Walmart Onn review: Verrassend goede budgetstreamers

onnhero

Als je je afvraagt ​​welk bedrijf de beste streamingspelers maakt voor het minste geld, verwacht je misschien niet dat Walmart het antwoord is. ()

Het is wel waar. Walmart’s $ 25 Onn FHD Streaming Stick en $ 30 UHD Streaming Device onderbieden beide de goedkoopste vergelijkbare Roku- en Fire TV-streamers, maar de hardware lijkt ondanks de lage prijs niet in gevaar te komen. Ondertussen biedt de Android TV-software van Google een gelikt streamingmenu, krachtige gesproken zoekopdrachten en de mogelijkheid om video vanaf je telefoon te casten.

Deze streamers zullen niet voor iedereen elk vakje aanvinken. Ze ondersteunen geen Dolby Vision, Dolby Atmos of HDR10+, en ik had problemen om het tv-volume en de stroomregeling te laten werken op de goedkopere FHD Streaming Stick. Maar als dat jou niet overkomt en je streamingbehoeften niet al te veeleisend zijn, zijn de apparaten van Walmart verrassend moeilijk te verslaan.

Doos of stok?

Naast de voor de hand liggende verschillen in resolutie, hebben Walmart’s FHD- en UHD-apparaten een paar andere onderscheidende kenmerken.

De FHD-dongle van $ 25 wordt bijvoorbeeld rechtstreeks aangesloten op de HDMI-poort van je tv (of indirect met een kleine HDMI-verlengkabel), terwijl de UHD-box van $ 30 wordt geleverd met een HDMI-kabel van 1,2 meter. De FHD-dongle bevat ook een micro-USB-kabel, die kan worden aangesloten op een meegeleverde voedingsadapter of op de USB-poort van uw tv. De voedingsadapter van de UHD-box is daarentegen permanent verbonden met een microUSB-kabel, dus u moet hem op een stopcontact aansluiten. Ik weet niet zeker waarom Walmart dit deed, want ik had geen probleem om de box met een aparte USB-kabel op mijn tv aan te sluiten.

aan de macht

De UHD-box heeft ook 2 GB RAM, tegenover 1 GB op de FHD-stick, en wordt geleverd met Android 10 in plaats van Android. Maar in de praktijk zijn de prestaties voor beide redelijk vergelijkbaar, met misschien af ​​en toe een voordeel voor de UHD-box bij het schakelen tussen apps. Het scrollen door menu’s verliep over het algemeen soepel en hoewel ik wou dat Google Assistant een beetje sneller laadde, leek mijn ervaring nooit uit de pas te lopen met andere goedkope streamers zoals de Roku Express 4K+ of Amazon’s Fire TV Stick.

Voor connectiviteit ondersteunen beide Onn-streamers dual-band 802.11ac wifi zoals de meeste andere moderne streamers (behalve Roku’s $30 Express, die alleen 2,4GHz 801.11n biedt). Het bevat ook Bluetooth, zodat u een gamecontroller kunt aansluiten of een draadloze hoofdtelefoon kunt gebruiken om privé te luisteren.

Hoewel alleen de UHD-box 4K-video ondersteunt, ondersteunen beide apparaten HDR10, waardoor kleuren er levendiger uit kunnen zien op compatibele tv’s. Helaas is er geen Dolby Vision of HDR10+, die die kleuren per scène optimaliseert. (Amazon’s Fire TV Stick 4K en de Chromecast met Google TV ondersteunen beide formaten, terwijl de Roku Express 4K+ HDR10+ biedt.) Dolby Atmos-ondersteuning ontbreekt ook, dus degenen met Atmos-systemen kunnen geen objectgebaseerd surroundgeluid horen.

Afstandsbediening: veel knoppen, één zeurend probleem

De afstandsbediening van Walmart heeft veel leuke kleine details. Met de knoppen voor kanaal omhoog en omlaag kun je door live tv bladeren in YouTube TV, Sling TV en zelfs Channels DVR, terwijl je met een aparte live tv-knop rechtstreeks naar de YouTube TV-app gaat. (Helaas kan dit niet opnieuw worden toegewezen.) Er is ook een snelkoppeling naar het instellingenmenu, een bladwijzerknop voor het beheren van je startscherm – daarover binnenkort meer – en de verplichte app-snelkoppelingen voor YouTube, Netflix, Disney+ en HBO Max.

op de afstandsbediening

In tegenstelling tot sommige andere budgetstreamers (kijkend naar jou, Roku Express en Fire TV Stick Lite), heeft de Onn-afstandsbediening een infraroodzender samen met knoppen voor volume, aan / uit, dempen en zelfs ingangsschakeling. Als je in het instellingenmenu van Android TV duikt, kun je je tv-model, soundbar of ontvanger voor IR-bediening kiezen en kun je beslissen of elke knop IR of HDMI-CEC moet gebruiken.

onn4kremote

Er is slechts één probleem: geen van die functies werkte voor mij op de $ 25 FHD Streaming Stick. Op meerdere tv’s – en met een vervangende beoordelingseenheid – kreeg ik alleen een “er ging iets mis” -fout. Walmart leek verbijsterd door het probleem, dat niet optrad met de $ 30 UHD Streaming Box. Als dit je overkomt, raad ik aan om de extra $ 5 te betalen, of je nu een 4K-tv hebt of niet.

