Voor de meeste beveiligingscamera’s is een abonnement vereist om de detectiefuncties te krijgen die standaard op dit model zijn

ADT Blue Outdoor Camera

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Dankzij het batterijvermogen kunt u hem overal binnen het Wi-Fi-bereik monterenAangepaste bewegingsdetectiezones en gezichtsherkenningsfuncties vereisen geen abonnementMicroSD-kaartsleuf voor lokale opslag

nadelen

Er is momenteel geen optie voor een batterij-opladend zonnepaneelJe hebt een abonnement nodig om meer dan 24 uur aan videoclipopslag in de cloud te krijgenOngeïnspireerd ontwerp

Ons oordeel

De blauwe buitenbeveiligingscamera van ADT biedt de vrijheid om bijna overal te worden geïnstalleerd en wordt geleverd met geavanceerde bewegingsdetectiefuncties, maar het is niet het meest geavanceerde aanbod in deze markt.

De Blue Outdoor Camera is een stevige, op batterijen werkende beveiligingscamera die deel uitmaakt van het Blue by ADT doe-het-zelf beveiligingssysteem voor thuis.

De camera biedt een gezichtsveld van 130 graden en 1080p high-definition video. Aangepaste bewegingszones, gezichtsherkenning en tweerichtingsgesprekken zonder extra kosten. Bij veel camera’s, als die eerste twee functies al worden aangeboden, kost het extra in de vorm van abonnementen.

Je kunt de camera alleen gebruiken of met de uitstekende ADT Blue Indoor Camera en ADT Blue Doorbell Camera die we eerder hebben besproken. Het kan ook worden opgenomen in een breder huisbeveiligingssysteem met een basiseenheid, toetsenbord en een verscheidenheid aan sensoren van Lifeshield, de doe-het-zelfafdeling van ADT. Als u voor de laatste route kiest, is professionele monitoring maandelijks beschikbaar voor $ 19,99. Deze optie verhoogt ook de video-opslag in de cloud van één dag naar 30 dagen. Als je gewoon meer video-opslag wilt, kun je 60 dagen cloudopslag krijgen voor $ 2,99 per maand per Blue-camera, of $ 12,99 per maand voor een onbeperkt aantal Blue-camera’s.

Als u alleen meer video-opslag wilt, kunt u profiteren van de microSD-kaartsleuf. Het is geschikt voor kaarten met maximaal 128 GB aan opslagruimte en is dubbel handig wanneer uw verbinding met internet uitvalt. Het nadeel van het vertrouwen op lokale opslag is echter dat als een dief de camera steelt, het forensische bewijs van het misdrijf bij de camera hoort.

200317 blauw adt 12

Installatie

De camera in gebruik nemen was eenvoudig. De eerste taak is om de batterij op te laden via een USB-oplader. De kabelconnector is niet waterdicht, dus niet geschikt voor permanente aansluiting, tenzij de camera ergens droog wordt geïnstalleerd. Op dit moment is er geen voorziening voor het aansluiten van een zonnepaneel dat de accu druppelsgewijs kan opladen als de zon schijnt. Aan de andere kant geeft het batterijvermogen je veel flexibiliteit als het gaat om het monteren van de camera. En dankzij de kogelbevestiging waarop de camera zit, kan hij zelfs ondersteboven aan een plafond of spant worden gemonteerd. Als je dat doet, kan software in de app worden ingesteld om de afbeelding om te draaien, zodat alles met de juiste kant naar boven wordt weergegeven.

Verbinding maken met wifi is ook eenvoudig. De bijbehorende smartphone-app genereert een QR-code die de inloggegevens van het netwerk codeert. Je plaatst de code gewoon voor de camera en deze herkent hem, decodeert hem en maakt verbinding met je thuisnetwerk.

In gebruik

Het beeld van de camera was scherp en ik had geen klachten. Bij goed licht komt het high-definition beeld echt naar voren. ‘s Nachts was het infraroodbeeld voldoende, maar niet zo goed als overdag.

200317 blauw adt 11

Een van de grootste problemen waar ik meestal mee te maken heb met beveiligingscamera’s, is dat er constant wordt getriggerd als auto’s voor mijn huis op en neer rijden. De aangepaste bewegingsdetectiezones van de Blue Outdoor hebben hier echt geholpen, waardoor ik een aangepast gebied kon tekenen met het bereik van 5 meter (16,4 voet) van de bewegingssensor dat de straat uitsloot, zodat de camera alleen werd geactiveerd wanneer er beweging plaatsvond binnen het gedefinieerde gebied . In mijn geval was dit mijn voortuin.

Het type en aantal waarschuwingen kan ook worden aangepast in de smartphone-app. Gebruikers kunnen bepalen wanneer ze bijvoorbeeld alleen ‘s nachts bewegingsmeldingen willen ontvangen, of’ s middags wanneer uw kinderen mogelijk thuiskomen van school. Dit is een stuk ingewikkelder dan de bewegingsdetectie-instellingen op een typische batterijgevoede buitencamera.

200317 blauw adt 14

Een van de nadelen van een batterijvoeding is dat deze zo nu en dan moet worden opgeladen. Hoe vaak dat nodig is, hangt af van waar het is geïnstalleerd. De levensduur van de batterij is het langst in een gebied met een goede wifi-dekking en weinig beweging om de camera te activeren. Omgekeerd is hij het kortst in een gebied met een zwak wifi-signaal of een gebied waar het constant wordt getriggerd door beweging. Je kunt het bereik van de camera uitbreiden door ADT’s $ 50 range extender in te zetten, die ook dient als een secundaire bel voor de Blue Smart Doorbell Camera van het bedrijf.

ADT zegt dat de batterij van de Blue Outdoor Camera drie tot zes maanden meegaat op een enkele lading, wat het verschil in het aantal triggers weerspiegelt. Dat is goed genoeg om het opladen niet vervelend te maken. Ik kon het niet zo lang testen, maar in de paar weken dat ik het gebruikte, ging de batterij niet aanzienlijk achteruit.

200317 blauw adt 13

Interessant is dat de USB-connector op de batterij een rubberen pakking heeft en aan weerszijden getapte gaten die klaar lijken te zijn voor een inschroefbare waterdichte kabel. Ik vroeg ADT hierover en ze zeiden dat het “toekomstige Blue by ADT-accessoires ondersteunt”, dus ik verwacht dat er op een gegeven moment een soort van extra stroomoptie zal komen.

Mag ik een zonnepaneel voorstellen?

0 Shares:
You May Also Like