Waarom Snapchat-videomarketing je tijd niet waard is

Snapchat-Video-Marketing

Als het gaat om het opbouwen van een aanwezigheid op sociale media, baseren veel marketeers hun strategie op bewezen resultaten en branchebrede statistieken. Dat is niet anders of we nu een tweet schrijven of een Snapchat-video opnemen.

De aantrekkingskracht van sociale videomarketing is aantrekkelijk voor merken, vooral gezien het feit dat de gemiddelde persoon elke dag meer dan 1,5 uur aan videocontent bekijkt. Bovendien zegt 65% van de bedrijven die momenteel geen gebruik maken van video dat ze van plan zijn om in 2018 te starten (wat betekent dat het steeds populairder wordt).

Dat maakt het een fantastische kans om uw bedrijf te positioneren voor de doelgroep, toch?

Het lijkt er echter op dat merken selectief zijn als het gaat om het kiezen van welke videomarketingplatforms ze willen gebruiken. Wat misschien nog schokkender is, is dat Snapchat, wiens opkomst werd toegeschreven aan hun gebruik van video-inhoud, niet het favoriete platform is voor veel bedrijven. In plaats daarvan krijgen andere socialemediagiganten de voorkeur… Hoe komt dat?

In dit artikel zullen we enkele van de redenen onderzoeken waarom Snapchat wordt vermeden door videomarketeers, terwijl andere platforms floreren.

De introductie van Snapchat-videomarketing

Snapchat, dat wordt gekroond als het heilige graalplatform voor jongere videoconsumenten, was relatief nieuw in de sociale reclamewereld. Ze lanceerden pas in 2011, wat aanzienlijk later was dan sociale advertentiereuzen zoals Facebook en Twitter.

Ze bieden verschillende soorten video-inhoud, waaronder:

Verhalen

Het meest populaire type Snapchat-video-inhoud is Verhalen. Wanneer een bedrijf een account heeft aangemaakt, kunnen ze een video van 10 seconden filmen om te laten zien in hun Verhaal, dat zichtbaar is voor hun Snapchat-vrienden. Het is net als elk ander sociaal platform, waar u uw volgers kunt opbouwen en inhoud voor uw publiek kunt plaatsen.

De zelfverklaarde koningin van de sociale media, Kylie Jenner, is een grote fan van het gebruik van Snapchat-verhalen. Hier is hoe ze ze gebruikte om haar nieuwste schoonheidslancering aan te kondigen:

GeoFilters

Tegenwoordig wordt het als ongewoon beschouwd om door een social-mediaplatform te scrollen en niet minstens één ‘selfie’ met een filter-overlay te zien. De meeste van deze filters komen via Snapchat – en merken hebben de mogelijkheid om hun eigen filters te maken.

Met GeoFilters kan iedereen in een bepaalde nabijheid hun foto’s overlappen met een merkfilter. Dus als je een fysieke winkel hebt waar je het bewustzijn over wilt vergroten, kan dit een geweldige manier zijn om je bedrijf via Snapchat te promoten!

Snapchat-advertentie

Adverteren

Net als de inhoud die je ziet wanneer je door je Facebook-nieuwsfeed scrolt, biedt Snapchat videoadvertenties aan merken.

Door het plaatsen van Snap Ads kunnen bedrijven hun inhoud laten zien in de feeds van mensen en tussen de verhalen van hun vrienden.

Hier is een voorbeeld van LG die Snap Ads gebruikt, getoond tussen een Story-collectie:

Waarom gebruiken we geen Snapchat-marketing?

Met zoveel video-inhoudsindelingen om uit te kiezen en maar liefst 173 miljoen dagelijkse gebruikers, zal het je misschien verbazen te horen dat merken afzien van Snapchat-marketing.

In feite heeft slechts 11% van de marketeers het gebruikt, en 27% van hen vond het effectief. Het is een van de weinige sociale platforms die het gebruik van videomarketing in 2018 zal verminderen, met minder dan 10% van plan om het te gebruiken.

Ter vergelijking: 70% van de marketeers is van plan om in 2018 Facebook Video te gebruiken, 40% is van plan Twitter Video te gebruiken en 44% is van plan Instagram Video te gebruiken.

Maar waarom kiezen we voor Snapchat-videomarketing en kiezen we in plaats daarvan voor de grotere platforms?

Het is duur

Als we nadenken over het rendement op investering (ROI) voor sociale videoadvertenties, willen we zo min mogelijk geld uitgeven en de best mogelijke resultaten behalen. Dat is het teken van een geweldige marketingcampagne, toch?

