmatig elkaars profielen bekijken, is de kans groter dat ze hoger op de lijst van je vrienden komen.

Dit kan een geweldige manier zijn om te zien welke van uw vrienden bezoeken je profiel regelmatig, ook als de communicatie mogelijk ontbreekt. Hoewel velen deze methode als opdringerig beschouwen, kan deze in uw voordeel worden gebruikt.

Profielinteracties

Een andere statistiek die wordt gebruikt door Facebook om je vriendenlijst te organiseren is het aantal profielinteracties. Deze kunnen als communicatie gelden, maar het is niet alleen communicatie. Profielinteracties zijn dingen die je doet met of op iemands Facebook-profiel. Deze omvatten hen taggen in berichten, reageren op hun berichten, hun berichten leuk vinden en posten op hun prikbord.

Als deze activiteit wederzijds is, verhoogt het de positie van uw vriend op uw Facebook-vriendenlijst en is de kans groter dat u ze in uw feed ziet.

Foto-interacties

Een andere reeks interacties die van invloed is op hoe uw vrienden op Facebook worden geordend, zijn foto-interacties. Dit zijn de vind-ik-leuks, opmerkingen en tags op de foto’s van je vrienden op Facebook. Laten we zeggen dat je een vriend hebt die je tagt in veel foto’s, vind-ik-leuks en opmerkingen over veel van je foto’s en vice versa. Deze vriend zou hoog op je vriendenlijst staan.

Zoekopdrachten

Hoe vaak een Facebook-vriend naar je profiel zoekt, bepaalt ook hoe hoog ze op je Facebook-vriendenlijst staan. Als ze vaak naar je zoeken en vice versa, zullen ze hoger scoren dan vrienden die al een tijdje geen interactie met je profiel hebben gehad.

Recente Vrienden

Recente vrienden verschijnen meestal ook bovenaan van je vriendenlijst. Dit gebeurt ook wanneer u met hen communiceert op Facebook. Soms zul je merken dat een recente vriend (met veel interacties) een oude Facebook-vriend (met minder interacties) kan vervangen als je beste vriend op Facebook.

Actieve vrienden

Zoals eerder vermeld, kunnen recente vrienden doorgaans oude Facebook-vrienden vervangen vanwege interacties. Als je al lang Facebook-vrienden zijn inactief, ze zullen niet erg hoog op je lijst staan. Dit komt omdat ze geen interactie hebben met jou of je profiel, dus Facebook beschouwt ze niet als belangrijk.

Hoe worden vrienden besteld in de chat?

Net als bij de organisatie van je vrienden op je vriendenlijst, zijn de mensen met wie je het meest communiceert degenen die bovenaan je chatbalk verschijnen. Dit zijn de vrienden of groepschats waarmee u het meest of het meest recentelijk een bericht heeft gestuurd.

Hoe zit het met uw voorgestelde vrienden?

Met betrekking tot uw “Voorgestelde vrienden” of “Mensen die u misschien kent” op Facebook, is de rangorde een beetje anders. Er zijn verschillende factoren die Facebook gebruikt om degenen te bestellen die zich niet in je netwerk bevindenmaar misschien bent u geïnteresseerd om toe te voegen.

Dit zijn:

Gemeenschappelijke vrienden: Een van de manieren waarop Facebook vrienden aanbeveelt, is als je veel gemeenschappelijke vrienden hebt. Facebook beschouwt dit als een teken dat je er baat bij zou hebben iemand aan je netwerk toe te voegen, omdat het mogelijk is dat je ze in het echte leven kent.

Gedeelde organisaties: Als jij en iemand op dezelfde plek werken of naar dezelfde school gaan, zal Facebook ze waarschijnlijk aanbevelen als vriend. Deze kans wordt groter als jij en die persoon ook veel gemeenschappelijke vrienden hebben.

Plaats: Een andere statistiek voor aanbevolen vrienden is een vergelijkbare locatie. Als jij en iemand in hetzelfde gebied wonen, zal Facebook ze waarschijnlijk aanbevelen als vriend. Dit naast gedeelde organisaties en wederzijdse vrienden zou hen hoger op de lijst plaatsen.

Profielweergaven: Als iemand je profiel heeft bekeken, kan Facebook hem of haar aanbevelen als vriend. Dit, samen met de andere genoemde factoren, betekent dat Facebook deze persoon eerder hoog op de lijst met voorgestelde vrienden laat zien.

Is het mogelijk om de volgorde van je vriendenlijst te wijzigen?

