Voorkom dat vreemden toegang krijgen tot uw AirPlay 2-luidsprekers en tv’s

iOS Control Center AirPlay 2 menu

Telkens wanneer ik op de AirPlay-knop tik vanuit het Control Center op mijn iPhone, kan ik alle AirPlay 2-compatibele luidsprekers en tv’s zien die beschikbaar zijn om te casten, inclusief ten minste één AirPlay-apparaat dat niet van mij is.

Dit mysterieuze “Slaapkamer” -apparaat, dat een Apple TV lijkt te zijn, moet ergens in de buurt zijn, waarschijnlijk in een aangrenzend appartement.

Behalve dat ik gewoon kan zien dat het er is, cast ik audio of zelfs video naar deze “slaapkamer” Apple TV, waar mijn buren waarschijnlijk van schrikken. Of in een ander scenario zou ik per ongeluk het scherm van mijn iPhone kunnen spiegelen door per ongeluk op de optie “Slaapkamer” te drukken, waardoor mijn buren de inhoud van het scherm van mijn iPhone kunnen zien.

Helaas is er geen gemakkelijke manier om mijn buren te waarschuwen dat ze iedereen toegang geven tot de Apple TV in hun slaapkamer (ik veronderstelde dat ik een bord in de gang zou kunnen plaatsen).

Gelukkig is het eenvoudig om de instellingen voor je eigen AirPlay 2-compatibele luidsprekers en tv’s te controleren om ervoor te zorgen dat je ze niet onbewust met de wereld deelt. Hier is hoe.

Tijd om te voltooien: 5 minuten Benodigd gereedschap: iPhone of iPad Benodigd materiaal: GeenKosten: $0 1.

Open de Apple Home-app

Apple Home-app

Ben Patterson/Gieterij

De eerste stap is om de Home-app van Apple op uw iPhone of iPad te starten. Ik bewaar de Home-app toevallig in een map “Smart home” die ik heb gemaakt.

Als u niet zeker weet waar de Home-app zich op uw Apple-apparaten bevindt, trekt u gewoon op het startscherm en typt u ‘Home’ in het zoekvak.

2.

Ga naar Home-instellingen

Apple Home-instellingen

Ben Patterson/Gieterij

Vervolgens moet je naar je Home-instellingen gaan; hier bepaalt u wie toegang krijgt tot de apparaten in uw “huis”, inclusief AirPlay 2-compatibele luidsprekers, tv’s en streaming videospelers.

Tik op het Home-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm en tik vervolgens op Thuisinstellingen.

3.

Ga naar Luidsprekers en tv-instellingen

Apple Home geeft toegang tot AirPlay 2 luidsprekers en tv

Ben Patterson/Gieterij

Scroll naar beneden naar de Luidsprekers en tv’s kop en tik vervolgens op Luidspreker- en tv-toegang toestaan.

4.

Zorg ervoor dat “Iedereen” niet is geselecteerd

Apple Home staat toegang tot luidsprekers en tv toe

Ben Patterson/Gieterij

Controleer ten slotte welke optie is geselecteerd. Zorg ervoor dat, tenzij u wilt dat iemand binnen bereik toegang heeft tot uw AirPlay 2-compatibele luidsprekers en tv’s, Iedereen is geselecteerd.

Kies in plaats daarvan Iedereen op hetzelfde netwerkwat betekent dat gebruikers verbonden moeten zijn met hetzelfde wifi-netwerk als uw AirPlay 2-luidsprekers en tv’s, of – nog beter –Alleen mensen die dit huis delenwaardoor de toegang wordt beperkt tot alleen de gebruikers die u bij uw Apple ‘thuis’ hebt uitgenodigd.

Om te zien wie toegang heeft tot je huis, ga je terug naar Thuisinstellingenen kijk wie er onder de lijst staat Mensen rubriek. U kunt altijd meer mensen aan de lijst toevoegen of bestaande gebruikers verwijderen.

0 Shares:
You May Also Like