Waarom werkt de Windows 10-computer langzaam? (6 Redenen met oplossingen)

Soms ervaar je, windows 10 erg traag en reageert niet na het installeren van de laatste Windows-update? Of de computer loopt vast, reageert niet en de snelheid neemt af. Hier legt dit bericht de 6 meest voorkomende redenen uit waarom computers traag werken, gevolgd door hoe u deze problemen kunt oplossen en de computersnelheid kunt verhogen Windows 10.

Waarom is mijn computer zo traag Windows 10

Er zijn meerdere redenen waarom Windows 10 erg traag is en niet reageert. Onvoldoende vrije ruimte op de harde schijf, systeem geïnfecteerd met een virus of malware, te veel achtergrondprogramma’s die worden uitgevoerd en Windows of andere software is verouderd zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom Windows 10 traag werkt.

Niet genoeg vrije schijfruimte

Uw harde schijf / SSD-schijf is de plaats waar het besturingssysteem is geïnstalleerd en al uw foto’s, documenten, muziek en downloadbare bronnen worden opgeslagen. Wanneer uw harde schijf vol raakt, zal deze langzamer worden, u zult merken dat apps niet openen, het systeem niet reageert bij het opstarten of 100% schijfgebruiksprobleem. Wat experts zeggen: als de capaciteit van uw harde schijf naar het bereik van 90% gaat, werkt uw computer mogelijk 50% langzamer dan de oorspronkelijke snelheid.

Oplossing: maak wat ruimte vrij

Als uw harde schijf een capaciteit van 90% of meer heeft, is het tijd om wat schijfruimte vrij te maken.

Open het venster Programma’s en functies met appwiz.cpl en verwijder enkele apps of programma’s die u nooit gebruikt of minder bruikbaar.Verwijder foto’s die u niet langer wilt, de muziek waarnaar u niet langer luistert en bestanden die u niet langer nodig hebt.Voer het hulpprogramma Schijfopruiming uit waarmee u nutteloze bestanden kunt opruimen.Store uw bestanden, foto’s en andere documenten op een externe USB-harde schijf.

Jouw computer heeft weinig geheugen

Computergeheugen, ook bekend als RAM, staat voor Random Access Memory, waar gegevens worden opgeslagen voordat ze worden verwerkt. Computergeheugen of RAM is verantwoordelijk voor het soepel laten werken van uw Windows 10 door gegevens te laden voor elke taak die u uitvoert. Als u foto’s met hoge capaciteit bewerkt met fotobewerkingssoftware of een downloadbare videogame speelt, zou u in elk geval uw RAM-mogelijkheden kunnen gebruiken.

Oplossing: maak wat geheugen vrij

Om wat RAM-ruimte vrij te maken, volgen hier enkele tips om u op weg te helpen:

Gebruik een USB Flash Drive als RAM: Ja, u kunt de USB-stick gebruiken om het RAM-geheugen van de computer te vergroten in Windows 10. Hier een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van een USB-flashdrive als RAM.Vergroot uw virtueel geheugen: Virtueel geheugen, een geheugenbeheertechniek die wordt gebruikt in Windows-computers die hardware en software gebruikt om een ​​computer in staat te stellen fysieke geheugentekorten te compenseren door tijdelijk gegevens van RAM (Random Access Memory) naar schijfopslag over te brengen.Controleer uw RAM-gebruik: Druk tegelijkertijd op Ctrl + Shift + Esc om taakbeheer te openen, Zoek naar het tabblad “processen”. Hier kun je zien welke programma’s het hoogste percentage van je CPU, geheugen, schijf in beslag nemen.Schakel ongebruikte software uit of verwijder deze: Open bovendien programma’s en functies en verwijder vervolgens enkele ongebruikte software of games.

Te veel programma’s tegelijk draaien

Er is een kans dat u te veel programma’s tegelijk hebt uitgevoerd. Nogmaals, u bent iemand die graag 20 tabbladen open houdt in uw webbrowser? Als dit het geval is, kan dit een van de redenen zijn waarom uw computer traag werkt. Als Agina te veel add-ons heeft, kan uw computer vastlopen.

