Wanneer komt Spotify HiFi eraan? Spotify doorbreekt de stilte

spotify adele shuffle album view

Spotify-gebruikers wachten nog steeds op de beloofde HiFi-laag van de streamer, die vorig jaar muziekstreams van cd-kwaliteit naar de service moest brengen. Nu, na een lange stilte, heeft Spotify een hifi-update uitgebracht, maar het nieuws zal je niet als muziek in de oren klinken.

In antwoord op vragen van gebruikers op zijn community-ondersteuningssite zei een Spotify-moderator (zoals voor het eerst opgemerkt door 9to5Mac) dat de streaminggigant nog steeds “enthousiast” is over Spotify HiFi, maar dat het geen “timingdetails had om te delen”.

Hier is het volledige bericht van de Spotify-communitysite:

Bereikt voor commentaar, vertelde een Spotify-vertegenwoordiger aan TechHive dat het bedrijf “niets meer te vertellen had over HiFi dan de opwinding voor de toekomstige lancering.”

Spotify kondigde bijna een jaar geleden voor het eerst Spotify HiFi aan, waarbij de streamer beloofde dat het – eindelijk – “CD-kwaliteit, lossless audio” naar abonnees zou brengen.

Destijds zei Spotify dat Spotify HiFi “dit jaar” zou aankomen, wat betekent ergens in 2021. Maar de service moet nog worden gerealiseerd en de audiostreams van Spotify halen nog steeds maximaal 320 Kbps in het lossy Ogg Vorbis-formaat.

In de tussentijd hebben andere streaming-muziekdiensten Spotify overtroffen wat betreft de audiokwaliteit. Apple, dat voorheen alleen lossy muziekstreams leverde, kondigde in mei aan dat het lossless audio tot 24-bit/192kHz zou aanbieden (wat wordt beschouwd als audio met hoge resolutie in plaats van “CD-kwaliteit” of 16- bit/44,1 kHz audio) samen met door Dolby Atmos aangedreven ruimtelijke audio, allemaal voor dezelfde prijs als de standaard muziekstreaminglagen.

Tegelijkertijd kondigde Amazon aan dat het de premium-prijzen zou verlagen voor zijn lossless, hoge resolutie en ruimtelijke audiomuziektracks, waarbij in wezen dezelfde prijsstructuur wordt geboden als Apple.

Ondertussen hebben hifi-muziekstreamers die extra vroegen voor audiotracks van cd-kwaliteit en hoge resolutie hun prijsniveaus aangepast. Qobuz verlaagde bijvoorbeeld zijn Qobuz Studio-abonnement van $ 15 per maand naar $ 13 / maand, terwijl Tidal nu een goedkopere cd-kwaliteitslaag biedt voor $ 10 per maand naast zijn streamingplan met hoge resolutie van $ 20 / maand.

Spotify heeft nooit aangegeven of het extra zou vragen voor zijn beloofde hifi-service, en het heeft ook niet besproken of audiostreaming met hoge resolutie of ruimtelijke audio op tafel zou komen.

0 Shares:
You May Also Like