Vraagt ​​​​u zich af hoe u een Mac op een Samsung-tv kunt aansluiten?

Connect Mac to Samsung

Als je een MacBook of een iMac hebt, weet je waarschijnlijk hoe moeilijk het is om er een op je Samsung-tv aan te sluiten. Hoewel het op het eerste gezicht misschien eenvoudig lijkt, neemt de kans op een stabiele verbinding af als uw tv AirPlay niet ondersteunt. Gelukkig leert deze handige gids je hoe je Mac op Samsung Smart TV kunt aansluiten.

TIP:

Zorg ervoor dat uw Mac en Samsung TV zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. De meeste problemen met betrekking tot verbinding worden hieraan toegeschreven. Open daarna de app op uw Mac en klik op de knop “Spiegelen” om het spiegelen van het scherm te starten. Nu kunt u al uw Mac-inhoud op uw Samsung TV bekijken.

​JustStream

Als je wilt genieten van diensten zoals Netflix, Roku, Amazon Fire TV, Firestick, HBO GO en vele anderen, wil je misschien eens kijken naar JustStream. Met deze app kun je al je videostreamingbestanden rechtstreeks naar je Samsung-tv spiegelen, zonder enige kabel. Meer nog, je kunt afspeellijsten en ondertitels toevoegen en de audiotracks wijzigen met een klik op een knop. JustStream biedt een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om Mac op Samsung Smart TV aan te sluiten.

JustStream

Mac draadloos verbinden met Samsung Smart TV met JustStream

Stap 1: Zorg ervoor dat de JustStream-app op uw Mac is geïnstalleerd en geopend.

Stap 2: Klik op “Menu” en op het JustStream-logo om de selectieprompt te openen.

Stap 3: Kies een videobestand.

Stap 4: Kies je tv door op het hoofdpictogram te klikken om te beginnen met streamen.

Stap 5: Klik op “Start Streaming” om het proces te starten.

Stap 6: Gefeliciteerd! U streamt nu uw favoriete inhoud op de tv.

Hoe sluit ik mijn Mac aan op mijn Samsung TV HDMI?

Als u op zoek bent naar de meest eenvoudige en stabiele optie, kunt u overwegen een HDMI-kabel aan te schaffen. Hoewel de meeste Mac-apparaten de kabel uit de doos niet ondersteunen, kunt u een adapter gebruiken. Hier zijn de stappen voor het aansluiten van uw laptop met een HDMI-kabel.

HDMI kabel

Stap 1: Zorg ervoor dat de HDMI-kabel is aangesloten op de HDMI-adapter die in uw Mac gaat.

Stap 2: Het andere uiteinde van de HDMI moet in de tv worden gestoken.

Stap 3: Ga op uw Apple-apparaat naar “Systeemvoorkeuren”.

Stap 4: Ga naar het tabblad Weergave.

Stap 5: Selecteer de Samsung TV in plaats van uw monitor.

Stap 6: Klik op “Spiegelweergave”.

Stap 7: Nu kun je je Mac spiegelen op je tv.

Hoe MacBook met Samsung te verbinden met MirrorMeister

Als je niet wilt investeren in een HDMI-kabel, kun je MirrorMeister uitproberen – de alles-in-één oplossing voor het spiegelen van films, liedjes en foto’s. Of je nu een iMac, Mac Mini, MacBook Air of MacBook Pro hebt, je kunt op MirrorMeister vertrouwen om alles te casten, van zoomvergaderingen tot films en clips. Hier leest u hoe u de Mac draadloos met Smart TV kunt verbinden via de kracht van MirrorMeister.

SpiegelMeister

Stap 1: Download en installeer MirrorMeister op uw MacBook.

Stap 2: Verbind je apparaat met hetzelfde wifi-netwerk als je Samsung TV (erg belangrijk).

Stap 3: Open de applicatie op uw computer.

Stap 4: Klik op de knop “Spiegel”.

Stap 5: U streamt nu inhoud rechtstreeks naar uw Samsung TV.

Verbind Samsung met AirBeam

AirBeamTV is een geweldig alternatief voor de bovengenoemde methoden om MacBook op Samsung TV aan te sluiten. Met deze uitstekende app kun je al je taken op je televisie uitvoeren met de mogelijkheid om het als een tweede monitor te gebruiken of bepaalde video’s of foto’s er rechtstreeks op te casten.

