Waar gaan verwijderde bestanden naartoe op Windows 10? Laten we het vinden

Terwijl u uw dagelijkse routine op uw computer uitvoert, komt u ongetwijfeld bestanden en mappen tegen die u hebt gebruikt en niet langer kritisch bent. Sommige van deze bestanden kunnen ook duplicaten zijn van andere. Als gevolg hiervan moet u ze mogelijk verwijderen en alleen de originelen behouden.

Ook verwijderen mensen bestanden van de harde schijven van computers om meer ruimte en ruimte te creëren voor nieuwe en belangrijkere. Of u nu met Windows 10 of andere systemen werkt, door meer ruimte op uw harde schijven te creëren, wordt uw computer ook sneller, naast andere voordelen. Maar waar gaan verwijderde bestanden op Windows 10 naartoe?

Vind verwijderde bestanden in Windows 10

Je hebt misschien enkele methoden voor gegevensherstel geleerd via de bovenstaande link, maar vraag je toch af waar je verwijderde bestanden naartoe gaan. Je realiseert je ook dat het veel gemakkelijker is om bestanden te verwijderen dan om ze terug te krijgen van onze computer. Laten we u laten zien waar verwijderde bestanden op Windows 10 naartoe gaan.

Prullenbak

Windows 10 wordt geleverd met een Prullenbak. Deze tool in uw Windows 10-systeem slaat tijdelijk alle bestanden op die u van de harde schijf verwijdert. Hier worden de bestanden zo lang opgeslagen als u wilt, en u kunt besluiten ze terug te zetten naar hun oorspronkelijke opslaglocaties.

Het idee is om uw bestanden na verwijdering veilig op te slaan als u van gedachten verandert en ze wilt herstellen en opnieuw wilt gebruiken. Anders kunt u de verwijderde bestanden volgen en ze permanent uit de prullenbak verwijderen.

Dus als je je afvraagt ​​of je verwijderde bestanden nog kunt herstellen, ga dan niet te ver. Zoek het prullenbakpictogram op uw bureaublad of ga naar het tabblad Zoeken en typ prullenbak. Open de prullenbak en blader om de bestanden te zoeken die u onlangs hebt verwijderd of de bestanden die u wilt herstellen. Markeer de bestanden en tik op “geselecteerde herstellen” om uw bestanden terug te krijgen.

Raak dus niet in paniek, of je nu bestanden verwijdert die je al hebt gebruikt of gewoon willekeurig bestanden verwijdert om meer ruimte op je harde schijf te creëren. Dit komt omdat de bestanden automatisch naar de prullenbak worden gestuurd en u ze indien nodig snel terug kunt krijgen.

Prullenbakken

Mogelijk gebruikt u geen Windows 10-machine, maar hebt u een Mac of zelfs een tablet. Hier kom je vuilnisbakken tegen. Ze lijken op prullenbakken en zijn ook beschikbaar als apps van derden. Je kunt daarom gemakkelijk prullenbakken downloaden en installeren vanuit de Apps store. Als je prullenbakken hebt, kun je ze op dezelfde manier gebruiken als de Prullenbakken in Windows 10.

Waar gaan bestanden naartoe nadat ze uit de Prullenbak zijn verwijderd?

Wanneer u normaal gesproken een bestand of map verwijdert, gaat het naar de Prullenbak die u van daaruit gemakkelijk kunt herstellen. Maar wat als u de prullenbak leegt of het bestand permanent verwijdert met shift + Delete, waar blijven permanent verwijderde bestanden? Het vergelijkbare antwoord is dat de bestandsinhoud nog steeds op dezelfde plaats blijft, maar de relevante informatie is gemarkeerd als onzichtbaar.

Kan ik verwijderde bestanden herstellen?

We hebben al vermeld dat herstel van verwijderde bestanden mogelijk is. Het proces is echter veel eenvoudiger als de bestanden nog steeds beschikbaar zijn in de prullenbak of prullenbak.

Als u echter de bestanden hebt opgevolgd en ze permanent uit de prullenbak hebt verwijderd, moet u een van de beste software voor gegevensherstel. Voor de beste resultaten is Disk Drill, ontwikkeld door CleverFiles, veelzijdige software voor gegevensherstel waarop u kunt vertrouwen. We laten u zien hoe u deze software kunt gebruiken om uw verwijderde bestanden te herstellen.

Hoe herstel ik verwijderde bestanden?

Gebruik Disk Drill ontwikkeld door CleverFiles voor succesvol verwijderd gegevensherstel op pc. Om dit te doen, moet u ervoor zorgen dat u de software op uw Windows 10-pc hebt gedownload en geïnstalleerd en volgt u de onderstaande stappen om uw bestanden te herstellen.

Stap 1: Start Disk Drill en kies de harde schijf waar de bestanden zijn verwijderd

Open Disk Drill en selecteer de harde schijf uit de lijst. Dit zou het station moeten zijn van waaruit uw bestanden zijn verwijderd.

Stap 2: Scan de harde schijf

Klik op de knop “Herstellen” om het scanproces te starten.

Stap 3: Bekijk een voorbeeld van de bestanden

Bekijk een voorbeeld van de bestanden die in uw resultaten worden weergegeven. Controleer de lijst zorgvuldig en zoek uit of de bestanden die u bent kwijtgeraakt zich daar bevinden.

Stap 4: Kies de bestanden voor herstel

Selecteer de bestanden die u wilt herstellen en kies een aangewezen opslaglocatie om ze op te slaan.

Stap 5: Herstel de verwijderde bestanden

Klik nu een tweede keer op “Herstellen” en laat de software de bestanden herstellen en naar een nieuwe locatie sturen.

Onthoud dat bestandsherstel vanaf de pc mogelijk is omdat de bestanden die u verwijdert naar een andere locatie op de harde schijf worden verplaatst. Wanneer de bestanden echter worden overschreven, wordt het moeilijker om ze te herstellen.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like