Dat kan een lastige taak zijn om onder de knie te krijgen als je Snapchat gebruikt.

Veel bedrijven en merken schuwen Snapchat – met name hun advertentieaanbod – om één simpele reden: de kosten.

Vanaf $ 10k per maand en enorm variërend, afhankelijk van de vereisten, wijst Snapchat kleinere bedrijven af ​​met beperkte budgetten. Laten we eerlijk zijn: zelfs grote bedrijven zijn misschien bang om zoveel geld in een enkele videomarketingcampagne op één enkel platform te steken!

De buitensporige kosten voor Snap Ads betekenen dat bedrijven zich wenden tot andere platforms, zoals Facebook, waarmee merken hun producten en diensten kunnen adverteren voor slechts £ 5 per dag. Dit maakt het veel kosteneffectiever voor prijsbewuste merken en een mogelijke reden voor de achteruitgang van Snap Ads.

De demografie is beperkt

Succesvolle marketingcampagnes zijn afgestemd op hun buyer persona’s en ideale klantprofielen. Als je ideale demografie geen millennials zijn met een passie voor sociale media, dan is Snapchat geen optie.

Dat komt omdat het Snapchat-publiek extreem beperkt is. Slechts 2% van de gebruikers is ouder dan 55, en de grootste demografische leeftijd (veruit!) is 18-24-jarigen, die 37% van hun publiek uitmaken. Bovendien is de Snapchat-app niet beschikbaar op Linux- of Windows Mobile-telefoons.

Het nichepubliek van Snapchat betekent dat niet alle bedrijven hun publiek kunnen exploiteren met video-inhoud en advertenties. Hoewel het perfect is voor op millennials gerichte inhoud, zouden merken moeite hebben om reclame te maken voor producten voor mensen buiten die demografie, zoals kinderfietsen of kunstgebitten!

De levensduur van uw inhoud is beperkt

Toen Snapchat voor het eerst op het toneel verscheen, hadden ze een enorme onderscheidende factor die hen onderscheidde van andere videocontentplatforms: het feit dat de levensduur van een video beperkt is en niet langer toegankelijk is nadat die tijd is verstreken.

Hoewel dit jongere mensen aantrok die zich zorgen maakten dat hun sociale gewoonten permanent zouden zijn, is het niet gunstig voor merken.

De levensduur van Snapchat-video’s is meestal niet meer dan 10 seconden. Het maken van inhoud voor zo’n korte tijd kan tijdrovend en kostbaar zijn als u moet betalen om meerdere keren voor dezelfde inhoud te adverteren.

Bovendien is 10 seconden meestal niet genoeg om indruk te maken – tenzij je een sterke boodschap en geweldige beelden hebt!

Snapchat is niet ‘sociaal’ voor merken

Hoewel Snapchat wordt gedefinieerd als een sociaal platform, is het niet zo ‘sociaal’ als andere sites. Het publiek kan niet reageren op de advertenties en adverteerders kunnen geen feedback krijgen over hun video-inhoud. Dat maakt de communicatie erg beperkt en de voordelen van een betrokken publiek afnemen.

Op sociale platforms, zoals Twitter, kunnen doelgroepen advertenties van merken delen en erop reageren. Ze kunnen de inhoud retweeten als ze ervan genieten, of rechtstreeks reageren op het merk.

Elk van deze dingen geeft een extra bonus: er is een reactie uitgelokt en het publiek van de persoon die interactie heeft gehad met uw video-inhoud kan er ook aan worden blootgesteld.

Dat betekent op zijn beurt dat u meer aandacht kunt krijgen voor uw inhoud… Gratis.

Omdat Snapchat dit sociale aspect niet toestaat en veel van de inhoud ervan verbergt, is het voor merken moeilijk om geld te verdienen aan hun verhoogde bekendheid. Ze kunnen ook geen feedback of suggesties voor verbetering van de advertenties krijgen, waardoor het aanvoelt als een steek in het duister.

Hoewel Snapchat een effectieve videomarketingstrategie blijkt te zijn voor bedrijven met vergelijkbare demografie, is het voor velen niet de eerste keuze. Het gebruik ervan zal dit jaar afnemen en veel merken kiezen voor andere sociale-mediaplatforms om hun videotalenten te laten zien.

Ga naar ons onderzoek voor meer informatie over de stand van zaken op het gebied van videomarketing in 2018. We hebben honderden marketeers gevraagd om ons hun gedachten, meningen en plannen voor dit jaar te geven, en sommige resultaten zijn zeer verrassend!

0 Shares:
You May Also Like