Waarom is mijn computer zo traag? Redenen met gemakkelijke oplossingen

Oké, dus als je onlangs hebt opgemerkt dat je computer erg traag is en niet meer reageert, dan vraag je je vast af waarom is mijn computer zo traag?. Welnu, er zijn tal van verschillende redenen achter de trage prestaties van uw computer. Om de prestaties van uw computer te herstellen, moet u de reden achter de trage prestaties vinden en vervolgens naar de oplossing zoeken. Voor het gemak van onze gebruikers hebben we enkele veelvoorkomende redenen in kaart gebracht achter de trage computer die de meeste gebruikers stoort met hun eenvoudige oplossingen.

Pro-tip: zorg ervoor dat de nieuwste Windows-updates op uw computer zijn geïnstalleerd en dat alle geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s up-to-date zijn.

Achtergrondprogramma’s controleren

De meest voorkomende reden achter de trage computer zijn de programma’s die op de achtergrond worden uitgevoerd. Er zijn enkele programma’s aanwezig die automatisch starten elke keer dat u de computer opstart. Dit probleem kan eenvoudig worden verholpen door de programma’s die op de achtergrond worden uitgevoerd te verwijderen. Om te controleren welke programma’s op de achtergrond worden uitgevoerd en hoeveel geheugen door het specifieke programma wordt verbruikt, moet u Taakbeheer openen.

Druk op de Shift + Ctrl + Esc-toets op uw toetsenbord om Taakbeheer te openen.

Achtergrond-apps uitschakelen in Windows 10

Druk op de Windows-toets + I om de instellingen te openen, ga naar Privacy en vervolgens naar Achtergrond-apps. Zorg ervoor dat onder Achtergrond-apps Apps op de achtergrond laten draaien is uitgeschakeld.

Als er bovendien een antivirusprogramma op uw computer draait, zorg er dan voor dat het correct op de achtergrond draait en uw voortgang scant. Als uw antivirusprogramma uw systeem scant, vertraagt ​​het de prestaties van uw computer. Laat de antivirus uw computer dus scannen en zodra de scan is voltooid, zult u zien dat de prestaties van uw computer automatisch zijn verbeterd.

Tijdelijke bestanden verwijderen

Wanneer een computer een programma uitvoert, worden de tijdelijke bestanden op de harde schijf opgeslagen. Door deze tijdelijke bestanden te verwijderen, kunt u de prestaties van uw computer geleidelijk verbeteren. Hiervoor kunt u de schijfopruiming of de app van derden Ccleaner op uw computer uitvoeren, die automatisch alle tijdelijke bestanden van uw computer verwijdert die niet langer nodig zijn.

Tijdelijke bestanden verwijderen in Windows 10

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen Navigeer naar het systeem en vervolgens de opslagpagina, klik op de optie Tijdelijke bestanden die aanwezig is net onder de naam en letter van het Windows 10-station. Vink hier de Windows-upgradelogbestanden, miniaturen, Microsoft Windows Defender Antivirus, tijdelijke internetbestanden aan , Windows-foutrapporten en feedbackdiagnose, en DirectX Shader Cache. Klik ten slotte op de knop Verwijderen om geselecteerde tijdelijke bestanden te verwijderen.

Het is echter mogelijk dat reinigingssoftware alleen bepaalde tijdelijke bestanden van uw computer verwijdert. Om alle bestanden te verwijderen, moet u ze handmatig verwijderen. Hiervoor kunt u het Startmenu openen en typen %temp% in de zoekbalk. Door dit te doen, wordt de tijdelijke map op uw scherm geopend. U kunt alle bestanden in de map verwijderen of geselecteerde bestanden verwijderen nadat u alle bestanden één voor één hebt doorlopen.

Maak wat ruimte vrij op uw harde schijf

Een andere veelvoorkomende reden achter de traag presterende computer is de volle harde schijf. Als u de prestaties van uw computer wilt versnellen, zorg er dan voor dat uw computer minimaal 2 GB vrije ruimte heeft. Dit zal ruimte creëren voor de wisselbestanden en tijdelijke bestanden om vrij te werken.

Ruimte vrijmaken op uw harde schijf Windows 10

1. Verwijder onnodige apps en programma’s

Druk op Windows-toets + X en selecteer apps en functies. Sorteer op grootte om te zien welke programma’s de meeste ruimte innemen. Verwijder alle programma’s die u niet gebruikt door het programma te selecteren en op “Verwijderen” te klikken.

2. Maak je bureaublad schoon

Overweeg om alle bestanden te verwijderen die u niet nodig hebtVerplaats bestanden en mappen naar een externe schijf of een andere schijf. Opnieuw zal u weinig ruimte op uw harde schijf vrijmaken wanneer u ze verwijdert en de prullenbak leegt.

