Warner Bros. zal al zijn 2021-films debuteren op HBO Max en in de bioscoop

screenshot 2020 12 03 154147

We hebben de ene film na de andere al gezien en slaan dit jaar bioscopen over om te streamen dankzij de COVID-19-epidemie, maar niets komt in de buurt van wat Warner Bros. zojuist heeft aangekondigd: van zijn 2021-films zullen online worden gestreamd op dezelfde dag dat ze in de bioscoop verschijnen.

Zelfs met de garanties van Warner Bros. dat zijn dag-en-date streamingplannen slechts tot eind 2021 zullen duren, is het nog steeds adembenemend nieuws, en men kan niet anders dan zich afvragen of de verhuizing de manier waarop we naar de film gaan,

Er zijn enkele kleine lettertjes om te overwegen, inclusief het feit dat de nieuwste films van Warner Bros. slechts een maand na hun releasedatum op HBO Max zullen worden gestreamd; daarna zullen de films in de bioscoop blijven spelen voordat ze uiteindelijk naar iTunes, Amazon Prime Video, Vudu en dergelijke gaan. Het is onduidelijk wanneer ze daarna terugkeren naar HBO Max.

Warner Bros. moederbedrijf WarnerMedia kondigde ook aan dat alle 2021-films van de studio op HBO Max zouden debuteren in 4K en HDR. Tot nu toe heeft HBO Max geen 4K- of HDR-streaming ondersteund, maar, dat op eerste kerstdag op HBO Max zal verschijnen, zal de eerste 4K HDR-titel van de streamingdienst zijn.

In totaal biedt HBO Max 17 Warner Bros-films op dezelfde dag dat ze in de bioscoop verschijnen, waaronder en .

Hoe schokkend het ook is, de beslissing van Warner Bros. om de filmreeks voor 2021 rechtstreeks naar HBO Max te sturen, voelt ook onvermijdelijk. Nu COVID-gevallen over de hele wereld toenemen, is het vrij duidelijk dat niets, inclusief naar de film gaan, vóór de volgende herfst of zelfs later weer normaal zal worden – of zelfs bijna normaal.

“Niemand wil films meer terug op het grote scherm dan wij”, zegt Ann Sarnoff, voorzitter en CEO van WarnerMedia Studios and Networks Group, in een persbericht. “We weten dat nieuwe inhoud de levensader is van theatertentoonstellingen, maar we moeten dit in evenwicht brengen met de realiteit dat de meeste theaters in de VS in 2021 waarschijnlijk met verminderde capaciteit zullen werken.”

Warner Bros. beweert dat zijn “hybride distributiemodel” slechts een jaar zal duren en (hopelijk) rond dezelfde tijd zal eindigen dat de pandemie eindelijk voorbij is.

Dat gezegd hebbende, zou het traditionele filmreleasevenster voorgoed kunnen verdwijnen? Er gaat niets boven het zien van een Hollywood-kaskraker op het grote scherm, maar nu zovelen van ons grote 4K-schermen – en in veel gevallen hoogwaardige audiosystemen – in onze huiskamers hebben, compleet met HDR, Dolby Vision en in sommige gevallen Dolby Atmos, het gemak van het streamen van de nieuwste Marvel, of epic thuis zal moeilijk te missen zijn.

Natuurlijk, als we eindelijk klaar zijn met COVID, is het “theater of streaming?” dilemma zal een goede zijn om te hebben.

0 Shares:
You May Also Like