Android TV evolueert

Hardware is natuurlijk maar de helft van de vergelijking. Voor software gebruiken de Onn FHD Streaming Stick en UHD Streaming Box de Android TV-software van Google, die de afgelopen jaren is geëvolueerd van een vrij onhandig besturingssysteem naar een besturingssysteem met een aantal duidelijke sterke punten ten opzichte van Roku en Fire TV.

opn1

Ik heb al een mening gegeven over waarom ik de huidige Android TV-interface leuk vind, maar de essentie is dat Google de juiste balans heeft gevonden tussen je helpen dingen te vinden om naar te kijken en je meteen in apps te laten springen.

Het startscherm bevat bijvoorbeeld snelkoppelingen naar je favoriete apps, gevolgd door aanbevelingen van de apps die je hebt geïnstalleerd. Het menu “Ontdekken” biedt ondertussen meer aanbevelingen per categorie van apps zoals Disney+, Amazon Prime en Hulu. (Je zult daar binnenkort ook een volglijst kunnen maken.) Er is ook een “Apps”-menu dat slechts een basisraster van pictogrammen is. Over het algemeen is de aanpak minder saai dan het Roku-startscherm, maar overzichtelijker dan het Fire TV-startscherm.

onndiscover

Ja, sommigen zullen nitpicken over de teaser-advertenties bovenaan het startscherm, maar dat is te verwachten bij budgetstreamers. Als er iets is, zijn Amazon’s Fire TV-banneradvertenties irritanter, en Roku’s advertenties nemen een derde van het app-opstartscherm in beslag, waardoor er minder ruimte is voor apps.

onnaps

Google Assistant blijft ook een van de handigere spraakassistenten voor streaming. Je kunt dingen zeggen als ‘Nieuwe komedies op HBO Max’, ‘horrorfilms uit de jaren 60’, ‘kijken op Netflix’, ‘Afstemmen op ESPN op YouTube TV’ of ‘luisteren naar smooth jazz op Spotify’. Assistent kan ook smart home-apparaten bedienen, ondersteunde beveiligingscamera’s controleren en basisinformatie zoals het weer verstrekken.

onnsearch

Net als andere Android TV-apparaten fungeren de Onn-streamers ook als Chromecast-apparaten. Dat betekent dat je media op je tv kunt afspelen met de muziek- of video-apps op je telefoon en dat je afbeeldingen uit Google Foto’s kunt instellen als screensaver. (Helaas laat Google Android TV-spelers nog steeds niet deelnemen aan muziekopstellingen in meerdere kamers met andere Chromecast-apparaten in huis.)

Sommige aspecten van Android TV moeten nog worden verbeterd. De bedieningselementen voor vooruitspoelen en terugspoelen blijven in verschillende apps inconsistent, en sommige vereisen extra klikken om de knoppen op het scherm te bereiken. Het startscherm zou ook kunnen worden geïntegreerd met meer services (Netflix is ​​met name afwezig in het gedeelte ‘Ontdekken’ en de rij ‘Volgende afspelen’ op het startscherm) en in tegenstelling tot de Chromecast met Google TV is er geen menu voor het samenvoegen van live tv-bronnen. Vergeleken met Roku en Amazon doet Google het ook lang niet zo goed in het aanbevelen van gratis dingen om naar te kijken, wat verrassend is gezien het op advertenties gerichte bedrijfsmodel van het bedrijf.

Per saldo heeft Android TV eindelijk een goedkoop streamingapparaat om op te schitteren, en Walmart, tot zijn eer, knoeit er niet mee. Hoewel het apparaat aanbiedt om sommige apps zoals ESPN en Starz vooraf te laden tijdens de installatie, heb ik niets ontdekt dat zou kunnen worden aangemerkt als aanstootgevende bloatware.

Waarom Walmart?

De Walmart Onn FHD Streaming Stick en UHD Streaming Box zijn even aantrekkelijk als verbijsterend. Aangezien Walmart geen streamingdiensten exploiteert – althans niet sinds de verkoop van Vudu vorig jaar – is het niet duidelijk wat de invalshoek van de retailer is om bedrijven als Roku en Amazon te onderbieden. Walmart weigerde commentaar te geven op de vraag of de hardware winstgevend is of dat het op een andere manier geld verdient met het apparaat (zoals misschien delen in de advertentie-inkomsten die het apparaat genereert).

Ongeacht de motivatie heeft Walmart een paar apparaten geproduceerd die hun mannetje staan ​​- en in sommige opzichten uitblinken boven – de goedkoopste Roku-streamers en Fire TV-sticks. Jarenlang had Google een budgetapparaat nodig om Android TV te verdedigen; blijkt als twee van hen uit een onwaarschijnlijke bron worden gevonden.

0 Shares:
You May Also Like