3. Gebruik het hulpprogramma Schijfopruiming

Start Schijfopruiming door Cortana te vragen of het te selecteren in uw zoekvak. Kies “Drive: C” om de taak uit te voeren, die enkele minuten in beslag zal nemen – of langer als het uw eerste keer is.

Controleer op slechte harde schijf

Soms, als uw harde schijf slecht, beschadigd of gefragmenteerd is, zal deze niet perfect kunnen presteren en dit zal uiteindelijk de prestaties van uw computer vertragen. Om het probleem met de slechte harde schijf te controleren, kunt u de volgende methoden proberen:

Controleer op fysieke schade – U kunt uw harde schijf uit uw computer verwijderen om fysieke schade aan de harde schijf te controleren.

Voer defragmentatie uit – U kunt de defragmentatiesoftware gebruiken om ervoor te zorgen dat de gegevens perfect worden geordend op uw harde schijf.

Hulpprogramma’s van derden gebruiken – U kunt andere tools van derden gebruiken om de harde schijf te testen op allerlei soorten fouten.

Voer het hulpprogramma Schijfcontrole uit

Nogmaals, een ingebouwde Windows-opdrachttool genaamd CHKDSK kan u helpen gegevens uit slechte sectoren te herstellen en ze uit te sluiten van toekomstig gebruik.

Open de opdrachtprompt als beheerder, voer de volgende opdracht uit om gegevens te herstellen en fouten op te lossen: chkdsk c: /F /r (voor je C: schijf). Enter ja wanneer gevraagd, en CHKDSK zal worden uitgevoerd zodra u uw computer opnieuw opstart.

Virussen scannen

Als uw computer is geïnfecteerd met virussen, heeft dit ook invloed op de prestaties van uw computer en wordt deze langzamer. Bovendien, als u geen antivirusprogramma op uw computer hebt geïnstalleerd, krijgt u waarschijnlijk nog meer te maken met aanvallen van virussen. Om het virus op uw apparaat te detecteren, kunt u er antivirussoftware op installeren of u kunt verschillende online scanwebsites gebruiken om de status van virussen op uw computer te controleren. Zodra u de virussen van uw systeem hebt verwijderd, moet u antivirussoftware van goede kwaliteit op uw computer installeren om de veiligheid van uw apparaat te garanderen.

Malwarescan uitvoeren

Tegenwoordig zijn spyware en andere malware een zeer cruciaal probleem dat computers op verschillende manieren heeft aangetast. Malware-aanvallen zijn veel gevaarlijker en moeilijker op te sporen dan virusaanvallen. Dus als er een antivirusscanner op de computer is geïnstalleerd, raden we aan om ook een malwarescan uit te voeren. U kunt vandaag verschillende malwarescanners online downloaden en de prestaties van uw computer verbeteren door deze te beschermen tegen malware-aanvallen.

Beschadigde Windows-systeembestanden herstellen

Als u bij het opstarten een fout met een blauw scherm of een zwart scherm ervaart, loopt Windows 10 vast of kunnen programma’s niet worden geopend met verschillende fouten. Er is een kans dat beschadigde ontbrekende systeembestanden het probleem veroorzaken en de systeemprestaties beïnvloeden. In dergelijke gevallen draait u Deployment Image Service and Management Tool (DISM) en System File Checker (SFC)
help bij het scannen en vervangen van beschadigde ontbrekende systeembestanden door de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder. Voer de opdracht dism.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth uit en laat 100% het scanproces voltooien. Typ vervolgens de opdracht sfc / scannow en druk op de enter-toets. Zodra het scanproces is voltooid, verlaat 100 de opdrachtprompt en herstart je computer.

Hardwareproblemen oplossen

Als uw apparaatbeheer een probleem heeft, kan dit ook de prestaties van uw computer beïnvloeden. U moet er dus voor zorgen dat uw Apparaatbeheer geen problemen ondervindt. Als er een probleem is, moet u dit onmiddellijk oplossen en de snelheid van uw gadget verhogen.

Om de SMART-status van uw schijf handmatig te controleren, hebt u een hulpprogramma van derden nodig, zoals CrystalDiskInfo. Onder Schijf, selecteer de schijf die u wilt scannen en noteer de gezondheidsstatus van uw schijf.

Pro-tip: Bovendien verbetert het upgraden van uw oude HDD met een solid-state drive (SSD) de prestaties van uw computer aanzienlijk.

Nu, wanneer u dacht waarom mijn computer traag is, kunt u proberen de reden achter de trage prestaties van uw computer te achterhalen en deze snel op te lossen. Het is erg belangrijk om een ​​goed presterend computersysteem te hebben om al uw werk soepel uit te voeren. Onthoud dus altijd deze zeven veelvoorkomende ideeën om de prestaties van uw computer te verbeteren.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like