Waarom Charter en Comcast de volgende Roku . willen zijn

Comcast Flex streaming box

Twee van de grootste kabelexploitanten in de VS hebben zojuist hun krachten gebundeld om deel te nemen aan de revolutie van het snijden van kabels, een even slimme als contra-intuïtieve zet.

Charter en Comcast vertelden investeerders woensdag over hun nieuwe 50-50 joint venture, waaronder het Xfinity Flex-streamingplatform van Comcast, de door HiSense vervaardigde XClass-tv’s, de door advertenties ondersteunde Xumo-streamingservice en natuurlijk NBC’s Peacock.

Ondertussen zal Charter (dat opereert onder het merk Spectrum) een coole $ 900 miljoen op tafel brengen, om nog maar te zwijgen van toegang tot zijn ongeveer 32 miljoen abonnees in 41 staten.

Door de nieuwe samenwerking zullen Comcast’s XClass 4K-tv’s, die worden aangedreven door Comcast’s Flex-streamingbesturingssysteem – ja, shades of Roku en zijn Roku-tv’s – beschikbaar worden gesteld “via nationale retailpartners” en “mogelijk” Comcast en Charter zelf.

Charter zal ondertussen beginnen met het aanbieden van Comcast’s Flex-streamingapparaten en stemafstandsbedieningen (hmm, maakt Roku die ook niet?) al volgend jaar.

Hoewel de twee kabelreuzen – Charter is de op één na grootste kabelexploitant in de VS, direct achter Comcast – middelen zullen delen als het gaat om streaming, blijven hun breedband- en kabeldiensten gescheiden.

Waarom werken Charter en Comcast samen? Eenvoudig. Terwijl het traditionele kabelmodel voor betaal-tv aan het uitsterven is, hebben de meeste snoersnijders nog steeds kabel nodig voor hun internet – en inderdaad, zoals The Street opmerkt, hebben de grote kabelexploitanten net zoveel breedbandklanten gekregen als ze hun loon hebben verloren -TV abonnees.

Dus in plaats van de streamingoorlogen af ​​te staan ​​aan Amazon en Roku, die beide hun eigen streamingplatforms, settopboxen, tv’s en door advertenties ondersteunde streamingdiensten aanbieden, willen Charter en Comcast wat streamingjus voor zich.

Inderdaad, Comcast serveert zijn Xfinity Flex-streamingbox al jaren aan zijn abonnees, en met die box komt het Flex-platform en de bijbehorende streaming-inkomsten. Ondertussen arriveerden de betaalbare XClass-tv’s van Comcast vorig jaar in de VS en het VK, klaar om te concurreren met Roku TV-modellen.

Door de krachten te bundelen met Comcast, krijgt Charter een gemakkelijke toegang tot de markt voor streamingplatforms, terwijl Comcast een duik neemt in het 41-statengebied van Charter, om nog maar te zwijgen van de enorme oorlogskas.

Zeg wat je wilt, maar het is slim zakendoen – en daarom doen de snoersnijders van de toekomst misschien al hun streaming via Big Cable.

0 Shares:
You May Also Like