Zover ik weet, je kunt je Facebook-vriendenlijst niet wijzigen. Het wordt gesorteerd en weergegeven door Facebook met behulp van de statistieken waar ik het eerder over had.

U kunt echter beheer uw Facebook-vriendenlijst door aangepaste lijsten te maken voor je goede vrienden. Dit zijn lijsten die u kunt gebruiken om te bepalen wie op uw vriendenlijst uw berichten kan zien en gebruiken. Het is een geweldige manier om wat meer privacy toe te voegen aan je Facebook-berichten.

Op deze manier kunnen bepaalde mensen alleen de berichten zien die u wilt dat ze zien.

Hier is hoe maak je een aangepaste vriendenlijst op Facebook:

  Log in op je Facebook account in uw webbrowseren klik vervolgens op het tabblad Vrienden boven aan het scherm.

  Facebook-startfeed

  Aan de linkerkant van het scherm ziet u verschillende opties waaruit u kunt kiezen, klik op Aangepaste lijsten.

  Zijbalkmenu voor Facebook-vrienden

  Hier ziet u uw huidige lijsten en ook de optie om een ​​nieuwe aan te maken. Om een ​​nieuwe aan te maken, klik op Lijst maken.

  Optie voor aangepaste lijsten van Facebook-vrienden

  Volgende, voer de naam van uw lijst in en klik op bevestigen om deze te maken. Makkelijk, toch?

  Een aangepaste vriendenlijst maken op Facebook

  Nadat u uw lijst heeft gemaakt, klikt u op de Knop Vrienden toevoegen om nieuwe vrienden toe te voegen naar uw aangepaste lijst.

  Vrienden toevoegen aan aangepaste vriendenlijst op Facebook

  Vanuit het pop-upvenster, selecteer je vrienden uit de lijst, of zoek ernaar met behulp van de zoekbalk. Klik daarna op Wijzigingen opslaan om ze toe te voegen aan uw nieuwe aangepaste lijst.

  Facebook-profielen selecteren voor aangepaste vriendenlijst

  Nu heb je met succes een aangepaste lijst op Facebook gemaakt. Je kunt berichten en andere dingen exclusief delen met deze lijst van nu af aan.

  Aangepaste lijsten met Facebook-vrienden

Hier is een video die laat zien hoe je dat doet maak een aangepaste vriendenlijst op Facebook:

Veelgestelde vragen

Wat bepaalt de 6 vrienden op Facebook?

Het Facebook-algoritme bepaalt de 6 vrienden op Facebook. Het maakt gebruik van interacties zoals opmerkingen, vind-ik-leuks, tags en berichten om te bepalen welke vrienden in de top 6 van je vriendenlijst worden geplaatst. Daarom zullen de mensen met wie je het meest communiceert bovenaan staan.

Wat bepaalt het profiel van 9 vrienden op Facebook?

Interacties bepalen het profiel van 9 vrienden op Facebook. Deze interacties bestaan ​​uit 12 factoren: profielweergaven, getagde foto’s, wederzijdse interacties, berichten op het prikbord, vind-ik-leuks, opmerkingen, bekeken foto’s, privéberichten, vrienden die online zijn, groepschats en vrienden die je hebt toegevoegd aan je goede vriendengroep.

Hoe herschik ik mijn vriendenlijst op Facebook?

Je kunt je standaard vriendenlijst op Facebook niet herschikken. Echter, je kunt aangepaste lijsten maken om je vrienden te organiseren hoe wil je. Als u dit doet, kunt u berichten plaatsen die alleen mensen op een geselecteerde lijst kunnen zien en waarmee ze kunnen communiceren. Dit is geweldig voor extra privacy.

Bestelling Facebook-vriendenlijst – Afronden

Dus, wat vond je van dit artikel?

Zoals je kan zien, hoe meer je met iemand omgaat, hoe meer het algoritme je laat zien. Naast het feit dat uw beste vrienden worden gerangschikt op basis van interacties, kunt u ook aangepaste lijsten maken voor extra privacy aan uw berichten.

Als u uw privacy op Facebook wilt verhogen, kunt u ook: verberg je vriendenlijst. Dit betekent dat andere gebruikers niet kunnen zien met wie je bevriend bent.

Als je dit artikel leuk vond, deel het dan met je Facebook-vrienden, dus ze kunnen ook meer te weten komen over de volgorde van hun Facebook-vriendenlijst.

0 Shares:
You May Also Like