Voordelen en nadelen van de snelle opstartfunctie van Windows 10

Met Windows 10 heeft Microsoft veel nieuwe functies geïntroduceerd en het aantal oude functies bijgewerkt, en Fast Startup (Fast Startup is een combinatie tussen de normale shutdown en de slaapstand) is daar een van. Op Windows 8 / 8.1 introduceert Microsoft de functie Fast Boot (Hybrid Shutdown) om de opstarttijd van Windows te verkorten en Windows sneller te laten opstarten. Nu op Windows 10 verandert Microsoft de functie voor snel opstarten met enige verbetering die bekend staat als Fast Startup. Als u niet op de hoogte bent van Snel opstarten van Windows 10 blijf lezen. In dit bericht bespreken we wat Fast startup is, hoe u de Fast Startup-functie op Windows 10 kunt inschakelen. Controleer ook wat de voor- en nadelen zijn van de Fast Startup-functie van Windows 10.

Wat is de snelle opstartfunctie van Windows 10?

Windows 10 Fast Startup-functie (ook Fast Boot genoemd in Windows 8) is een hybride afsluitfunctie die op dezelfde manier werkt als de hybride slaapmodus van eerdere versies van Windows. Wanneer u uw computer afsluit terwijl Snel opstarten is ingeschakeld, sluit Windows alle toepassingen en meldt het alle gebruikers af. Maar de functie Snel opstarten slaat de status van het besturingssysteem op in een slaapstandbestand. Wanneer u de computer opnieuw opstart, hoeft Windows de kernel, stuurprogramma’s en systeemstatus niet afzonderlijk opnieuw te laden. In plaats daarvan ververst het gewoon uw RAM met de geladen afbeelding uit het slaapstandbestand en brengt u naar het inlogscherm. Deze techniek zorgt ervoor dat uw computer nog sneller opstart, waardoor u elke keer dat u uw computer aanzet waardevolle seconden bespaart.

(Controleer de optie Slaapstand inschakelen / uitschakelen)

Slaapstand versus snel opstarten

Snel opstarten is anders dan de normale slaapstand. Fast Startup slaat de pas opgestarte staat van Windows op. Ondertussen slaat de optie Slaapstand alles op, inclusief de huidige status, ingelogde gebruikers of geopende bestanden, mappen en applicaties. Als u de exacte staat wilt terugkrijgen toen u uw werk verliet, is Hibernate een geweldige optie, maar het duurt langer om op te starten.

Voordelen van snel opstarten

Zoals hierboven beschreven, is het voordeel van het inschakelen van Fast Startup dat het systeem sneller opstart dan Windows 7. Normaal gesproken wordt de stroomvoorziening van de componenten, zoals CPU, RAM, cd-rom en harde schijf, wanneer u uw computer afsluit, gecontroleerd verwijderd. In tegenstelling tot het uit het stopcontact halen van de stroomkabel of een stroomstoring, sluit Windows tijdens het afsluiten alle geopende applicaties een voor een af ​​en uiteindelijk wordt het systeem uitgeschakeld. Maar met Fast Startup Enabled wanneer u uw vensters afsluit, worden alle toepassingen afgesloten en worden alle gebruikers uitgelogd, en wordt de status van het besturingssysteem opgeslagen in een slaapstandbestand op de Windows-kernel.

De volgende keer Wanneer u de computer opnieuw opstart, ververst deze gewoon uw RAM met de geladen afbeelding uit het slaapstandbestand en brengt u naar het inlogscherm. Met deze Technic Windows Fast Startup-functie bespaart u veel tijd bij het opstarten.

Nadelen van snel opstarten

U kunt deze Fast Startup beschouwen als een geweldige optie in Windows 10 om Windows erg snel te laten opstarten. Maar er zijn enkele nadelen van snel opstarten waardoor u deze functie moet uitschakelen.