De belangrijkste voordelen zijn dat er geen kabels nodig zijn, dat er geen extra hardware nodig is en dat de applicatie extreem eenvoudig te installeren en intuïtief is. De app wordt ook geleverd met een free proef, zodat u het kunt testen voordat u het probeert.

AirBeamTV

Als u van plan bent AirBeam te gebruiken om uw inhoud rechtstreeks naar uw Samsung TV te streamen, kunt u de onderstaande stappen volgen:

Stap 1: Download de AirBeam-app uit de App Store of hun hoofdwebsite.

Stap 2: Installeer de applicatie.

Stap 3: Open AirBeam.

Stap 4: Zorg ervoor dat uw tv en MacBook met hetzelfde netwerk zijn verbonden.

Stap 5: Selecteer uw tv in de lijst met beschikbare apparaten.

Stap 6: Klik op “Start Mirroring” om te beginnen met streamen en geniet van films, foto’s en liedjes op je Samsung TV.

Hoe Samsung te verbinden met AirPlay

Als je Samsung-tv AirPlay ondersteunt, heb je geluk, want het is zo eenvoudig als nooit om beide te verbinden en meteen te beginnen met het delen van het scherm.

AirPlay

Stap 1: Klik eerst op het AirPlay-pictogram in de balk rechtsboven op uw MacBook-apparaat.

Stap 2: Selecteer vervolgens uw tv in de lijst met beschikbare apparaten.

Stap 3: Laat uw MacBook op uw tv verbinding maken en u kunt nu uw scherm bekijken.

Stap 4: Dat is alles! U bent nu klaar om films af te spelen of te genieten van een tweede grote monitor.

Welke Samsung-tv’s ondersteunen AirPlay 2?

Als u wilt weten of uw Samsung-tv AirPlay 2 ondersteunt, hebben we een lijst samengesteld met alle modellen die dit ondersteunen. In theorie, als je tv na 2018 is uitgebracht, zou het goed moeten zijn als het gaat om AirPlay 2-ondersteuning.

De AirPlay 2 Samsung TV’s staan ​​hieronder vermeld:

Samsung Smart Full HDTV N5300 2018
Samsung 4K UHD-tv 2018
Samsung QLED 4K 2018
Samsung Frame-tv 2018
Samsung Frame, Serif en 4K UHD TV 2019
Samsung Crystal UHD-tv’s 2020
Samsung Premiere-projector 2020
Samsung Frame en Serif TV 2020
Samsung 8K en 4K QLED TV’s 2020
Samsung 32-inch M7 slimme monitor 2021
Samsung 27″ en 32″ M5 Smart Monitoren 2021

Hoe gebruik ik AirPlay/AirPlay 2 vanaf een Mac op een Samsung TV?

Dankzij moderne technologie kun je je Samsung TV gebruiken als een externe monitor, of als je primaire monitor om films te kijken, liedjes af te spelen of die vakantiefoto’s te bekijken die je afgelopen zomer hebt gemaakt. Gelukkig heb je geen kabel of speciale hardware nodig. Met AirPlay 2 kunt u uw MacBook in een paar eenvoudige stappen op uw Samsung-apparaat casten, die hieronder worden vermeld.

AirPlay op Samsung

Zo sluit je je MacBook aan op je Samsung TV:

Stap 1: Zorg ervoor dat zowel de laptop als je tv zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

Stap 2: Klik op uw Apple-apparaat op het AirPlay-pictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Samsung.

Stap 3: Uw Samsung TV zou nu het scherm van uw MacBook moeten weergeven.

Problemen oplossen bij het gebruik van AirPlay 2 om Mac te spiegelen op Samsung TV

Hoewel AirPlay 2 een geweldige oplossing is voor het streamen van inhoud naar uw televisie, kunt u problemen ondervinden bij het gebruik ervan. Gelukkig zijn deze eenvoudig op te lossen als je ons onderstaande advies opvolgt. Zonder verder oponthoud, hier zijn enkele van de meest voorkomende problemen en hoe u ervoor kunt zorgen dat u ze oplost voor een soepele zeilervaring.

Problemen met Samsung TV oplossen

Leeg scherm

Een van de meest voorkomende gebeurtenissen bij het aansluiten van uw MacBook op uw Samsung-tv is mogelijk een leeg scherm. Er lijkt niets anders op het scherm te gebeuren en je zou in de war kunnen raken.

