Waarom Google-schermen van derden geen toegang meer hebben tot webpagina’s

Lenovo Smart Display

Gebruikers van Lenovo Smart Displays en andere externe beeldschermen aangedreven door Google Assistant klagen al weken dat hun apparaten geen weblinks meer kunnen openen. Nu weten we waarom.

Zoals voor het eerst opgemerkt door 9to5Google, heeft Google onlangs zijn ondersteuningspagina bijgewerkt met details over hoe u toegang krijgt tot internet op zijn slimme schermen.

De pagina geeft nu aan dat “vanaf 2022” surfen op het web alleen werkt op door Google Assistent aangedreven slimme schermen die de SafeSearch-functie van Google ondersteunen, die volwassen inhoud filtert die in zoekresultaten verschijnt. Voor nu sluit dat vrijwel elk door Google aangedreven smart display uit dat geen Nest Hub of Nest Hub Max is.

Als u een weblink op een Google-display van derden wilt openen, moet u dit nu doen door de link naar uw telefoon te verzenden.

In een bericht op het ondersteuningsforum van Google Assistent ging een vertegenwoordiger van Google dieper in op:

De eerste klachten over de weggevallen functie doken vorige maand op op de ondersteuningsforums van Google. Gebruikers meldden dat ze een foutmelding kregen met de volgende tekst: “Kan niet worden weergegeven; Websites zijn uitgeschakeld voor dit apparaat’, samen met een verbroken ondersteuningslink.

Voorheen konden gebruikers van niet-Google-smartdisplays browsen op het web inschakelen onder de instellingen voor digitaal welzijn van het apparaat, maar die optie is onlangs verdwenen.

Browsen op het web op niet-Google-schermen is niet de enige smart device-functie die Google de afgelopen weken heeft losgemaakt.

Begin januari trok Google abrupt de mogelijkheid van zijn slimme luidsprekers om het volume van Google-luidsprekergroepen aan te passen. Die verandering vond plaats kort nadat Google een sleutelronde verloor in een patentgeschil met Sonos over de draadloze luidsprekertechnologie van het bedrijf.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like