Waarom snoerknippen nog steeds beter is dan kabel, zelfs bij prijsstijgingen

huluui

Telkens wanneer een streamingdienst de prijzen verhoogt, is het verleidelijk om te denken dat je beter terug kunt kruipen naar de kabel.

Je hebt misschien een paar weken geleden dergelijke gedachten gehad, bijvoorbeeld toen Hulu een prijsverhoging van $ 5 per maand aankondigde voor zijn live tv-service, waardoor de kosten vanaf 21 december werden verhoogd tot $ 70 per maand. Dat is 75 procent meer dan wat Hulu + Live TV kostte toen het in 2017 werd gelanceerd, en hoewel de dienst meer kanalen heeft dan vroeger – en binnenkort zowel Disney+ als ESPN+ in het basispakket zal bevatten – kun je niet kiezen of om voor die extra zenders te betalen of niet.

Maar zelfs een vluchtige blik aan de andere kant van het hek laat zien dat snoeren doorknippen nog steeds een betere deal is. Kabel wordt ook steeds duurder en in tegenstelling tot diensten als Hulu krijg je niet meer waar voor je geld als de prijzen stijgen.

Een verhaal van twee prijsstijgingen

Zelfs vóór de aanstaande prijsstijging bundelde Hulu zijn on-demand-service – een waarde van $ 7 per maand – al zonder extra kosten met zijn live tv-service, en abonnees konden zowel Disney+ als ESPN+ toevoegen voor een extra $ 8 per maand, waardoor de prijs tot $ 73 per maand. Voor abonnees die al de volledige Disney-bundel hadden, bespaart Hulu’s nieuwe prijs $ 3 per maand. (Klanten krijgen automatisch het verschil bijgeschreven, op voorwaarde dat beide accounts hetzelfde e-mailadres gebruiken.)

Ter vergelijking: traditionele tv-aanbieders verhogen de prijzen zonder er nieuwe waarde voor terug te geven. Het nieuwste voorbeeld is Comcast, dat eerder deze week zijn eigen prijsverhogingen aankondigde.

Zoals opgemerkt op Reddit, zullen de kosten van Comcast’s basis “Digital Starter” tv-dienst op 1 januari stijgen van $ 62,45 tot $ 65,45 per maand in de omgeving van Chicago, maar de kabelgigant verhoogt ook zijn stiekeme vergoedingen. De vergoeding voor tv-uitzendingen van Comcast stijgt van $ 16,20 naar $ 19,75 per maand, terwijl de regionale sportkosten voor de regio Chicago stijgen van $ 14,45 naar $ 17,30 per maand. Comcast’s tv-verbindingskosten, die van toepassing zijn op uw eerste kabelbox of streaming-speler, stijgen ook naar $ 8,50, $ 1 meer dan voorheen.

Dat komt neer op een prijsstijging van $ 10,40 per maand en een totale tv-rekening van minstens $ 111 per maand, waarbij meer dan een derde van de kosten afkomstig is van niet-geadverteerde vergoedingen. DVR-service voegt ondertussen nog eens $ 10 per maand toe aan de rekening, en de kosten om extra kabelboxen te huren bedragen nu $ 8,50 per maand.

Houd er rekening mee dat de prijsstijgingen niet in alle markten exact hetzelfde zullen zijn. Phillip Swann merkt op dat Comcast de regionale sporttarieven niet verhoogt in Connecticut en delen van New Jersey, waar het onlangs MSG Networks heeft laten vallen. Omgekeerd meldt Multichannel News dat op een markt in New Hampshire de kosten voor tv-uitzendingen met $ 5 zullen stijgen, tot maar liefst $ 24,95 per maand.

De algemene opwaartse trend is echter duidelijk en strekt zich uit tot andere providers dan alleen Comcast. De prijzen voor Dish Network stegen medio november ook met $ 5 per maand over de hele breedte, en hoewel andere providers nog geen prijsverhogingen voor het nieuwe jaar hebben aangekondigd, moet je niet verbaasd zijn als ze dat wel doen; Charter en DirecTV kondigden eind 2020 tariefverhogingen aan, net als een jaar eerder. Het resultaat zal hogere prijzen zijn voor tv-diensten die alleen maar in waarde afnemen, vooral omdat de beste programma’s overstappen op zelfstandige streamingdiensten (waaronder Disney+ en Hulu).

disney plus imax verbeterd

De gevaren van bundelbloat

Dat wil niet zeggen dat de prijsstijging van Hulu helemaal geweldig nieuws is. Elke keer dat een streamingdienst meer kanalen of nieuwe functies toevoegt, kan dit leiden tot nog meer prijsstijgingen op de weg. Disney heeft dit jaar al de individuele prijzen van Disney+, Hulu en ESPN+ verhoogd, en als het dit in de toekomst blijft doen, zou de rekening voor Hulu + Live TV-abonnees uiteindelijk kunnen worden betaald.

Ik ben ook bezorgd dat de verplichte bundeling van streamingdiensten een lelijk nieuw hoofdstuk vertegenwoordigt in de streamingoorlogen, waarin betaal-tv-bundels nog meer opgeblazen worden. Comcast probeerde in september al zijn Peacock Premium-service op YouTube TV te forceren, wat bijna leidde tot een black-out van NBC-kanalen in het proces. NBC gaf in dat geval gelukkig toe en de bedrijven bereikten een vervoersovereenkomst zonder incidenten, maar ik weet niet zeker wat er zou gebeuren als Disney dezelfde tactiek zou proberen te gebruiken met zijn eigen streamingdiensten. Zou YouTube, gezien het vooruitzicht ESPN, ABC, FX en andere kabelkanalen van Disney te verliezen, het lef hebben om te weigeren?

Uiteindelijk zijn concurrentie en keuze van de consument echter nog steeds krachtige krachten bij het snijden van kabels, en ze zullen waarschijnlijk een tegenmaatregel vormen tegen de ergste instincten van de tv-industrie. Als je de prijsstijging van Hulu niet leuk vindt, heb je nog steeds verschillende andere live tv-services om uit te kiezen, waaronder YouTube TV, FuboTV, Sling TV en Philo. En als die optie te duur wordt, kun je ze altijd laten varen ten gunste van goedkopere zelfstandige diensten.

Ga echter terug naar de kabel en overschakelen naar iets anders wordt gewoon een stuk moeilijker.

0 Shares:
You May Also Like