Het eerste dat u moet controleren als dit u overkomt, is dat zowel uw MacBook als Samsung TV zijn bijgewerkt en draaien op de nieuwste firmware-/softwareversie. Om te zien of er updates moeten worden gemaakt, kunt u naar het menu “Home” gaan, gevolgd door het menu “Instellingen”, om te controleren op updates. Uw Samsung-tv gaat alle belangrijke updates installeren en vervolgens opnieuw opstarten. Daarna zou u uw scherm moeten kunnen zien.

Code wordt niet weergegeven

Zoals u waarschijnlijk weet, moet u bij het gebruik van AirPlay 2, wanneer u voor de eerste keer een apparaat probeert aan te sluiten, een code op beide apparaten invoeren om ervoor te zorgen dat de verbinding tot stand moet worden gebracht. Soms wordt deze code mogelijk niet weergegeven. Om dit probleem op te lossen, moet u ervoor zorgen dat AirPlay op uw tv is ingeschakeld. Ga gewoon naar het instellingenmenu van de tv en zoek AirPlay en zorg ervoor dat het is ingeschakeld. Simpel als dat!

Audio werkt niet

Soms werkt de audioverbinding helemaal niet en denkt u misschien dat er iets mis is met het volume. Dit kan eenvoudig worden opgelost door “Audio Mirroring” in te schakelen in het geluidsinstellingenmenu van de tv. Hierna zou er weer geluid uit uw tv moeten kunnen komen.

Wat is de beste Samsung-tv?

Samsung is een van de beste merken als het om tv gaat. Ze hebben de beste mid-range tot high-end tv’s op de markt en het lijkt erop dat ze deze domineren. Hier zijn enkele van de beste keuzes die u kunt maken als het gaat om de aanschaf van een gloednieuwe Samsung-tv.

Samsung-tv

1. Samsung QN95A Neo QLED

Deze eersteklas Samsung QN95A Neo QLED-tv wordt geleverd met alle functies die u van een hoogwaardig topmodel als dit mag verwachten. Van dit vlaggenschip mag je de beste beeldkwaliteit en de beste kwaliteit verwachten.

2. Samsung The Frame

Hoewel het een nichemodel is, haalt het Samsung Frame-model zijn ontwerpinspiratie uit schilderijen en wordt het geleverd met een 4K QLED-paneel om het af te maken. Over het algemeen is het een geweldige keuze voor diegenen die zowel design als geweldige beeldkwaliteit waarderen.

3. Samsung TU8000

Deze gaming-georiënteerde tv is waar voor je geld als je op zoek bent naar een middenklasse tv. Het slaagt erin om onder de 10 milliseconden invoervertraging te blijven, waardoor het ideaal is voor gaming en computerwerk, en heeft een geweldig paneel.

4. Samsung Q80T QLED 4K-tv

Een andere gaming-tv die ook wordt geleverd met alle extra’s: VRR, ALLM en FreeSync om je beeld zo vloeiend mogelijk te houden, de Q80T schittert in beeldkwaliteit en invoervertraging.

Conclusie

Uiteindelijk kunnen we concluderen dat het net zo eenvoudig is om je MacBook naar je Samsung TV te spiegelen als je de bovenstaande methoden gebruikt. Gelukkig zijn ze allemaal gemakkelijk te gebruiken, of je nu de alternatieven of AirPlay 2 gebruikt.

FAQ

Als u problemen ondervindt met het feit dat uw Mac niet wordt herkend door de tv wanneer deze is aangesloten via een HDMI-kabel, kunt u de kabel bekijken en waarschijnlijk een andere proberen. Probeer ook de kabel los te koppelen en weer aan te sluiten, aangezien deze bij veel gebruikers heeft laten zien te werken.

Het antwoord op uw vraag zou zijn om een ​​toepassing van derden te gebruiken die als een Apple TV zal fungeren. Degene die in dit artikel worden genoemd, zouden u moeten helpen uw oudere model in een mum van tijd op uw MacBook aan te sluiten.

Het eerste dat u moet controleren als AirPlay niet werkt op uw Samsung-tv, is ervoor te zorgen dat uw apparaat up-to-date is. Dit doe je via het instellingenmenu van de tv. Misschien wilt u ook controleren of uw tv de technologie eerder ondersteunt.

Vorige artikelEen Mac naar tv spiegelen

Ik ben een internationaal gecertificeerde freelance technisch auteur/embedded systeemontwikkelaar. Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen, waaronder elektronica, computers, technologie, Mac-software en Apple-apparaten. Doorlopende bijdrager en actieve gebruiker van Reddit, StackExchange, Instructables en andere technische en speciale bronnen.

0 Shares:
You May Also Like