Om dit probleem op te lossen:

Start uw computer opnieuw op om programma’s opnieuw in te stellen en apps op de achtergrond op te schonen.Krijg een webbrowserextensie die het aantal geopende tabbladen consolideert.Gebruik lichtere apps die minder ruimte innemen om geheugen vrij te maken.Sluit of sluit alle programma’s die u niet actief gebruiken, en Gebruik minder tabbladen in uw browser.Google Chrome: Klik met de rechtermuisknop op uw ongewenste extensieknop en klik vervolgens op de knop “Verwijderen uit Chrome”.Firefox: Klik op de menuknop, selecteer add-ons/extensies en verwijder vervolgens de add-ons die u niet langer nodig hebt uit de lijst.Internetverkenner: Klik op hulpprogramma’s, ga naar add-ons beheren, klik op alle add-ons weergeven en verwijder de add-ons die u niet meer wilt.

Windows geïnfecteerd met virus of malware

Ja, een virus- of malware-infectie kan ook systeembronnen opeten en veroorzaken windows 10 erg traag en reageert niet. Deze virussen, malware en andere schadelijke beveiligingsinbreuken kunnen zich als een lopend vuurtje verspreiden als er niet voor wordt gezorgd. Malware kan veel problemen veroorzaken, zoals het stelen van uw persoonlijke gegevens, u doorverwijzen naar phishingsites en advertenties op uw scherm plaatsen.

Hoe u dit kunt oplossen: Als u vermoedt dat uw computer een virus heeft,

Download en installeer antivirus- of antimalwaresoftware die frauduleuze sites kan detecteren.Voer een volledige systeemscan uit met de laatste bijgewerkte antivirussoftware.Breng uw computer/laptop naar een professionele computerservice.Start uw computer opnieuw op en ga naar de veilige modus

Beschadigde Windows-systeembestanden

Nogmaals, uw computer vertraagt, crasht vaak of geeft verschillende blauwe schermfouten weer vanwege beschadigde Windows-bestanden of systeembestanden. Voer de opdracht DISM restore health en het sfc-hulpprogramma uit dat helpt bij het scannen en repareren van de systeemafbeelding, en vervang beschadigde systeembestanden door de juiste.

Om dit probleem op te lossen Voer de opdracht DISM en SFC uit:

Open de opdrachtprompt als beheerder, voer eerst de DISM-opdracht DISM /Online /Cleanup-Image /restorehealth uit (laat het scanproces 100% voltooien) Voer vervolgens de systeembestandscontrole-opdracht sfc /scannow uit (laat het scanproces opnieuw 100% voltooien)Eenmaal klaar herstart je computer.

Windows of andere software is verouderd

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit met beveiligingsoplossingen en prestatieverbeteringen. En het bedrijf raadt altijd aan om de nieuwste Windows-update te installeren voor soepele prestaties. Als u Windows-updates hebt geblokkeerd of als het apparaat niet de nieuwste geïnstalleerde Windows-updates heeft geïnstalleerd, kunt u problemen ondervinden met trage prestaties van Windows 10. Nogmaals, stuurprogramma’s spelen een belangrijke rol bij de systeemprestaties. Het installeren van de nieuwste stuurprogramma-update optimaliseert de systeemprestaties.

Installeer de nieuwste vensterupdates

Druk op Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, klik op Update en beveiliging en druk vervolgens op de knop Controleren op updates. Dit zal beginnen met het downloaden en installeren van de nieuwste beschikbare Windows-updates Als u klaar bent, moet u uw computer opnieuw opstarten om ze toe te passen.

Opmerking: als u de nieuwste Windows-updates installeert, worden ook stuurprogramma-updates geleverd. Of u kunt het apparaatstuurprogramma handmatig bijwerken vanuit Apparaatbeheer volgens deze handleiding.

Bonustips om Windows 10 te versnellen

Pas daarnaast de volgende tips toe die helpen bij het optimaliseren en versnellen van Windows 10-computers.

Open instellingen en klik vervolgens op personalisatie, klik op kleuren en schakel Transparantie-effecten uit,

Open de Windows-serviceconsole met services.msc en schakel Windows Moduler Installer en intelligente achtergrondoverdrachtservice uit.

Houd alleen antivirus op uw computer. Als u meer dan één antivirusprogramma op uw computer heeft geïnstalleerd, kan dit de computerprestaties beïnvloeden.

Als je een budget hebt, raden we aan om het systeem te upgraden naar een snellere SSD. Experts suggereren: als je een oudere pc hebt die niet is uitgerust met een solid-state drive (SSD), dan zal niets de prestaties van je computer meer verbeteren dan upgraden naar een SSD.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like