Zoals eerder besproken Als Snel opstarten is ingeschakeld, wordt uw computer niet regelmatig afgesloten. Aangezien het toepassen van nieuwe systeemupdates vaak een afsluiting vereist, kunt u mogelijk geen updates installeren en toepassen en uw computer uitschakelen. Dit zal verschillende problemen veroorzaken (Blauwe schermfout, zwart scherm bij opstarten) voor Windows bij opstarten.

Wanneer u een computer afsluit waarop Snel opstarten is ingeschakeld, vergrendelt Windows de vaste schijf van Windows. U hebt er geen toegang toe vanaf andere besturingssystemen als uw computer is geconfigureerd voor dual-boot.

Wanneer u de functie Snel opstarten inschakelt en vervolgens uw computer uitschakelt, wordt de hoofdharde schijf (C:\) vergrendeld. Daarom zult u er geen toegang toe hebben om bestanden en documenten op te halen. Dit is een duidelijk nadeel voor gebruikers die Dual Boot op dezelfde computer moeten gebruiken.

Afhankelijk van uw systeem heeft u mogelijk geen toegang tot de BIOS/UEFI-instellingen wanneer u een computer afsluit waarop Snel opstarten is ingeschakeld. Wanneer een computer in de slaapstand staat, wordt deze niet volledig uitgeschakeld.

Ook rapporteren de meeste Windows-gebruikers na het uitschakelen van de functie voor snel opstarten die ze kunnen repareren Verschillende fouten met blauw scherm, En Zwart Scherm Met cursorproblemen. Daarom veroorzaakt deze snelle opstart verschillende opstartproblemen.

Snel opstarten van Windows 10 in- of uitschakelen

Standaard is de snelle opstartfunctie Schakel Windows 10-computers in. Maar als u een probleem tegenkomt, raad ik aan om snel opstarten uit te schakelen om problemen te voorkomen die u in de toekomst kunt tegenkomen. Of als u snel opstarten eerder hebt uitgeschakeld en van plan bent om opnieuw in te schakelen, volg dan de onderstaande stappen om de snelle opstartfunctie op Windows 10 in of uit te schakelen.

Druk op de Windows-toets + s type configuratiescherm en selecteer het eerste resultaat. Zoek de energie-opties op het configuratiescherm. Kijk in de linkerzijbalk en klik op de optie “Kies wat de aan / uit-knoppen doen”.

Klik in het volgende scherm op de optie “Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn”.

De optie “Snel opstarten inschakelen (aanbevolen)” is aanwezig, samen met alle andere afsluitconfiguraties. Het enige wat u hoeft te doen is het vakje aan of uit te vinken om respectievelijk Snel opstarten in of uit te schakelen.

Schakel de optie Slaapstand in

Opmerking: als er maar twee opties zijn: Slaapstand en Vergrendelen, betekent dit dat Windows Hibernate nog niet is ingeschakeld. In dit geval moet u eerst de optie Slaapstand inschakelen om Snel opstarten in te schakelen.

U kunt verschillende manieren aanvinken om de slaapstand-optie in Windows 10 in te schakelen. Of u kunt eenvoudig de opdrachtprompt openen als beheerder en de opdracht Bellow typen om de Windows-slaapstand in te schakelen.

powercfg /slaapstand aan

Nadat u deze opdracht hebt getypt, drukt u op de enter-toets om de opdracht uit te voeren. U hebt geen uitvoerbericht ontvangen dat betekent dat de slaapstand-opties met succes zijn ingeschakeld.

Nu weer braak boven de stappen (Configuratiescherm -> energie-optie -> kies wat de energie-opties doen -> instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn) Deze keer ziet u zowel de Slaapstand & Snel opstarten opties verschijnen op de configuratiepagina. Schakel hier de functie Snel opstarten in of uit.

Ik hoop dat je na het lezen van dit bericht duidelijk zult zijn over de Snel opstarten van Windows 10, Functies voor snel opstarten in-/uitschakelen. Hoe snel opstarten werkt en de voor- en nadelen van de snelle opstartfunctie. Heb je nog steeds een suggestie Voel je vrij om hieronder te reageren.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like