Vrij goede dingen in een vrij klein pakket

jbl link music hero black

De JBL Link Music is een slimme speaker in zowel design als marktpositionering. Het is een grote waarde voor de persoon die niet veel wil betalen voor een goed klinkende slimme luidspreker. Wees echter gewaarschuwd; De app van JBL is onhandig en het opstarten kan traag zijn. Hé: je geeft, je krijgt.

De Link Music is het instapmodel in de slimme luidsprekerlijn van JBL, maar doet niet veel af aan de geluidsprestaties. Dit kleine ding is vooral rijp voor plaatsing in de open lucht en houdt zich aan de klassieke JBL signature sound-shaping: denk warm, helder en vooruitstrevend. En het levert de goederen in een gelijkmatig verdeeld 360-graden patroon, dankzij een naar beneden gerichte, high-excursion 2,5-inch ronde driver aangedreven door een 20-watt digitale versterker met digitale signaalverwerking, en twee ovale passieve radiatoren tegenover links en rechts.

Met slechts één actieve driver is de output van de luidspreker strikt mono. Hoewel een combo-punch waarschijnlijk super zou klinken, kun je geen twee Links koppelen voor stereo.

jbl link muziek vs google home nummer 2

Stap een paar meter naar achteren van de Link en het geluidsveld gaat echt open om de kamer te vullen, met een speciale zing en balans wanneer het wordt aangezwengeld tot een middelhoog niveau. De auditieve presentatie is niet zo vet-klinkend als een Sonos One of Bose Home Speaker 300, maar met minder dan de helft van de prijs van $ 200 van die rivalen, komt het dichtbij genoeg voor plezierige rock, folk, jazz, hiphop en zelfs hoity- toity klassieke muziek entertainment.

JBL’s typische midrange bult duwt zang en keelachtige kopersolisten naar voren. Citizen Cope’s rap/rockende politieke tirade “Contact” viel echt op met een betere helderheid op de Link Music dan op een Sonos One, en hij klonk bijna net zo duidelijk op de JBL als op de helderder blaffende Bose Home Speaker 300.

Toen ik de ultieme (106-track!) Bruce Springsteen-concertset “The Live Series Collection” (nieuw ontdekt op Napster) speelde, werd ik keer op keer getroffen door hoeveel ik (en) Clarence Clemons’ in-your-face concertsaxofoon voelde (en) jammerend. Er is ook genoeg extensie aan de onderkant (tot 60 Hz) in een Link Music om de kamer te laten deinen op een electro-dance pop-thumper zoals Dua Lipa’s “Hallucinate”, te vinden op een nieuwe Spotify-hitlijst.

jbl link muziek top

Deze machtige mijt wordt nu regelmatig afgeprijsd tot $ 79,95 (minder dan de oorspronkelijke adviesprijs van $ 119,95), en vinkt ook een aantal functies aan waar je misschien op hoopt in een slimme luidspreker. Draadloos verbinding maken met een thuisnetwerk via dual-band wifi (802.11ac, maar geen ethernetpoort), een JBL Link Music draait op het Google Home-platform, neemt signalen van een iOS 11.0+ of Android OS 5.0+ app en van Door Google Assistent ondersteunde spraakopdrachten. Het is dus ontworpen om veel meer te doen dan alleen muziek, internetradio, nieuws en podcasts binnen te halen. Je kunt de Google Assistent ook vragen om een ​​recept te serveren; beantwoord een brandende vraag; of beveel de lichten, thermostaten, zonwering en deursloten in je slimme huis om hun ding te doen.

Het ontwerp van de luidspreker is niet controversieel en past in elk interieur. Het is een doosachtige maar afgeronde behuizing met een diameter van 4,1 inch en een hoogte van 5,3 inch, verpakt in akoestisch neutraal zwart of grijs getextureerd luidsprekerdoek. Een rij LED’s knippert aan de voorkant wanneer je het ding wakker maakt met een “Hey Google” -commando Flush plus / min-knoppen op de rubberen bovenkant van de luidspreker regelen het volume, terwijl een serieuze, in het midden gemonteerde Google Assistant-knop het afspelen en alarmen regelt en tijdopnemers. Een rubberen onderkant zorgde ervoor dat dit ding niet over de toonbank kroop, zelfs toen de Springsteen-crew in een zielschokkende, aardschokkende revival-modus was op “The Detroit Medley” en “Higher and Higher”.

Aan de achterkant bevindt zich een klein paneel met Bluetooth-connectiviteit en microfoon aan/uit-schakelaars en de stroomlijnconnector, de laatste ongeveer 2,5 cm vanaf de onderkant van de luidspreker. Die plaatsing is niet zo schoon en netjes als een stroompoort aan de onderkant zou zijn, maar de productontwerpers zijn erin geslaagd om alle elektrische lef in de Link Music-kast te stoppen, dus er is geen onhandige stroomwrat aan het andere uiteinde van de platte lijn kabel waar deze in een stopcontact wordt gestoken. Hoop je ook op batterijspel? Niet voor deze prijs.

jbl link muziek mute-knop op achterkant

De Google Home-app moet zijn geïnstalleerd en een account is ingesteld op je smartphone of tablet om de show op gang te brengen. U wordt ook vriendelijk gevraagd om een ​​paar zinnen in de twee pinhole-microfoons van de spreker te mompelen, zodat de Link Music u daarna persoonlijk kan begrijpen en erop kan reageren. Er kunnen maximaal zes gebruikersstemmen afzonderlijk worden geregistreerd. Als je dit al hebt gedaan met andere slimme luidsprekers van Google Assistent, hoef je jezelf niet te herhalen. Ondanks de Bluetooth-connectiviteit heeft de Link Music geen speakerphone-mogelijkheden.

