Waarom ‘viraal gaan’ een slechte strategie is?

going-viral

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/adamhayes/" target="_self" rel="noopener">Adam Hayes</a>‘  data-lazy- data-et-multi-view=

Adam is hoofd content bij Wyzowl. Adam leidt een getalenteerd, onverschrokken team van schrijvers en houdt van video, groeimarketing, merkverhalen vertellen en naar zichzelf verwijzen in de derde persoon.

Bijna iedereen die verstand heeft van internet heeft wel eens gehoord van ‘viral gaan’. Viral gaan betekent dat uw inhoud zo enorm resoneert dat het het nieuwste grote ding in cyberspace wordt. Wanneer uw inhoud wordt geliket, geretweet, opnieuw gepubliceerd, becommentarieerd, geblogd en besproken – meer weergaven verdienen dan u had gedacht.

Deze goede plek is niet gemakkelijk te bereiken, vluchtig en voor het grootste deel niet duurzaam.

Hier zijn vijf redenen waarom het een slechte strategie is om viral te gaan en hoe het het publiek dat je probeert aan te trekken daadwerkelijk afstoot.

1. Wanneer u zich op een massapubliek richt, kunt u uw doelgroep gemakkelijk missen.

Uw ideale klanten hebben specifieke voorkeuren, verlangens, angsten, problemen en interesses. Als ze zichzelf niet in uw inhoud zien, heeft het geen betekenis of aantrekkingskracht –

en niets doen om een ​​duurzame relatie op te bouwen.

Vergelijk dat met inhoud met een veel beperktere reikwijdte, ontworpen om een ​​specifiek publiek aan te spreken in een taal die ze van nature gebruiken om hun situatie te beschrijven. Ja, je sluit met opzet een enorm aantal potentiële kijkers uit, maar degenen die je wel bereikt, hebben meer kans om verbinding te maken.

2. Social media gaat over sociaal zijn; viral gaan gaat helemaal over jou.

Wanneer u zich richt op het verkrijgen van zoveel mogelijk aandelen, bent u de focus kwijtgeraakt op het creëren van waarde voor uw specifieke doelgroep. Je bent uit het gesprek gestapt en hebt van sociale media een ander uitzendmedium gemaakt. Mensen kunnen dat voelen, en het is een afknapper als ze op zoek zijn naar zinvolle interactie.

Een belangrijk onderdeel van de sociale-media-ervaring is het delen van de inhoud van andere mensen en het reageren op berichten – twee activiteiten die niets doen om uw eigen inhoud in de gaten te houden, maar genoeg doen om een ​​betrokken gemeenschap van volgers en potentiële klanten op te bouwen.

En raad eens? Door je te concentreren op het opbouwen van een gemeenschap in plaats van het krijgen van virale resultaten, krijg je misschien meer aandelen in het proces.

3. Wanneer viral gaan je bestemming is, mis je de reis.

Het opbouwen van relaties op sociale media is hetzelfde als het opbouwen van relaties ergens anders. Het kost tijd, doorzettingsvermogen en consistentie. Als je al je aandacht besteedt aan het maken van een bepaald stuk en je zorgen maakt over de resultaten, zou je momentum kunnen verliezen bij het langzaam bouwen. Bevredigende betrokkenheid gebeurt met één tweet, deel of opmerking tegelijk.

Je mist misschien ook de subtiele signalen die je publiek de hele tijd geeft, zowel met hun acties als. Doe de moeite om na verloop van tijd te observeren welke inhoud een snaar raakt bij het soort mensen dat u het liefst wilt bereiken.

4. Je creëert onnodige druk.

Bedrijven hebben miljoenen dollars en eindeloze uren besteed aan het creëren van virale inhoud die geen grip had. Anderen brachten slechts enkele momenten door, gebruikten gratis tools en bereikten internetsterrendom. Beide zijn een mysterie en er is geen gegarandeerde formule om viraal te gaan.

Wat als u in plaats daarvan uzelf onder druk zou zetten om hoogwaardige inhoud te maken die waardevol en vermakelijk is voor uw ideale klanten, en uw best deed om deze inhoud voor die mensen te krijgen? Er is absoluut geen nadeel om uw publiek te laten zien dat u om hun interesses en zorgen geeft en ze begrijpt.

Mensen kunnen je belonen door de inhoud door te geven, maar wat belangrijker is, is dat je ze een goede reden hebt gegeven om terug te komen op het gesprek. Het doel is dat ze er nog steeds zijn als het tijd is om een ​​aankoop te doen.

5. Je hecht meer waarde aan kwantiteit dan aan kwaliteit.

Als je ernaar streeft om zoveel mogelijk ‘oogbollen’ te krijgen in plaats van echte connecties te maken, negeer je het belangrijkste deel van de persoon die je probeert te bereiken.

In een post waarin auteurs worden gewaarschuwd dat ze zich te veel zorgen maken over viral gaan, schrijft Dan Blank: “Waarom zouden we de waarde van een mens ontleden voor het lichaamsdeel dat ziet, maar niet de hersenfunctie die analyseert of het hart dat erom geeft?”

Wat betekent internetsterrendom eigenlijk? Zal een van die mensen je herinneren of hoog genoeg van je denken om zaken met je te doen? Zijn oogbollen gelijk aan aankopen?

Wanneer u inhoud maakt om uw bedrijf te promoten of uw producten en diensten aan geïnteresseerde klanten uit te leggen, richt u dan op de ene set oogbollen die nu voor u staat, niet op degenen waarvan u hoopt dat ze deze later zullen zien wanneer deze viraal gaat.

0 Shares:
You May Also Like