Naast het afspelen van muziek, identificeerde Google Home ook de Link Music-luidspreker en probeerde deze te verbinden met compatibele apparaten die hij op mijn thuisnetwerk zag (beetje griezelig), waaronder een slim deurslot van Schlage en een slimme thermostaat van Honeywell. Als het klaar is, is het rijp en klaar om een ​​”wakker worden”- of “ik ben thuis”-missie aan te gaan, met vooraf ingestelde (of door de gebruiker aangepaste) commandoreeksen die bijvoorbeeld Philips Hue-lampen laten oplichten en het radionieuws aanzetten . Ouderlijk toezicht kan ook worden opgelegd – waarbij het geluid automatisch wordt uitgeschakeld – wanneer het kinderstemmen herkent die om de verkeerde dingen vragen.

Met zo’n diversiteit aan doelen komt wat app-ruwheid en gebruikersverwarring bij het uitvoeren van de belangrijkste muziek dienende klusjes met zich mee.

jbl link music vs sonos one nummer 2

Ja, het is mogelijk om een ​​thuisnetwerk te maken met luidsprekers van hetzelfde platform van verschillende makers. Ik had ook een Google Home van vergelijkbare grootte maar sonisch inferieur (en nu stopgezet) en een grotere maar minder veelzijdige JBL Link 300 in een multi-roomtest met de Link Music. Maar het opzetten hiervan was een moeizaam proces waarbij een paar pogingen nodig waren om een ​​luidsprekergroep te creëren die dan collectief zou starten met een simpele stem of een getikt commando.

Ik heb ook gemerkt dat deze speakers serieus in slaap vallen. Bij het opstarten kan het wel drie minuten duren voordat alle drie de luidsprekers worden herkend en toegankelijk zijn op het app-scherm, waarbij de Google-assistent zich verontschuldigt: “Hmmm … Er is iets misgegaan. Probeer het over een paar seconden opnieuw.” (Het platform herkende in ieder geval een storing en repareerde deze proactief.)

In mijn drukke wifi-thuisomgeving had de JBL Link Music bij het opstarten soms ook last van een sputterend geluid in de machine dat enkele seconden tot zelfs een volledig nummer kon duren. Dit probleem met signaalinterferentie kwam vaker voor bij het proberen van een groepsstream met meerdere luidsprekers. Door de show opnieuw te starten en de show te beperken tot alleen de JBL Link Music-luidspreker, werd het afspelen van Bob Dylan’s toepasselijk genaamde nieuwe ‘Rough and Rowdy Ways’, ingesteld op Google Play Music, rechtgezet. Ik denk dat twee of meer op elkaar afgestemde Link Music-luidsprekers waarschijnlijk beter zouden samenwerken en beter samenwerken dan een rag-tag-assemblage van nieuwe en oude luidsprekers.

jbl link muziek top 2

Toen de sterren op één lijn lagen, herinnerde de Link Music zich vriendelijk hoe ik eerder aan het programma had gewerkt: terugkeren naar een vooraf geselecteerde luidsprekergroep en muziek, en perfect synchroon spelen met luidsprekers in aangrenzende kamers of zelfs een verdieping of twee verderop.

Een ergernis is het ontbreken van een gemakkelijk toegankelijk menu in de Google Home-app voor het bladeren, ontdekken en selecteren van muziekinhoud, zoals ik heb leren vertrouwen in de obsessief op entertainment gerichte apps voor Sonos en Bose slimme luidsprekers.

Dat is minder een probleem als je weet wat je wilt horen en abonnementen hebt op de juiste diensten. Met een Link Music-luidspreker kun je mondeling verzoeken uitspreken naar gratis en betaalde versies van Google Play Music, YouTube Music, Spotify en Pandora, plus de abonnementgebaseerde Deezer, SiriusXM en Apple Music.

Tune-In is de standaard aggregator/zoekmachine voor gratis internetradiostations op de Link Music-luidspreker (mis onze complete gids voor internetradio niet), en het werkte nog nauwkeuriger met Google Voice Assistant dan Alexa (op andere luidsprekers) ) bij het begrijpen van mijn verzoeken met Philly-accenten.

Verschillende andere muziekdiensten die ik leuk vind, konden niet worden geselecteerd via Google Home: Amazon Music, Napster, Qobuz en Tidal. Maar die kan ik op afstand doorbladeren, selecteren en streamen naar de JBL-luidspreker vanaf mijn smartphone met Chromecast, Apple AirPlay 2, Bluetooth 4.2. Ik had de beste ervaring met Chromecast, die – om eerlijk te zijn – de geselecteerde inhoud echt uit de cloud haalt en cast, in plaats van vanaf de telefoon van de gebruiker.

Dus ja, ik had wat problemen met de JBL Link Music slimme luidspreker, hoewel sommige van mijn eigen makelij – omdat ik heb geleerd veel te eisen van veel meer gepolijste, dure, zorgvuldig geïntegreerde multi-room slimme luidsprekersystemen. Met bescheidener verwachtingen, zou de kleinste Link je erg bezig moeten houden.

0 Shares:
You May Also Like